Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Quo vadis?

Quo vadis?

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Ο Σ Α  ΠΡΑΤΤΕΙ η υπό την… πολυχρονεμένη για 15ο έτος εξουσία Ερντογάν Τουρκία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της, σε βάρος των πολιτών της αφ’ ενός και των γειτόνων της αφ’ ετέρου, απειλώντας ή εκβιάζοντας διαδοχικώς κατά καιρούς τους πάντες, δεν χρειάζεται να τα υπενθυμίσει ούτε να τ’ απαριθμήσει αυτό το άρθρο. Τα γνωρίζει, τα περισσότερα, πολύ καλά όλος ο κόσμος…
 
Ο Σ Α  ΚΑΝΕΙ και όσα περισσότερα εμπράκτως απειλεί να κάμει κι ενόπλως, εναντίον του Ελληνισμού η Τουρκία του Ερντογάν, από τον Έβρο και το Αιγαίο ώς και στις νότιες θάλασσες της Κύπρου, επίσης δεν χρειάζεται να τα καταγράψει αυτό το άρθρο. Τα γνωρίζουμε, λίγο πολύ, όλοι στην Κύπρο στην Ελλάδα και στη Διασπορά…
Π Ο Σ Ε Σ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ έχει η Τουρκία να υλοποιήσει τις απειλές της, ή προβάλλοντάς τες επιδέξια, να κατορθώνει μεθοδικά, υπομονετικά και επίμονα ώστε να υποτάσσει τους απειλούμενους στη θέλησή της, επειδή δεν αισθάνεται απέναντί της πειστική και ικανή Αποτρεπτική Ισχύ, είναι επίσης ένα από τα καταθλιπτικώς γνωστά σε Κύπρο και Ελλάδα ζητήματα…
 
Π Α Ρ ’ ΟΤΙ όλ’ αυτά αποτελούν τα ζωτικότερης σημασίας ζητούμενα - ζητήματα, που έπρεπε ν’ απασχολούν νυχθημερόν και βασανιστικώς την ηγεσία του Ελληνισμού, σε Ελλάδα και Κύπρο, ως το πρώτιστο εθνικό πρόβλημα, εντούτοις περί άλλα τυρβάζονται Αθήνα και Λευκωσία. Το καταγράφουν τα καθημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου, των τηλεοράσεων, των ραδιοφώνων και του διαδικτύου:
 
Ο Ι Σ Τ Ρ Ο Σ  κομματικής ακολασίας. Αχαλίνωτα ορμέμφυτα αλληλο-φαγώματος περί την εξουσία. Ακατάσχετος αφιονισμός αλληλο-διαπόμπευσης. Πολιτικής αλληλο-εξόντωσης. Απ’ το πρωί ώς το βράδυ μπροστά σε κάθε μικρόφωνο και φακό τηλεοράσεως. Κατά ριπάς εκτόξευση εκατέρωθεν παθιασμένων καταγγελιών. Οίηση επίρριψης βαρύτατων κατηγοριών. Εξευτελιστικών της προσωπικότητας του «πολιτικού προσωπικού».
 
Μ Ι Α Ν  ΑΛΛΗ στάση, κατεπειγόντως επιτέλους, από τις πολιτικές ηγεσίες Αθηνών και Λευκωσίας περίμενε κάθε Ελληνίδα και Έλλην στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στη Διασπορά:
 
- Απέναντι στις επικίνδυνα κλιμακούμενες πολεμικές απειλές της Τουρκίας, από τις νότιες θάλασσες της Κύπρου και της Κρήτης, στο Καστελόριζο, στο Αιγαίο, στα Ίμια μέχρι και στον Έβρο.
 
- Απέναντι στην ενίσχυση με 77 επιπλέον αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων του Αττίλα στις σκλαβωμένες περιοχές της Κύπρου.
 
- Απέναντι στον πολλαπλασιασμό των επιδεικτικά προκλητικών δράσεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ακτοφυλακής και αεροπορίας σε όλο το εύρος Κύπρου - Ελλάδος.
 
- Ως ενεργειών που επιδεικνύουν, στην πράξη, τι ακριβώς εννοούν με τις δηλώσεις τους εναντίον Κύπρου και Ελλάδας, διαγωνιζόμενοι μεταξύ τους σε πλειοδοσία τουρκικής εθνικιστικής επεκτατικής βουλιμίας οι Νεο-οθωμανοί κυβερνώντες του Ερντογάν αφ’ ενός και οι αντιπολιτευόμενοι Κεμαλιστές αφ’ ετέρου της Άγκυρας, για τον προσεταιρισμό περισσότερων «Γκρίζων Λύκων»....
 
Α Ν Ε Μ Ε Ν Α Ν  οι πολίτες των δύο κρατών, Ελλάδος και Κύπρου, να δουν επιτέλους τις πολιτικές και κομματικές ηγεσίες, κυβερνώντες κι αντιπολιτευόμενους, να υποστείλουν και να παραμερίσουν πάραυτα τις μεταξύ τους περί εξουσίας διχόνοιες. Και ομονοούντες μπροστά στον τουρκικό κίνδυνο, να εκδαπανήσουν το άπαν των δυνάμεών τους, ώστε ενωμένοι να επινοήσουν τους ταχύτερους κι αποτελεσματικότερους τρόπους διπλωματικών χειρισμών και τη γρηγορότερη πρόσκτηση των αναγκαίων μέσων, για να ορθώσουν εκείνο που απέτυχαν, αμέλησαν, παρέλειψαν, περιφρόνησαν τόσα χρόνια:
 
- Τους εξωτερικούς και εσωτερικούς συντελεστές ενδυνάμωσης και βελτιστοποίησης της Αποτρεπτικής Ισχύος.
 
Α Ν Τ Ι  ΤΟΥΤΩΝ, όμως, πρωτεύει ανεξάντλητο κι αυτο-τροφοδοτούμενο κι εκτρεπόμενο (με ό,τι βρει, με ό,τι προκύψει ή με ό,τι σκαρφιστεί) το αλληλο-φάγωμα:
- ΑΠΟ το  «σκάνδαλο της NOVARTIS» ώς τη διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος λόγω Τούμπας εκεί,
 
- ΑΠΟ το «πλαίσιο Γκουτέρες» έως την «κοινωνική συνάντηση με τον Ακιντζί» και τις «προϋποθέσεις επανέναρξης των συνομιλιών» εδώ…
Π Α Ρ Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Ω Ν Τ Α Σ  κανείς με πίκρα, με απογοήτευση, έως και με απόγνωση, το επίπεδο και ιδίως το περιεχόμενο των αντιμαχιών του «πολιτικού προσωπικού» και όσα αναξιάκουστα εκφωνούνται εντός και εκτός Βουλής και, κάθε μέρα, στις εκπομπές των τηλεοράσεων, συλλογίζεται και την εξής… εκδοχή:
- Με τέτοιου επιπέδου, τέτοιου περιεχομένου και τέτοιας ποιότητας πολιτικό προσωπικό, με τέτοιες πολιτικές ηγεσίες, μήπως είναι… ευτύχημα που δεν ασχολούνται με τα εθνικά θέματα;
 
- Διότι, εάν ασχοληθούν, θα τα κάνουν σαν… τα μούτρα τους;
 
Κ Α Ι  ΑΥΤΗ, δυστυχώς, είναι, εν τέλει, η υποστάθμη στην οποία έχει κατρακυλήσει η παρακμή του Ελληνισμού, που κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει πότε επιτέλους θ’ αρχίσει τη  δημοκρατική ανατροπή της ο «πάντοτ’ ευκολοπίστευτος και πάντα προδομένος» λαός, στις ψήφους και στην αποχή του οποίου αυτά έλκουν την… καταγωγή και την αναπαραγωγή.
 
 
 
 
 

Top