Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Έλληνες, σηκώστε ψηλά το κεφάλι…

Έλληνες, σηκώστε ψηλά το κεφάλι…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΠ Ε Ν Τ Ε ΑΠΛΕΣ λέξεις ήταν το σπουδαιότερο εθνικό μήνυμα που ακούσαμε χθες, 74η επέτειο της δοξασμένης 28ης Οκτωβρίου 1940, όλοι οι Έλληνες, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Διασπορά. Και το μήνυμα αυτό δεν βγήκε απ’ το στόμα κανενός επετειακά ντυμένου δημαγωγού, αλλά απ’ τον ασύρματο ενός ιπτάμενου δεξιοτέχνη σμηναγού της ελλα-δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας: «ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ»!!!

Ω Ρ Α ΕΛΛΑΔΟΣ - Κύπρου 13:09. Στη λήξη της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη μας. Στον αέρα ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16C Block 52+, της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «ΖΕΥΣ», από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας της Κρήτης μας, κρατάει εναγωνίως άφωνα τα πλήθη που παρακολουθούν τις απίστευτες μανούβρες του. Στροφές 180 μοιρών με ταχύτητα 650 μιλίων και πίεση 9G (εννέα φορές το βάρος του πιλότου). Στο έδαφος, απ’ το μικρόφωνο κοντά στην εξέδρα των επισήμων, ο σμηναγός ιπτάμενος Νίκος Δανιάς που περιγράφει τους ελιγμούς του αεροσκάφους, επικοινωνεί δι’ ασυρμάτου με τον χειριστή του F-16 και μεταδίδει απ’ τα μεγάφωνα τη φωνή του, που μέσω της απευθείας μετάδοσης από την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ ακουγόταν σε όλο τον κόσμο:

Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ιπτάμενος της 340 Μοίρας, της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σωτήρης Στράλης, με 1700 ώρες πτήσεων, αφού χαιρετά κι εύχεται χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες Έλληνες, δίνει σαφές - σαφέστατο το μήνυμά του: «Σηκώστε ψηλά το κεφάλι»… Και στη δεύτερη επικοινωνία, καθώς πετά εντελώς χαμηλά, κουνώντας στον αποχαιρετισμό τα φτερά του F-16, ακούγεται, ώρα 13:11, ξανά η φωνή του: «Κρατήστε το κεφάλι ψηλά»…

Ε Ι Ν Α Ι το λακωνικότερο και ουσιαστικότερο παράγγελμα που οι ακοίμητοι φρουροί των αιθέρων της πατρίδας στέλνουν, την καταλληλότερη μέρα, στον παντοειδώς καταπτοημένο Ελληνισμό. Από τη Σούδα της Κρήτης, απ’ όπου απογειώνονταν, 1994 - 2000, τα αεροσκάφη F-16 της 330 Μοίρας Παντός Καιρού, προερχόμενα από τη Νέα Αγχίαλο της 111 Πτέρυγας Μάχης, με σήμα το γεράκι και τον κεραυνό και υλοποιούσαν στους κυπριακούς ουρανούς, στις ασκήσεις «Τοξότης - Νικηφόρος», το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου.

Ε Ι Ν Α Ι ΤΟ μήνυμα που όλοι οι Έλληνες θα πρέπει, πρώτ’ απ’ όλα, να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε στους πολιτικούς μας ηγέτες, σε Ελλάδα και Κύπρο, στους φοβερά δύσκολους καιρούς που καταντήσαμε γονατισμένοι και ψοφοδεείς, θύματα των Ηττημένων μας Μυαλών, αιχμάλωτοι του νέο-ραγιαδισμού μας και της εθνικής, κοινωνικής, οικονομικής και προπάντων πνευματικής μας παρακμής. Η αιχμή του δόρατος της όσης μας απέμεινε άμυνας, οι ικανότεροι των Ικάρων μας, το κραυγάζουν: «Έλληνες, σηκώστε ψηλά το κεφάλι»!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μπορείτε να ξανακοιτάξετε στις χθεσινές εφημερίδες, για να εντοπίσετε πώς επιβιώνει και προσπαθεί, αγκομαχώντας, να αναπαράγεται και να επιζεί, για να τροφοδοτεί την εθνική εμφύλια πανούκλα, η γάγγραινα «το κόμμαν τζιαι τ’ αμμάθκια σας», 40 χρόνια μετά το φρικτό 1974, το καρκίνωμα του Εμφύλιου Μίσους που έγραψε σε άρθρο του ο πιο λαομίσητος πρόεδρος που ατύχησε να εκλέξει ποτέ ο κυπριακός λαός;
Λάζ. Α. Μαύρος


Top