Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Η αχίλλειος πτέρνα

Η αχίλλειος πτέρνα

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑ Σ Φ Α Λ Ω Σ έχει δίκαιο η Κυβέρνηση για τα παράπονα που και δημοσίως διατυπώνει ο Υπ.Εξ. κ. Ιω. Κασουλίδης ότι, κατώτερες των προσδοκιών υπήρξαν οι αντιδράσεις των ΗΠΑ, του ΗΒ, της Ρωσίας, της ΕΕ, του ΟΗΕ κ.ο.κ. έναντι της επιδρομικής δράσης που η Τουρκία Κατακτητής, με το πολεμικό της ναυτικό, κλιμακώνει σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραβιάζοντας τους κανόνες του ισχύοντος διεθνούς δικαίου.

Α Λ Λ Α: Αναμφιβόλως, μέσα από τα προσεγμένης ισορροπίας κείμενα των ανακοινώσεων και δηλώσεων των εν λόγω δυνάμεων και παραγόντων της «διεθνούς κοινότητας», όπως -περισσότερο- και στο οπλοστάσιο επιχειρημάτων που εκτοξεύει προελαύνουσα στην ΕΕ, στον ΟΗΕ και παντού η τουρκική κατά της Κύπρου διπλωματία, ασφαλώς και θα έπρεπε η κυβέρνηση και τα κόμματα να είχαν ήδη αντιληφθεί το εξόφθαλμο, το προφανέστατο και πασιφανές ότι:

Α Κ Ο Μ Α και στην υπεράσπιση της ΑΟΖ, η αχίλλειος πτέρνα και το καρκίνωμα της κυπριακής άμυνας είναι η διαδικασία των «διακοινοτικών» συνομιλιών και τα Διζωνικά Συνεταιρικά «κεκτημένα» που εισέπραξαν διαχρονικά οι Τούρκοι. Με αποκορύφωμα τις «γενναίες προσφορές» Χριστόφια 2008 - 2012 και την Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη - Έρογλου 11.2.2014.

Δ Ι Ο Τ Ι, από 23η Μαΐου 2008 και το Joint Statement Χριστόφια - Ταλάτ, μέχρι και την Joint Declaration Αναστασιάδη - Έρογλου 11ης Φεβρουαρίου 2014, η διεθνής κοινότητα (ΟΗΕ, ΕΕ, πάσαι αι Δυνάμεις) έχουν σαφέστατα κι ευκρινώς καταγράψει, με την διαρκώς γρηγορούσα τουρκική διπλωματία να μην τους αφήνει να το λησμονήσουν, ότι:

Α Υ Τ Ο ΤΟ κράτος-μαραφέτι, που οι Ελληνοκύπριοι έχουν στα χέρια τους, ονόματι Κ.Δ., είναι ληξιπρόθεσμο, επίκειται η διάλυσή του, η εξαφάνισή του, η αντικατάστασή του από έναν ΗΔΗ συνομολογηθέντα ως στόχο και των ίδιων των Ελληνοκυπρίων, Διζωνικό Συνεταιρισμό Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών, επί του οποίου θα έχουν ισότιμη συγκυριαρχία και συνιδιοκτησία οι Τούρκοι. Άρα και τα αναγνωρισμένα από το διεθνές δίκαιο κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ βρίσκονται, μέσω των «διακοινοτικών» συνομιλιών και με την Κοινώς Διακηρυγμένη (23.5.2008 & 11.2.2014) βούληση Ε/κ & Τ/κ, στη διαδικασία να καταστούν ισοτίμως συγκυριαρχούμενα από τους Τούρκους.

Τ Ω Ρ Α, ΜΕ την κρίση στην ΑΟΖ, μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί γιατί δεν είχαν αντιδράσει, όπως όφειλαν, η Λευκωσία και η Αθήνα, έναντι του 105σέλιδου Εγγράφου της Τουρκίας προς την Ε.Ε. της 23ης Ιουνίου περί «Εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας. Διότι με την 23η Μαΐου 2008 και την 11η Φεβρουαρίου 2014, των Χριστόφια και Αναστασιάδη, είχαν και έχουν «χεσμένη τη φωλιά τους». Κι η Τουρκία Κατακτητής τούς κρατάει χειροπόδαρα δεμένους. Τι περιθώρια έχει για διαφορετική στάση η… Διεθνής Κοινότης;
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Σχεδιάζοντας λ.χ. την άμυνα του Ελληνισμού, από Θράκη και Αιγαίο έως Κύπρο, απέναντι στην τουρκική βουλιμία και για τους τρεις χώρους, οι έμπειροι και ικανοί Κύπριοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, πόσα άραγε και τι είδους σκάφη του στόλου, υπολογίζουν ότι αναλογούν και αρμόζουν για το κυπριακό θαλάσσιο κομμάτι ενός πιθανού θεάτρου αντιπαράθεσης, ώστε να καταστεί επιτακτικό καθήκον της Κυβέρνησης και της Βουλής, να τα εξασφαλίσουν για την Εθνική Φρουρά; Και πόσα άραγε αεροσκάφη οι ομόλογοί τους της Πολεμικής Αεροπορίας;
Λάζ. Α. Μαύρος


Top