Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Εκ του βορβόρου των έργων μας ρύσαι μας…

Εκ του βορβόρου των έργων μας ρύσαι μας…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΗ εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ηγεσία: Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί.

«Έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί υποκρίσεως και ανομίας». Ηγεσία τού, εν πολλοίς, ραθυμούντος, μωρο-πάρθενου, εθελο-εξαπατώμενου, ψηφοφόρου λαού - κομματικής πελατείας. Λαού, μονίμως στην πλειονότητά του, αδιαμαρτύρητου θύματος, μα και συνεργού, της αδιαλείπτως συνεχιζόμενης διαχρονικώς κι επαναλαμβανόμενης συστηματικώς εξαπάτησης.

Τέτοια σχέση, ηγεσίας-λαού, η οποία επέτρεψε στην πράξη, τη διαχρονική εμπέδωση και διαιώνιση, ανενόχλητης κι ατιμώρητης της τουρκικής κατοχικής διχοτόμησης της Κύπρου. Και τείνει, αφ’ ενός, να τη νομιμοποιήσει αναδρομικώς εφ’ όλης της ύλης. Κι αφ’ ετέρου να διευκολύνει την Τουρκία, ώστε να επεκτείνει «συνεταιρικά» τον έλεγχό της εφ’ ολοκλήρου της νήσου. Διά της εξαφανίσεως τού εις χείρας των Ελλήνων Κυπρίων κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κι αντικαταστάσεώς του, μ’ έναν «Συνεταιρισμό Δύο Ισοτίμων Συνιστώντων Πολιτειών» τουρκικής συγκυριαρχίας.

Μονιμη επί 10ετίες η συστηματική κι αφιονισμένη πλύση εγκεφάλου σε δύο προπάντων, απ’ τις πολλές, θεμελιακές αμαρτίες: Πρώτον, ότι δεν υπάρχει δήθεν άλλος δρόμος, παρά μόνο οι διαδικασίες των λεγόμενων «διακοινοτικών» συνομιλιών. Δεύτερον, ότι δεν υπάρχει δήθεν άλλη εφικτή λύση, παρά μόνον η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που απαίτησαν οι Τούρκοι κατακτητές. Προϊόντα αμφότερα: (α) Της διενεργουμένης απ’ την ανίκανη κι αποδεδειγμένα ανεπαρκέστατη ηγεσία συστηματικής εξαπάτησης εαυτών και αλλήλων και: (β) Της απρόθυμης κι ανάξιας ν’ αναζητήσει και να βρει αξιότερη ηγεσία, κομματικής πελατείας των ραθυμούντων και οικειοθελώς χειραγωγούμενων ψηφοφόρων.

Μέχρι τούδε διαχρονικό αποτέλεσμα και της διαδικασίας και του είδους της «λύσης»: (α) Η διευκόλυνση των τουρκικών στόχων, 41χρονης εδραίωσης της διχοτόμησης, με ισόχρονη, αποδεδειγμένα ανέφικτη τη λύση. (β) Η αθώωση και διεθνής ανοχή των συνεχιζομένων εγκλημάτων της παράνομης κατοχής, του παράνομου εποικισμού και της εθνοκάθαρσης στα βόρεια εδάφη της ΚΔ. (γ) Οι αλλεπάλληλες ελληνικές υποχωρήσεις διαδοχικής νομιμοποίησης, επί της ουσίας, των τουρκικών απαιτήσεων για το περιεχόμενο της… «λύσης». (δ) Η ανικανότητα προπάντων, η απροθυμία, η πολιτική και διανοητική και μορφωτική αναπηρία (διαχρονικώς αθεράπευτη), γι’ αναζήτηση και σχεδιασμό μιας οιασδήποτε άλλης στρατηγικής.

Τώρα και πάλι, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα και πεισματικώς μη μεταμεληθείσα ηγεσία, δυσώδης και βεβορβορωμένη, συρόμενη αυτοβούλως στον ίδιο και χειρότερο οίστρο ακολασίας, της διά του κ. Άιντα επανέναρξης των τουρκοφόρων «διακοινοτικών», ξανά εξαπατά τους εθελο-εξαπατώμενους. «Οίμοι, [λέμε], ότι νυξ ημίν υπάρχει, ζοφώδης τε και ασέληνος»!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Εάν έχετε ακούσει, η διαδικασία που εξήγγειλε ο κ. Άιντα, δεν αμφισβητεί άραγε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας; Και θα ρωτήσετε άραγε και τον… ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ κ. Αναστασιάδη όστις την προπερασμένη Κυριακή, 29η Μαρτίου, ΔΕΣΜΕΥΟΤΑΝ στο Μνημείο Αυξεντίου ότι, «η συμμετοχή μας σε μία διαδικασία που στην ουσία θα αποδέχεται την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της ΚΔ, δεν μπορεί να αναμένεται από κανέναν»;
Λάζ. Α. Μαύρος

 


Top