Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Υπουργοί Άμυνας και η μείζων κρίση

Υπουργοί Άμυνας και η μείζων κρίση

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΘ Υ Μ Α Σ Τ Ε εκείνο το πασίγνωστο κορυφαίο τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου του 1983, με τους στίχους - λυγμούς Εθνικού Θρήνου - του αείμνηστου Νίκου Γκάτσου και τον τίτλο «Μάνα μου Ελλάς»: Της Μικρασιατικής μας Καταστροφής του 1922: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα / μου τα ΄πες με το πρώτο σου το γάλα / μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια / εσύ φοράς τ’ αρχαία σου στολίδια / και δεν δακρύζεις ποτέ σου, μάνα μου Ελλάς / που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς».

Η Χ Ο Υ Σ Ε ΝΟΕΡΑ καθώς ακούγαμε τις βαρύγδουπες εξαγγελίες - αυτές σαν κρότος καλογυαλισμένων τενεκέδων - των υπουργών Άμυνας Ελλάδας & Κύπρου, Δ. Αβραμόπουλου και Χρ. Φωκαΐδη, που κόρδωναν και καμάρωναν, για να εξαπατούν τους απανταχού Έλληνες, πως υπέγραψαν… «επικαιροποιημένο και αναθεωρημένο μνημόνιο χειρισμού κρίσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου», ξεχειλισμένο από… τρίχες κατσαρές κι ευχολόγια προκλητικών ψευδαισθήσεων περιφρόνησης της κοινής λογικής, απ’ τον προσωπικό φίλο του Νεο-σουλτάνου Ερντογάν κ. Αβραμόπουλο, ότι «δεν θα αργήσει η ημέρα που θα δούμε και πάλι ενωμένο το νησί και τους Ε/κ και τους Τ/κ αδελφωμένους να πορεύονται τον ευρωπαϊκό δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης»!!!

Θ Υ Μ Α Σ Τ Ε ότι, τον Οκτώβριο 2001, πριν από 13 χρόνια, η κυβέρνηση Σημίτη - Γιωργάκη - Τσοχατζόπουλου κατήργησε την άσκηση «Τοξότης». Η οποία από το 1994 έφερνε κατ’ έτος στην Κύπρο τα F-16 και Α-7 Κορσέρ της ελλα-δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας, τις φρεγάτες, τ’ αντιτορπιλικά, τα υποβρύχια και τις πυραυλακάτους του ελλα-δικού μας Πολεμικού Ναυτικού και τους ελλα-δικούς μας αλεξιπτωτιστές με τα C-130 στην ετήσια άσκηση «Νικηφόρος» της Εθνικής Φρουράς. Θυμάστε ότι κατήργησαν, απονέκρωσαν, έστω κι αν δεν είχαν (πού να τη βρουν;) την… ανδρεία να τελέσουν κι επισήμως την κηδεία του ΔΕΑΧ, «Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου» Ελλάδας Κύπρου, που κράτησε από 9 Οκτ.1994 έως 21 Οκτ. 2000. Περί τούτου, ούτε λέξη δεν είχαν τη στοιχειώδη εντιμότητα, έναντι των πολιτών Κύπρου κι Ελλάδας, ν’ αρθρώσουν έστω και μισή λέξη οι κύριοι κύριοι υπουργοί!!!

Μ Ν Η Μ Ο Ν Ι Ο χειρισμού κρίσεων, ονόμασαν τις δημαγωγίες τους οι λιποτακτήσαντες απ’ το καθήκον του ΔΕΑΧ, εξαπατούντες τον λαό και προσωπικά συναποτελούντες την όντως Μείζονα Κρίση του Ελληνισμού. Διότι, πράγματι, η μείζων, η μέγιστη, η επικινδυνότερη Κρίση που υφίσταται ο Ελληνισμός, αμφοτέρων των κρατών του, είναι η καταστροφική ανεπάρκεια των κυβερνώντων και των πολιτικών ηγεσιών που ο ίδιος εκλέγει ως δήθεν εντολοδόχους του και ως δήθεν αντιπρόσωπούς του στην εξουσία. Και εδώ και στην Αθήνα. Αυτοί αποτελούν την κρίση. Ανυπέρβλητη, δυστυχώς, άχρι τούδε…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Είδαμε να περνάνε μπροστά μας τα στρατευμένα παιδιά της Κύπρου», είπε μετά τη λήξη της παρέλασης από την εξέδρα των επισήμων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας του ελλα-δικού μας κράτους κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος κι ευθύς απορήσαμε, αν ο εν λόγω κύριος ΔΕΝ είδε μπροστά του και δεν άκουγε απ’ τα μεγάφωνα ότι πέρασαν μπροστά του και τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, οι άψογοι σχηματισμοί της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Δεν αντιλήφθηκε ο… πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΔΥΚ τους μπλε μπερέδες των αδελφών μας απ’ όλη την Ελλάδα που παρέλαυναν μπροστά του;
Λάζ. Α. Μαύρος


Top