Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ψευδείς ευλάβειες στον Ν. Μαντέλα

Ψευδείς ευλάβειες στον Ν. Μαντέλα

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΣάββατο Α Β Β Α Τ Ο του Λαζάρου 12.4.2014 ήταν που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Στυλιανίδης δήλωνε, για το επικείμενο τότε ταξίδι των δύο διαπραγματευτών Μαυρογιάννη και Οζερσάι στη Νότιο Αφρική, ότι: «Το παράδειγμα της Ν. Αφρικής και του Νέλσον Μαντέλα, στο οποίο ακουμπούμε με ευλάβεια και σεβασμό, μπορεί να μας καθοδηγήσει και στο Κυπριακό». Μετά από 19 μέρες, λοιπόν, αποδεικνύεται ξανά πως ο πραγματικός ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου στο παρηκμασμένο πολίτευμα της αθλίας ημών ρεππάπλικ είναι η συστηματική εξαπάτηση των πολιτών.

Πήγαν οι δυο τους στο ταξίδι της Ν. Αφρικής που σκαρφίστηκε ο ικανότατος πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζον Κόνιγκ, συμμετείχαν μάλιστα και σε… σαφάρι, επέστρεψαν κι ούτε μισή λέξη δεν ανακοίνωσαν είτε για το «Παράδειγμα Μαντέλα» είτε για τις δήθεν ευλάβειες και σεβασμούς, με τις οποίες εξαπατούσε τον λαό ο εν λόγω επικεφαλής των κυβερνώντων Μηχανισμών Εξαπάτησης Πολιτών.

Π Η Γ Α Ν ΜΑΖΙ: Ο εκπρόσωπος των Κατακτητών κι ο εκπρόσωπος των Κατακτημένων. Ο πρώτος, του παράνομου κατοχικού καθεστώτος που η Τουρκία Εισβολέας - Επιδρομέας - Κατακτητής επέβαλε, εμπέδωσε και συντηρεί 40 χρόνια στα, διά πολέμου, κατακτηθέντα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο δεύτερος, της υφιστάμενης επί 40 χρόνια την τουρκική στρατιωτική κατοχή των μισών της εδαφών, βιαίως διχοτομημένης απ’ τους Τούρκους, Κυπριακής Δημοκρατίας. Και πήγαν, λένε, «να εξοικειωθούν με την ειρηνευτική διαδικασία και τη διαδικασία συμφιλίωσης της Ν. Αφρικής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μαθήματα που έχουν δοθεί για το πώς αποφεύγονται τα αδιέξοδα και η κατάρρευση»!!!

Αλλά το παράδειγμα και τα Μαθήματα Μαντέλα ήσαν και είναι ακριβώς το αντίθετο και πρωθύστερο: Παράδειγμα του ασυμφιλίωτου αγώνα μέχρι να επιτευχθεί η κατάρρευση του απεχθέστατου Ρατσιστικού Καθεστώτος. Η ανατροπή-διάλυση του Κράτους Άπαρτχαϊντ. Το Παράδειγμα Μαντέλα ήταν οι ασυνθηκολόγητοι αγώνες που προσέλκυσαν την παγκόσμια αλληλεγγύη. Η οποία έφτασε μέχρι την έμπρακτη απομόνωση του Ρατσιστικού Καθεστώτος (από οικονομική μέχρι και αθλητική), με τελικό αποτέλεσμα την κατάρρευση του Καθεστώτος.

Την παράδοση της εξουσίας στη δημοκρατική πλέον και αντιρατσιστική διακυβέρνηση ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, με πρώτο μαύρο πρόεδρο τον Μαντέλα. Η Συμφιλίωση, μ-ε-τ-ά την ήττα και την κατεδάφιση του Ρατσιστικού Καθεστώτος, ήταν επιδιωκόμενο προϊόν και περιεχόμενο και σύμφυτο νόημα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για την οποία διεξήχθησαν οι αγώνες της Μαύρης Πλειοψηφίας, με επικεφαλής το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο και τον επί 27 χρόνια στις φυλακές, αρνούμενο να υπογράψει «δήλωση καταδίκης της βίας» προκειμένου ν’ αποφυλακιστεί, ΗΓΕΤΗ Νέλσον Μαντέλα…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μ’ αυτήν την πρωταίτια και πρωτεύθυνη Κομματοκρατία στην εξουσία (ΔηΣυ) και στην «αντιπολίτευση» (ΑΚΕΛ), θα τιμωρηθούν για την οικονομική καταστροφή οι… χρηματοδότες τους, αν οι πολίτες ΔΕΝ τιμωρήσουν αμφότερους με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου; Υπάρχει κανείς που να ελπίζει ότι θα δει άσπρη μέρα ο τόπος, αν δεν μαστιγωθούν με την ψήφο του λαού οι κυβερνήσαντες και κυβερνώντες, πρώην και νυν Καταστρόφκιες;


Top