Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Εθελοντές Εθνοφύλακες συνειδητά περισσότεροι

Εθελοντές Εθνοφύλακες συνειδητά περισσότεροι

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΤ Ρ Ι Τ Η ΧΡΟΝΙΑ υπουργός Άμυνας, ο Χριστόφορος Φωκαΐδης, διαπίστωσε, με συγκίνηση, υπερηφάνεια κι ευγνωμοσύνη ότι αυξάνονται διαρκώς οι αριθμοί των Εθνοφυλάκων της Εθνικής Φρουράς που, ενώ συμπλήρωσαν τα προβλεπόμενα απ’ τον νόμο χρόνια της υπηρεσίας τους, παραμένουν εθελοντικά στους Λόχους Κατοικημένων Τόπων, για την ένοπλη υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι στους Τούρκους Κατακτητές, κατά τρόπον υποδειγματικό για τις νεότερες γενιές.

Τ Α ΕΙΠΕ ο ίδιος, την Τετάρτη το απόγευμα, στην τελετή του ΓΕΕΦ, για την απονομή ηθικών αμοιβών, διπλωμάτων και τιμητικών εμβλημάτων, στους συμπληρώσαντες μακροχρόνια εθελοντική υπηρεσία Εθνοφύλακες, στο εν Λευκωσία στρατόπεδο που φέρει τ’ όνομα του θυσιασθέντος στον Αχυρώνα του Λιοπετρίου, 2 Σεπτ. 1958, ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Ηλία Παπακυριακού απ’ τη σκλαβωμένη Λυθράγκωμη της Καρπασίας.

Σ Τ Η Ν ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ του, κατά την τελετή, ο παραμένων εθελοντικά σ’ έναν απ’ τους λόχους ένοπλης υπεράσπισης της Λευκωσίας, Επίκουρος Λοχαγός Εθνοφυλακής κ. Μάριος Α. Καριόλου από τη σκλαβωμένη Κερύνεια, είπε πόσο άβολα αισθάνονται οι τιμηθέντες: Πρώτα εξαιτίας της συνεχιζόμενης απ’ το 1974 τουρκικής κατοχής και, δεύτερο, επειδή «δεν αναμένουμε να μας λέει κάποιος 'ευχαριστώ' για κάτι που πηγάζει από τα βάθη της ψυχής μας και γίνεται για το καλό του τόπου μας και των δικών μας».

Α Φ Ο Υ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ποια αδίστακτη Τουρκία, Εισβολέα και Κατακτητή έχουμε απέναντι, ο κ. Καριόλου είπε: «Με όλ’ αυτά πώς είναι δυνατόν να μην ανησυχούμε για τον τόπο μας, για τις οικογένειες, για τα παιδιά μας; Και πώς είναι δυνατόν να μη θέλουμε να δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας στην Εθνοφυλακή; Άλλοι, εξάλλου, που σήμερα δεν είναι μαζί μας, το 1974 έδωσαν ό,τι πιο πολύτιμο είχαν. Τη ζωή τους».

Ε Κ ΜΕΡΟΥΣ του συνόλου των Εθνοφυλάκων, απευθυνόμενος στον Υπουργό Άμυνας και στον παρόντα επίσης Αρχηγό ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Γιώργο Μπασιακούλη, ο κ. Καριόλου είπε: «Σας παρακαλούμε θερμά ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ στους διοικητές μας όλα ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΣΑ με τα οποία θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε την Εθνοφυλακή σε ακόμη πιο σύγχρονη στρατιωτική δύναμη, που θα μπορεί, εάν χρειαστεί, να επιφέρει ακόμη πιο μεγάλο κόστος στην Τουρκία».

Π Ρ Ο Σ ΤΟΥΣ εν όπλοις συναδέλφους του ο κ. Καριόλου είπε: «Για όσο καιρό θα έχουμε την υγεία μας για φοράμε τη στρατιωτική στολή, πρέπει με τις γνώσεις μας, την πείρα μας, με την πειθαρχία και την παρουσία μας να ενδυναμώνουμε την Εθνοφυλακή και να παραδειγματίζουμε τους νεότερους με την αγάπη μας για την κατεχόμενη γη μας, την οποία δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε». Τέλος, αφιέρωσε τα τιμητικά εμβλήματα στις ανήσυχες κι ελεύθερες ψυχές όλων ΕΚΕΙΝΩΝ που θυσιάστηκαν, έπεσαν και αγνοούνται, κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την 1η του είδους τελετή καθιέρωσε πριν από 15 χρόνια, την 5η Μαΐου 2001, ο αείμνηστος Αρχηγός της ΕΦ Ευάγγελος Φλωράκης, με πρόταση τού τότε διοικητή της Εθνοφυλακής, υποστράτηγου Ηλία Ανδρεάκου, και τα πρώτα μετάλλια ηθικών αμοιβών είχε απονείμει ο τότε Υπ.Αμ. κ. Σωκράτης Χάσικος σε 70 Εθνοφύλακες.
Λάζαρος Α. Μαύρος


Top