Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Τουρκικό Έγγραφο & Αναγκαίο Ηλεκτροσόκ

Τουρκικό Έγγραφο & Αναγκαίο Ηλεκτροσόκ

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΤ Η Ν ΕΠΑΥΡΙΟΝ που δημοσιεύτηκε το επίσημο Έγγραφο της Τουρκίας στην ΕΕ, περί Εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας, η στήλη εισηγήθηκε 26τρ. ονομαστικά στον ΠτΔ κ. Αναστασιάδη να καταφύγει στη χρήση… απινιδωτή για τη νεκρανάστασή της. Εννοούσαμε ότι η επισημότατη έκφραση της τουρκικής πολιτική στο Κυπριακό, αποτελεί ευκαιρία, προσφέρει λαβή και πιάσιμο ώστε, α-ξ-ι-ο-π-ο-ι-ώ-ν-τ-α-ς την, αποφασιστικά, μελετημένα και αποτελεσματικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, να προκαλέσει επιτέλους το πρεπούμενο ηλεκτροσόκ στην Τουρκία. Και σε όλους όσοι, στον ΟΗΕ, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, στο ΗΒ και αλλού, την θωπεύουν, την εξυμνούν και την επιβραβεύουν για τη στάση της στο Κυπριακό.

Τ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟ έγγραφο αποτελεί εκραγείσα βόμβα. Ικανή ν’ ανατινάξει το σύνολο των ψευδαισθήσεων, ημεδαπών και αλλοδαπών: Και σε ότι αφορά (α) τις διαδικασίες των διακοινοτικών συνομιλιών και σε ότι αφορά (β) τις τουρκικές επιδιώξεις για το είδος της λύσης που η Τουρκία και τα τουρκοκυπριακά όργανά της απαιτούν να επιβάλουν στην Κύπρο.

- Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ του στην ΕΕ προσφέρει στην Κυπριακή Δημοκρατία - με πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο ακροατήριο - την ευκαιρία να τολμήσει αποτελεσματικά - και προπάντων πειστικά - την αποπαγίδευσή της απ’ το ικρίωμα της ετοιμοθάνατης, οσονούπω Εκλιπούσας, στο οποίο σύρεται, επί 37 χρόνια αδιέξοδων διακοινοτικών συνομιλιών, με τη μόνιμη κι αθεράπευτη αυταπάτη της «εξεύρεσης αμοιβαίως [με την… Τουρκία!!!] αποδεκτής λύσης [αν]έντιμου συμβιβασμού».

- ΕΝ ΕΝΑΝΤΙΑ περιπτώσει: Η συνέχιση των συνομιλιών και των Χιαστί Διαδικασιών Μαυρογιάννη - Οζερσάι, η συνέχιση των συνομιλιών Αναστασιάδη - Έρολγου, η συνέχιση των «Καλών Υπηρεσιών» του Γ.Γρ. των ΗΕ στις διαπραγματεύσεις, ΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ της 23ης Ιουνίου, σημαίνει την… ανοχή του σήμερα, την αποδοχή του αύριο ΚΑΙ τη νομιμοποίησή του μεθαύριο.

Ε Χ Ε Ι ΣΤΑ χέρια του 1ης τάξεως ευκαιρία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να πείσει και στην ΕΕ και στις ΗΠΑ και στον ΟΗΕ ότι: Δεν είναι μόνο δικαίωμά του, αλλά πρωτίστως και καθήκον του να ξεδεσμευτεί από τα «δεσμεύομαι για λύση» που εκείνοι έχουν στα κατάστιχά τους. Με προτεραιότητα: Τα καλώδια του ηλεκτροσόκ πρώτ’ απ’ όλους στον… επιστήθιο του κ. Νταβούτογλου, υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της μητρός πατρίδος κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, όστις, πρώτος παρέλαβε, εναγκαλιζόμενος κιόλας με τους κ.κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και Μεβλούτ Τσιαβούσιογλου, το Τουρκικό Έγγραφο της 23ης Ιουνίου στην ΕΕ….

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Ο Συναγερμικός Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Μάνθος Μαυρομμάτης που δημοσίευσε χθες στη σελίδα 14 της «Χαραυγής» του ΑΚΕΛ τις περηφάνιες του για την… επαναπροσέγγιση με το ΚΕΒΕ του κατοχικού ψευδοκράτους και με τα «ομόλογα» Ελλάδος - Τουρκίας και οραματίζεται περιαγωγή των κινητών τηλεφώνων μας με την Τουρκία και μικρό λεωφορείο διαδρομών και στη σκλαβωμένη πλευρά της Λευκωσίας (Νεάπολη, Τράχωνα και την άλλη «μισή» Ομορφίτα;) και άλλα τινά… Βαρωσιώτικα, άκουσε άραγε κάτιτις για το Επίσημο Έγγραφο της Τουρκίας 23ης Ιουνίου στην ΕΕ περί ΕΚΛΙΠΟΥΣΑΣ Κυπριακής Δημοκρατίας; Ή έγραψε τα…όνειρα άλλης μιας θερινής του νυκτός, εντελώς αδιάβαστος;
Λάζ.Α.Μαύρος


Top