Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ερντογανιζόμαστε ΠτΔ-ΔηΣυ-ΑΚΕΛ, κύριε Τορναρίτη;

Ερντογανιζόμαστε ΠτΔ-ΔηΣυ-ΑΚΕΛ, κύριε Τορναρίτη;

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Κ Α Θ Ω Σ ΑΠΑΝΤΕΣ, λόγω μεσουρανούσης εκ της Τουρκιάς επικαιρότητας, αναγκαστικώς… ερντογαν-ιζόμαστε, παρακαλούνται οι αξιότιμες κι αξιότιμοι αναγνώστες της στήλης να υποστούν με κατανόηση την υπενθύμιση της κυβερνώσας ΔηΣυ-ΑΚΕΛ, από Χριστόφια έως Αναστασιάδη, αδιαλείπτως… απαστράπτουσας περί Ερντογάν «πολιτικής οξυδέρκειάς» τους.
 
Μπείτε στον κόπο ν’ αναγνώσετε τα μαργαριτάρια που δημοσίευε σ’ ενυπόγραφο άρθρο του στις εφημερίδες, δύο φορές στον «Πολίτη» 19 και 23 Ιανουαρίου 2014 και στη «Σημερινή» 21.1.2014, ένα από τα κορυφαία σαΐνια της έκτοτε και νυν ΔηΣυ-ΑΚΕΛ αθεράπευτα αμετανόητης «πολιτικής σοφίας».
Το άρθρο είχε δημοσιευτεί στις παραμονές της επιτυχούς προσπάθειας της κ. Βικτωρίας Νούλαντ του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προσφέρει στους Τούρκους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την «Κοινή Διακήρυξή» του με τον κ. Έρογλου της 11ης Φεβρ. 2014 για «λύση» ισότιμης τουρκικής συγκυριαρχίας. Ιδού:
 
Ν. ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ: «Όσοι επενδύουν στη διατήρηση του σημερινού στάτους κβο και πιστεύουν ότι οι εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία τούς διευκολύνουν, μάλλον θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Η εκτίμηση ότι ο Ερντογάν θα σκληρύνει τη στάση του στο Κυπριακό, είναι, κατά την άποψή μου, λανθασμένη ανάλυση των γεγονότων.
Αντιθέτως, η εσωτερική αναταραχή θα διευκολύνει τον Ερντογάν να προβεί σε κινήσεις στο Κυπριακό, το οποίο δεν είναι σήμερα αντικείμενο διαμάχης στην Τουρκία. Επιπρόσθετα, ενδεχόμενες πρωτοβουλίες στο Κυπριακό μπορεί να οικοδομήσουν το προφίλ ενός ειρηνοποιού, φιλοευρωπαϊστή ηγέτη, που έχει ανάγκη ο Ερντογάν. Πιστεύω πως η Τουρκία θα επιδιώξει μέσα στο επόμενο [σ.σ. του 2014] διάστημα την επίλυση του Κυπριακού»…
 
Ν. ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ: «Είναι γεγονός ότι, λόγω και του ενεργειακού ενδιαφέροντός της στην περιοχή, η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη, μετά από 40 χρόνια, να διαπραγματευτεί σοβαρά με την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι κι αυτό ένα μέρος της φιλοδοξίας της, να συμπεριληφθεί μέσα στις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και γνωρίζει πως μόνο μέσω της συσσώρευσης ενέργειας μπορεί να το επιτύχει.
Είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη το χρονικό πλαίσιο στο οποίο λαμβάνουν χώραν τα πιο πάνω: Ο Τούρκος Πρωθυπουργός [το 2014 ο Ρ.Τ. Ερντογάν] έχει φιλοδοξίες να διεκδικήσει την προεδρία της Τουρκίας έχοντας πλέον εκτελεστικές εξουσίες […]. Η σωστή αξιοποίηση όλης αυτής της συγκυρίας, με την απαιτούμενη σοβαρότητα από τη δική μας πλευρά, μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να έχει για την πορεία του Κυπριακού»... (σ.σ. «έλα γιε μου τζιέρασ'του»).
 
Ο Μ Ο Ο Υ Σ Ι Ε Σ ΚΑΙ πανομοιότυπες υπήρξαν έκτοτε όλες οι περί Ερντογάν «πάνσοφες σοφίες» των Ηγετικών «μας» Μυαλών: Του Προεδρικού, του ΔηΣυ, του ΑΚΕΛ κ.ο.κ. Από τον καιρό που η Κύπρος κακοτύχησε να ‘χει Πρόεδρο τον κ. Χριστόφια με τους διακαείς του πόθους να… φάει ψάρι με τον Ερντογάν στον Βόσπορο για να του εξηγήσει τα κέρδη της Τουρκίας από τη «λύση».
Μέχρι και τις κυβερνώσες επί Αναστασιάδη (του Κυβ. Εκπροσώπου του κ. Ν. Χριστοδουλίδη) «εξυπνάδες» περί… «ορθολογιστικά σκεπτόμενης Τουρκίας». Οι οποίες, μοιραία, οδήγησαν και τους Τριάκοντα των ΔηΣυ-ΑΚΕΛ στην ψήφιση της Υποταγής της Βουλής στις Εντολές του Ακιντζί & των Τούρκων Κατακτητών, την Παρασκευή, 7η Απριλίου 2017, στην Ολομέλεια της αισχύνης.
 
Κ Α Ι, ΒΕΒΑΙΩΣ, ουδείς διαθέτει την στοιχειώδη ανδρεία και την τόλμη να ομολογήσει δημοσίως τα σφάλματά του, να εκφωνήσει ταπεινά ένα mea culpa και ν’ αποσυρθεί στην ιδιώτευση, σε μία ρεππάπλικ όπου ο λαός δεν διαθέτει τη δημοκρατική λαϊκή κυριαρχία έγκαιρης ανάκλησης εκείνων που παραβίασαν την λαϊκή εντολή και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους.

Top