Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Το Δίδυμο του 1974 εξελίχθηκε σε Τρίδυμο

Το Δίδυμο του 1974 εξελίχθηκε σε Τρίδυμο

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΠ Α Ρ Α Μ Ο Ν Η της μίας εκ των δύο κατάμαυρων για τον Ελληνισμό επετείων, δίδυμων αποφράδων ημερών σήμερα. Του δίδυμου κακουργήματος της 15ης και 20ής Ιουλίου 1974: Του προδοτικού πραξικοπήματος της ανθελληνικής Χούντας των εν Αθήναις δικτατόρων και της τουρκικής εισβολής εναντίον της Κύπρου. Το πρώτο διαπράχθηκε για να προκαλέσει τη δεύτερη. Για να περάσει ο Αττίλας από τις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες, επιδρομέας κατακτητής έκτοτε στην ελληνική μεγαλόνησο. Και η μεν Χούντα κατέρρευσε κι εξαφανίστηκε την 3η ημέρα της τουρκικής εισβολής, ο Αττίλας όμως εδραιώνει, ατιμώρητος κι ανενόχλητος, την τουρκική κατοχή, επί 40 χρόνια, στο νησί. Απαιτώντας τη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων και των «τετελεσμένων» του δίδυμου κακουργήματος, με τις υπογραφές των ηττημένων Ελλήνων.

Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Α του δίδυμου κακουργήματος εξαναγκάστηκε, προδομένος, καθημαγμένος, ηττημένος, ανίσχυρος κι εγκαταλελειμμένος «μακριά», να διαπραγματεύεται τη νομιμοποίησή τους, εντός «διακοινοτικών» συνομιλιών, ο κυπριακός Ελληνισμός. Αυτή η διαδικασία των «διακοινοτικών» συνομιλιών, επί 37 χρόνια από το 1977, απέβη κι αποδείχθηκε το 3ο κακούργημα. Αργά, σταθερά κι επίμονα διαπραττόμενο μεθοδικά, για τη νομιμοποίηση και την τελική επικράτηση των άλλων δύο.

Ε Ι Σ Ε Ρ Χ Ο Μ Ε Ν Η στην παγίδα των «διακοινοτικών» συνομιλιών η ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, είχε από το 1977, έχει και σήμερα 2014, την ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρει ν’ αναιρέσει ή έστω να μετριάσει τις συνέπειες του δίδυμου κακουργήματος, ικανοποιώντας τις διζωνικές απαιτήσεις συνθηκολόγησης του Κατακτητή. Αποδείχθηκε ότι συνέβαλε ώστε το Δίδυμο να καταστεί Τρίδυμο: Πραξικόπημα - Εισβολή - «Διακοινοτικές» Συνομιλίες, το τρίδυμο για την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νομιμοποίηση των Τούρκων ως ισοτίμως συγκυρίαρχων εφ’ όλης της Κύπρου, μέσω του σχήματος του Διζωνικού Συνεταιρισμού «Δύο, Ίσου Καθεστώτος, Συνιστώντων Κρατών».

Σ Η Μ Ε Ρ Α προγραμματίστηκε να συνεδριάσει εν Εθνικώ Συμβουλίω η νυν ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού. Ο επικεφαλής Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης ζήτησε από τις ηγεσίες των κομμάτων εισηγήσεις για «Νέα Στρατηγική». Αλλά δεν φάνηκε ως τώρα κανένα ίχνος προθυμίας να διαγνώσουν με τόλμη, να παραδεχθούν με ειλικρίνεια και να ομολογήσουν με αποστροφή το Τρίδυμο, πολύ δε περισσότερο να μελετήσουν τον απεγκλωβισμό από την 37χρονη παγίδα των «διακοινοτικών» συνομιλιών. Οπότε, τα εξαγγελθέντα περί «Νέας Στρατηγικής» αποτελούν άλλη μια δημαγωγία προς εμπαιγμό εαυτών και αλλήλων….

ΕΡΩΤΗΣΗ
Όταν 14η Ιουλίου 2014, οι Εθνοσύμβουλοι καλούνται να… ξανα-ορκιστούν πίστη και υποταγή στις Συμφωνίες Μακαρίου - Ντενκτάς 1977 και Κυπριανού - Ντενκτάς 1979, υπάρχει κανείς σ’ αυτόν τον τόπο που να αισθάνεται ότι θα έχει καλύτερο μέλλον αυτός ο τόπος; Γιατί, αντίθετα, δεν κλήθηκαν οι Εθνοσύμβουλοι να… ορκιστούν πίστη και σεβασμό στην μία και μοναδική απόφαση που πήρε αυτοπροσώπως και ιδιοχείρως ο λαός με το 76% στο δημοψήφισμα του 2004;


Top