Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Απόψε η… απλή μέθοδος των τριών

Απόψε η… απλή μέθοδος των τριών

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΜετά που Ακιντζί διαπίστωσε την προθυμία των Αναστασιάδη - ΔηΣυ & ΑΚΕΛ να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις του και να ικανοποιήσουν νομοθετικά, με τους 18+16 διατεταγμένους βουλευτές αμφοτέρων, τους όρους του τουρκικού τελεσιγράφου περί… Δημοψηφίσματος του 1950, ποιες άραγε επιπρόσθετες και μείζονες θα προβάλει απαιτήσεις ο Ακιντζί; Αυτό είναι σήμερα το πιο επίκαιρο για το νέο… δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί, ερώτημα. Φυσιολογικό ανέκαθεν στην πολιτική. Σαν… μαθηματική περίπου εξίσωση. Με τη γνωστή απ’ τα σχολικά μας θρανία «απλή μέθοδο των τριών»:

- ΕΑΝ στην «άλφα» απαίτηση των Τούρκων Κατακτητών, εκδηλώνεται και προκύπτει (την επιτυγχάνουν οι Κατακτητές, προσφερόμενη απ’ τους υπόδουλους) η «βήτα» προθυμία υπακοής των Ηττημένων Μυαλών των Ελλήνων Κυπρίων ηγετών Αναστασιάδη - Άντρου & Αβέρωφ, όταν οι ίδιοι Κατακτητές διά του Ακιντζί προβάλουν, ακολούθως, τη «γάμμα» μεγαλύτερη απαίτηση, ποια θα είναι η «χι» υποχώρηση, υπακοή, υποταγή των εν λόγω Ε/κ ηγετών;

- ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Βρίσκουμε τον άγνωστο ‘χ’, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό που είναι πάνω από το ‘χ’ με το αντίστροφο κλάσμα που σχηματίζουν οι δύο άλλες τιμές»: «Ο άνωθεν του χι, επί του κλάσματος διαιρεμένου». Αν θυμόμαστε όσα μας δίδαξαν στο δημοτικό και στο γυμνάσιο...

- ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ το είχε πει, με τα δικά του… μαθηματικά, ο δολοφονημένος το 1968 μαύρος αγωνιστής εναντίον του ρατσισμού στις ΗΠΑ ηγέτης του αγώνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ: «Κανείς [Τούρκος Κατακτητής διά του Ακιντζί] δεν μπορεί να σε καβαλήσει [κύριε Αναστασιάδη, κύριε Άντρο, κύριε Αβέρωφ] αν δεν είσαι σκυμμένος».

- ΧΩΡΙΣ δηλαδή το «βήτα», την προθυμία υποταγής, δεν μπορεί να προκύψει το «γάμμα»: Οι νέες μείζονες τουρκικές απαιτήσεις. Και, άρα, δεν χρειάζεται να ψάχνετε κανένα άγνωστο «χι» της επόμενης υποταγής, διά της «απλής μεθόδου των τριών»…

Ε Υ Κ Ρ Ι Ν Ω Σ το είχε διδάξει, επίσης, πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια εκείνος ο… στρυφνός μας παππούλης ο Θουκυδίδης, που απέτυχε να διδάσκει τους αχαΐρευτους απογόνους του, στο προεδρικό του Αναστασιάδη, στο ΑΚΕΛ του Άντρου και στον ΔηΣυ του Αβέρωφ:

- ΤΟ ΙΔΙΟ και πανομοιότυπο. Όπως το… ασήμαντο, ή «αχρείαστο», ή «άκαιρο», ή «προβοκατόρικο», ή έστω «πολιτικής σχιζοφρένειας», Ψήφισμα της Βουλής 10 Φεβρ. 2017 στην Κύπρο, έτσι και το περί Μεγαρέων Ψήφισμα στην αρχαία Αθήνα του 432 π.Χρ. Για το οποίο, μάλιστα, ο αθυρόστομος Αριστοφάνης διακωμωδούσε στους «Αχαρνής» του το 425 π.Χρ. ότι είχε προκύψει χάριν… τριών πουτάνων. Της Σιμαίθας κι άλλων δύο. Αλλ’ απαιτούσαν, τελεσιγραφικά οι εχθροί των Αθηναίων την ακύρωσή του.

Ο Ηγέτης τους, όμως, ο Περικλής, τους είπε ότι «το ασήμαντο αυτό [ακύρωση τού Μεγαρικού Ψηφίσματος] είναι δοκιμασία του φρονήματός σας και της αποφασιστικότητάς σας γενικά. Αν υποχωρήσετε, θα προβάλουν ευθύς αμέσως άλλη μεγαλύτερη απαίτηση, επειδή θα σιγουρευτούν ότι τώρα ενδώσατε από φόβο» (Θουκυδίδη Α-139).

Μ Ε ΤΑ ΙΔΙΑ ακριβώς μυαλά, επιτυχημένης (εν τέλει) Αντιστασιακής Στρατηγικής, εναντίον των αρχαίων Αθηναίων ιμπεριαλιστών που εκστράτευσαν για να υποτάξουν το 415 π.Χρ. τη Σικελία, ο σπουδαίος Συρακούσιος Ηγέτης Ερμοκράτης, στη γενική συνέλευση των απειλουμένων Σικελιωτών Ελλήνων στη Γέλα, έλεγε, αναφερόμενος στους τότε Αναστασιάδη, Άντρο και Αβέρωφ με τους 18+16 βουλευτές τους: «Είναι φυσιολογικό να έχουν οι [Τούρκοι κι ο Ακιντζί] κατακτητικές προθέσεις και να καταστρώνουν σχέδια εναντίον μας. Δεν κατηγορώ εκείνους που επιζητούν να επεκτείνουν την εξουσία τους. Μέμφομαι εκείνους που είναι πρόθυμοι να υποταχθούν = ΟΥ ΤΟΙΣ ΑΡΧΕΙΝ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟΙΣ ΜΕΜΦΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΙΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙΝ ΕΤΟΙΜΟΤΕΡΟΙΣ ΟΥΣΙΝ» (Θουκυδίδης Δ-61).

Α Υ Τ Α ΤΑ λόγια του αντι-ιμπεριαλιστή Ερμοκράτη, εισηγούμαστε να τα χαράξουν και να τ’ αναρτήσουν περίοπτα, στα κεντρικά τους αρχηγεία, σε μαρμάρινη στήλη, ο κ. Άντρος του ΑΚΕΛ στη θέση που διατηρεί τη μούμια του Λένιν και ο κ. Αβέρωφ του ΔηΣυ στη θέση της… φτερωτής αλλ’ ηττημένης Νίκης τους. Να τα αναρτήσει και στο γραφείο του στο Προεδρικό, πάνω από το σβηστό τζάκι ο κ. Αναστασιάδης. Να τα βλέπει και να τα μελετά καθημερινά μαζί με τους συμβούλους του, ειδικευμένους ή μη περί της «ορθολογιστικά σκεπτόμενης Τουρκίας» και περί «κοινών οραμάτων με τον κ. Ακιντζί»...

Α Π Ο Ψ Ε , Κυριακή 2 Απριλίου 2017, είναι προγραμματισμένο το Δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί. Το οποίο επιτεύχθηκε με τις εκλιπαρήσεις των κ.κ. Άντρου και Αβέρωφ προς τον εντεταλμένο των Τούρκων Κατακτητών. Διαβεβαιώνοντάς τον περί της προθυμίας υποταγής των 18+16 βουλευτών ΔηΣυ & ΑΚΕΛ στις απαιτήσεις του περί… Δημοψηφίσματος του 1950. Άρα, απόψε θα φανεί… η απλή μέθοδος των τριών!!!
 


Top