Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Πείσμα εκούσιου Αναλφαβητισμού

Πείσμα εκούσιου Αναλφαβητισμού

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΧθες γράφαμε για τους πεισματικά εθελο-αναλφάβητους ηγέτες. Την εκούσια κι αδιόρθωτη άρνησή τους να μελετήσουν ορθά τη διαχρονική, επί 60 χρόνια αταλάντευτη, στρατηγική της Τουρκίας.

Μία απίστευτων διαστάσεων μορφωτική ανεπάρκεια. Δεκάδες άρθρα δημοσίευσε η στήλη την τελευταία 10ετία, ελπίζοντας (εις μάτην) ότι θα τους υποκινήσει να μελετήσουν. Αβγά στον τοίχο! Ιδού ένα της 6ης Ιουνίου 2010. Επί της καταστροφικής προεδρίας Χριστόφια. Τρία έτη πριν από τη νυν καταστροφικότερη:

Τεσσερα τουρκικά κείμενα «4ΤΚ», τα τρία κεμαλικά, το 4ο ισλαμικό, δύο καθηγητών και δύο στρατηγών, όλα της βαθύτερης ουσίας του τουρκικού κράτους και της πρακτικής εφαρμογής του επεκτατισμού. Αποτελούν το ασφαλέστερο «κλειδί» για να εννοήσει ο καθένας: (α) Πώς και γιατί επιτυγχάνουν οι Τούρκοι σε βάρος του Ελληνισμού: Απ’ τα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κων/πολη, μέχρι και τη 10λεπτη… 2η συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου της 3.6.2010. (β) Πώς και γιατί αποτυγχάνουν οι Έλληνες, να αντιληφθούν ορθά τις τουρκικές μεθοδεύσεις για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και να τις αποκρούσουν.

Μελετητών «4ΤΚ» θα μπορούσε να εντοπίσει και τις δυνατότητες ανατροπής των τουρκικών επιτυχιών. Εάν την είχαν στα χέρια τους προσοντούχοι Ηγέτες απαλλαγμένοι από: (α) Τα Ηττημένα Μυαλά τους (β) Τη Δειλία τους και (γ) Τις Ψευδαισθήσεις τους. Για τα «4ΤΚ», τη διαχρονικότητα και τη σημασία τους, μίλησε 3.6.10 σε εκδήλωση στη Λευκωσία, ο διευθυντής του ΚΥΚΕΜ, Χρήστος Ιακώβου, κατά την παρουσίαση της μετάφρασης του βιβλίου του νυν υπ.Εξ. Νταβούτογλου, από τους καθηγητές Νεοκλή Σαρρή, Παναγιώτη Ήφαιστο και Μάριο Ευρυβιάδη. Τα «4ΤΚ» είναι:

1. Οι εκθέσεις του 1956 για το Κυπριακό, του κεμαλιστή καθηγητή και μετέπειτα (1971) χουντικού πρωθυπουργού και δολοφονηθέντα το 1980, Νιχάτ Ερίμ. «Ευαγγέλιο» όλων έκτοτε των τουρκικών κυβερνήσεων. Υλοποιούμενο με μαθηματική ακρίβεια.

2. Το βιβλίο του ταγματάρχη το 1957 Ισμαήλ Τάνσου «Στην πραγματικότητα κανείς δεν κοιμόταν» (2001). Υπήρξε ο «εγκέφαλος» του Γραφείου Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) που εκπόνησε το επιτελικό «Σχέδιο Ανάκτησης Κύπρου» και δημιούργησε τον ένοπλο βραχίονα έναρξης εφαρμογής του, δηλαδή την ΤΜΤ το 1958.

3. Το βιβλίο «Όσοι Έζησαν στη Σκιά…» (2006) του στρατηγού Κεμάλ Γιαμάκ, ο οποίος υπήρξε 1ος υποδιοικητής της ΤΟΥΡΔΥΚ, επικεφαλής του ΓΕΠ στην Κύπρο το 1966, αργότερα διοικητής του Αττίλα, μέχρι και αρχηγός στρατού της Τουρκίας.

4. Το βιβλίο του ισλαμιστή καθηγητή και νυν υπ.Εξ. Αχμέτ Νταβούτογλου, «Το Στρατηγικό Βάθος» (2001), που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Ποιότητα».

Ούτε καν τα έχουν στις βιβλιοθήκες (α) του Προεδρικού (β) της Βουλής (γ) του Υπ.Εξ. (δ) του Υπ.Αμ. (ε) των ηγετών των κομμάτων (στ) του Εθνικού Συμβουλίου (ζ) των Κεντρικών Επιτροπών (η) των ΜΜΕ… («Ειρήσθω» 6.6.2010).

Ερώτηση
65 χρόνια απ’ το Δημοψήφισμά μας 15-22 Ιανουαρίου 1950 (όπου 97% του λαού: «Αξιούμεν την Ένωσιν της Κύπρου με την Ελλάδα»), πόσοι έχουν μελετήσει ότι τεκμηριώνεται με βρετανικό έγγραφο της 19.1.1950 η μεθόδευση των Εγγλέζων να υποκινήσουν, από τότε, την Τουρκία εναντίον του Ελληνισμού και το επαλήθευσε στο βιβλίο του «Η Βρετανία και ο κυπριακός αγώνας 1954-1959», ο Βρετανός καθηγητής ιστορίας Ρόμπερτ Χόλαντ, η Τουρκάλα ιστορικός Ντιλέκ Γκιουβέν κι ο Ελληνοαμερικανός βυζαντινολόγος Σπύρος Βρυώνης, στα δικά τους βιβλία;
Λάζ.Α.Μαύρος


Top