Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ανύπαρκτος Ακιντζί…

Ανύπαρκτος Ακιντζί…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑ Κ Ο Μ Η  ΚΑΙ οι… Ακιντζικότεροι εν Κύπρω διαπίστωσαν, διέγνωσαν και κατέγραψαν το προφανές, ορατότατο και πασίγνωστο εν Κρανς-Μοντάνι της Πενταμερούς, από 28η Ιουνίου έως και 7η Ιουλίου ενεστώτος έτους: Ο κ. Μουσταφά Ακιντζί ήταν… ανύπαρκτος! Παρόντος εξ Αγκύρας αυτοπροσώπως του κ. Μεβλούτ Τσιαβούσογλου, κάθε… Ακιντζί εκμηδενίστηκε: Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω.

ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ, ενδεχομένως γνώστης, για να εξηγήσει λεπτομερώς τα πώς και γιατί, με βάση την έως τώρα, από το 2015, (και ελληνιστί) αρθρογραφία του, είναι ο δημοσιογράφος κ. Σενέρ Λεβέντ της «Αφρίκα» στα σκλαβωμένα υπό του Αττίλα εδάφη της Κύπρου και καθημερινός (μόνος σχεδόν αντικατοχικός) αρθρογράφος της… Ακιντζικότερης εφημερίδος «Πολίτης», στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Τα όσα έχει αναλυτικά αρθρογραφήσει την τελευταία διετία, επί του θέματος, εκτός του ότι επιβεβαιώθηκαν από τα γεγονότα, δείχνουν και την επί της ουσίας οξυδέρκεια της γραφής του.

 

Α Λ Λ Α  ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΝ γεγονός της… ανυπαρξίας και του εκμηδενισμού παντός Ακιντζί, διατεταγμένου σε στάση υπάκουου - υπηκόου «εξαπτέρυγου» της Άγκυρας, σε συνδυασμό με την ανυποχώρητη απαίτηση της Τουρκίας να έχει η ίδια αυτοπροσώπως, στρατεύματα, «εγγυήσεις» κι «επεμβατικά δικαιώματα» στην όποια προκύψει «λύση» του Κυπριακού, φανερώνει, άλλη μια, εν πολλοίς λησμονημένη και από πολλούς ανερμήνευτη πραγματικότητα των σχέσεων του τουρκικού κράτους με τους… Τουρκοκύπριους, ή τον όποιο πληθυσμό έχει προκύψει εκ του τουρκικού εποικισμού στα σκλαβωμένα από την Τουρκία ελληνικά εδάφη της Κύπρου.

Α Υ Τ Ο  ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, γνωστό στους υποψιασμένους μελετητές της από το 1958 τεθείσας υπό την διοίκησιν του Γραφείου Ειδικού Πολέμου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεως, τρομοκρατικής (πρωτίστως κατά των Τουρκοκυπρίων) στρατιωτικής οργανώσεως ΤΜΤ, εξακολουθεί και σήμερα, μετά από 60 χρόνια, να έχει σπουδαιότατη σημασία για το παρόν και το μέλλον.

Δ Ε Ι Τ Ε  ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τι προσφέρθηκε στην Τουρκία από τον προσφέροντα τις μεγαλύτερες ελληνικές υποχωρήσεις, έως και Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία, Νίκο Αναστασιάδη, στο Κρανς Μοντάνα:

- Τους έδωσε στην πραγματικότητα «γην τε και ύδωρ». Τους παρέδωσε (εκ του ρήματος παραδίδομαι – I Surrender) την κρατική υπόσταση της Κύπρου. Για να «μετεξελιχθεί» σε Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία. Ονόματι ΕΚΟ, «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» (Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη Έρογλου 11ης Φεβρ. 2014):

- Με ισότιμους συγκυρίαρχους κι επί παντός συνιδιοκτήτες του νέου κρατικού μορφώματος τους Τουρκοκυπρίους. Όπως αυτοί είναι οργανωμένοι, κρατικά συγκροτημένοι, εξουσιαστικά δομημένοι, στο τουρκικό κατοχικό Ψευδοκράτος («ΤΔΒΚ»), με τον όποιο τουρκοκυπριακό και εξ εποίκων πληθυσμό του. Ήδη συνομολογημένο ν’ αποτελέσει το τουρκοκυπριακό συνιδρυτικό, συνιστών στέιτ - κράτος - πολιτεία. Με μίαν προϋπόθεση: «Μηδέν Εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα».

Ε Κ Ε Ι  ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ η Τουρκία. Το τουρκικό κράτος. Η Άγκυρα. Ο Μεβλούτ Τσιαβούσογλου, υπ.Εξ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

- Ούτε τους οποιουσδήποτε Τουρκοκυπρίους, ή τον οιονδήποτε τουρκικό πληθυσμό στην Κύπρο δεν εμπιστεύεται η Άγκυρα, ν’ αυτονομηθεί από την ίδια, για την οποιαδήποτε «λύση» του Κυπριακού.

- Επιμένει να έχει η ίδια - το τουρκικό κράτος, η Άγκυρα - αυτοπροσώπως κατοχυρωμένες διεθνείς συνθήκες επικυριαρχίας, επεμβάσεων, λόγου και ρόλου στην Κύπρο. Το σκλαβωμένο από τον Αττίλα έδαφος, της οποίας, είναι από το 1974 το πιο στρατοκρατούμενο μέρος του κόσμου. Με περισσότερα, σε σύγκριση με το έδαφος και τον πληθυσμό, τουρκικά στρατεύματα, ακόμη κι απ’ την ίδια την περιοχή της Άγκυρας…

Α Λ Λ Α  ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ και οι αναλυτικές εξηγήσεις, γι’ αυτή την… έλλειψη εμπιστοσύνης από την Άγκυρα προς τους Τουρκοκυπρίους, ανάγονται προφανώς στο εξίσου και πολύ περισσότερο φλέγον, καυτό κι εκρηκτικό κεφάλαιο των σχέσεων της Άγκυρας (του τουρκικού κράτους) με όλους τους βιαίως εξαναγκασμένους να είναι… τουρκικοί, λαούς της Μικρασίας…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top