Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ασύγγνωστη αφέλεια & τρισχειρότερη… Ζυρίχη

Ασύγγνωστη αφέλεια & τρισχειρότερη… Ζυρίχη

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Π Ο Λ Υ  ΠΙΟ ενδιαφέρουσα, ίσως, από την «Πρόταση για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις» που ανακοίνωσαν προχθές τα τρία κόμματα ΔηΚο - ΕΔΕΚ - Αλληλεγγύη, είναι, στο περιεχόμενο και στα επιχειρήματά της, η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της τη ηγεσία του ΑΚΕΛ.
- Δημοσιεύτηκε χθες στην 3η σελίδα της «Χαραυγής». Και όλως ιδιαιτέρως πολύ πιο ενδιαφέρουσα είναι η επίκριση στο σημείο εκείνο όπου:
- Η νυν ηγεσία του ΑΚΕΛ κατηγορεί τα τρία κόμματα ότι, με την πρότασή τους «ουσιαστικά εισηγούνται όχι απλώς να επιστρέψουμε στην προ της εισβολής κατάσταση, αλλά και να απαλλαγούμε από όλα τα αρνητικά των Συμφωνιών του 1960».
- Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε, ως προς τούτο, πως «μόνο όσοι πάσχουν από ασύγγνωστη αφέλεια θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι με τέτοιες προσεγγίσεις μπορούμε να φτάσουμε ποτέ σε λύση» («Χ» 21.6.2017).
Β Ε Β Α Ι Ω Σ, με τον όρο «Συμφωνίες του ‘60» εννοούνται οι χαρακτηρισθείσες και ως κατάπτυστες Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου του 1959 και τα παράγωγά τους. Οι οποίες, από νωρίς μετά κι έκτοτε, αποδείχθηκαν στην πράξη, ως η κύρια πηγή όλων των μετέπειτα δεινών της Κύπρου. Όπως ακριβώς το είχε προβλέψει, τότε εγκαίρως, κατά τον ουσιώδη χρόνο, το 1959, η τότε ηγεσία του ΑΚΕΛ υπό τον Εζεκία Παπαϊωάννου. Η οποία όχι μόνο εναντιώθηκε στο ζυριχικό έκτρωμα που επέβαλαν στον Ελληνισμό η Βρετανία κι η Τουρκία, αλλά και καταψήφισε, μαζί με τους αντιζυριχικούς κι αντικομμουνιστές μάλιστα, της τότε δεξιάς, στις πρώτες προεδρικές εκλογές του νεοσύστατου ζυριχικού εκτρώματος - κράτους, 13η Δεκ. 1959, τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο που εξελέγη τελικά ΠτΔ με 62, 29%, έναντι 32,92% του αντιπάλου του Ιωάννη Κληρίδη…
Α Λ Λ ’ ΟΤΑΝ, μετά από 58 χρόνια (1959-2017) αποτρόπαιων κι αποκρουστικών δεινών και απεχθών παθημάτων που παρήγαγαν όλα «τα αρνητικά των Συμφωνιών του 1960», η νυν ηγεσία του ΑΚΕΛ υπό τον Άντρο Κυπριανού, ορίζει ως «ασύγγνωστη αφέλεια» το δικαίωμα και το καθήκον του λαού να απαλλαγεί από μια τέτοια «λύση», μπορεί έκαστος να αντιληφθεί πόσα αποκρουστικότερα αρνητικά θα περιέχει και πόσα απεχθέστερα δεινά θα προκαλέσει το είδος της «λύσης» που είναι πρόθυμη ν’ αποδεχθεί σήμερα η σημερινή ηγεσία του ΑΚΕΛ, μαζί με την νυν δεξιά ηγεσία του ΔηΣυ των Αναστασιάδη & Αβέρωφ.
Π Ρ Ω Τ Α Ι Τ Ι Ο Σ  και στο τότε ζυριχικό έκτρωμα και στο νυν επαπειλούμενο τρισχειρότερο έκτρωμα, ο περιβόητος (και αιμοσταγής απ’ το Κιόνελι 12.6.1958) «Δικοινοτισμός».
- Επιδέξια επινόηση, ιστορικά, ανά τον κόσμο, του ανέκαθεν «διαίρει και βασίλευε» των Βρετανών Αποικιοκρατών - Ιμπεριαλιστών.
- Πολυτιμότατο διαχρονικά εργαλείο του τουρκικού επεκτατισμού.
- Εθνικιστικο-ρατσιστική  μέθοδος απαγόρευσης της δημοκρατικής αρχής.
- Για την επιβολή της διατεταγμένης από την Άγκυρα «βούλησης της τουρκοκυπριακής μειονότητας» (του ελεγχόμενου από την Τουρκία κατοχικού Ψευδοκράτους της), επί της ελληνικής (εισέτι) πλειονότητας.
- Ενισχυμένη κι εξοπλισμένη με τη «διζωνικότητα» επί του εδάφους, την οποία παρήγαγε, δια της πολεμικής βίας, το Δίδυμο Κακούργημα του χουντικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής το 1974 με τα αμερικανικά τανκς του Αττίλα…
Τ Ε Λ Ι Κ Α : Όντως αποτελεί «ασύγγνωστη αφέλεια» να πιστεύει οιοσδήποτε ότι, υπό την ηγεσία των Ηττημένων Μυαλών - προεξαρχουσών διαχρονικά, μετά το 1974, των ηγεσιών ΔηΣυ-ΑΚΕΛ - θα μπορούσε, ή μπορεί έστω και τώρα, να διεκδικήσει ο κυπριακός λαός λύση απελευθέρωσης - δημοκρατίας - «ευρωπαϊκού περιεχομένου» (με όσα ορίζει αυτό το «περιεχόμενο»). Διότι, «λύση» υποταγής - συνθηκολόγησης με τις απαιτήσεις των Τούρκων Κατακτητών, για παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία της Ε.Κ.Ο. («Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας») του Διζωνικού Συνεταιρισμού, δείχνουν πρόθυμοι να συνομολογήσουν οι «μη αφελείς» ηγέτες Α.Α.Α. = Αναστασιάδης, Αβέρωφ-ΔηΣυ και Άντρος-ΑΚΕΛ…
Δ Ε Ν  ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΗΚΑΝ ποτέ το Παράδειγμα Νέλσον Μαντέλα…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Top