Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Νέα χώρα: Ολόκληρη υπό νέα τουρκοκρατία

Νέα χώρα: Ολόκληρη υπό νέα τουρκοκρατία

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑυτό το περίπου εννοούσε με τη δήλωση ότι, «από τη συμφωνημένη λύση θα προκύψει μια ΝΕΑ ΧΩΡΑ, ομοσπονδιακή, η οποία ΔΕΝ θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία» («Σ» 21.1.16), ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στις Βρυξέλλες κ. Σελίμ Γενέλ: Ότι, για παράδειγμα, ο πρόεδρος του νότιου ελληνοκυπριακού Συνιστώντος Κράτους (πολιτείας), πηγαίνοντας στο Νταβός για να μιλήσει σε Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ούτε να διανοηθεί να πει οτιδήποτε που θίγει την Τουρκία, θα του επιτρέπεται.

Δηλαδή: Σε κανένα τομέα άσκησης εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, είτε η ισοτίμως συνεταιρική κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είτε η κυβέρνηση της νότιας ε/κ πολιτείας, θα δύναται ν’ αποφασίσει, να δηλώσει, ή να πράξει οτιδήποτε το οποίο δεν θα επιτρέπει η Τουρκία.

Επιπλέον: Καμίαν απόφαση της Τουρκίας, στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις, που η Άγκυρα θα εντέλλεται προς το βόρειο τουρκοκυπριακό Συνιστών Κράτος (πολιτεία), για να την υλοποιήσει η ισοτίμως συνεταιρική κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν θα δύναται να αρνηθεί την εκτέλεσή της η κεντρική κυβέρνηση και η κυβέρνηση της νότιας ε/κ πολιτείας.

Ομοίως: Στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί τους τομείς άσκησης κρατικής κυριαρχίας της νέας ομοσπονδιακής χώρας, του Διζωνικού Συνεταιρισμού μιας «Επανενωμένης Κύπρου», τίποτε δεν θα μπορεί ν’ αποφασίζεται, αν δεν το επιτρέπει η Άγκυρα και, αντιστρόφως, καμιά άρνηση, σε όσα θα διατάζει η Άγκυρα, θα επιτρέπεται.

Δήλωσε τα βασίμως εξυπακουόμενα ο Τούρκος διπλωμάτης: Η «λύση» πρωτίστως θ’ αφαιρέσει απ’ τα χέρια των Ελλήνων Κυπρίων αυτό το κράτος που μέχρι τώρα ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία. Στη θέση του, ως διεθνούς νομικής προσωπικότητας και ως κρατικής υπόστασης, θα υπάρξει, θα μετεξελιχθεί, θα συνιδρυθεί ένα νέο κράτος, μια νέα χώρα, μια νέα δομή, με νέο σύνταγμα, με νέο όνομα, με νέα σημαία, με όλα αυτά και άλλα, ΙΣΟΤΙΜΩΣ κι ΕΞΙΣΟΥ συγκυριαρχούμενα, συνιδιόκτητα, των δύο, ίσου καθεστώτος, συνιστώντων κρατών: Του βόρειου τ/κ και του νότιου ε/κ.

Και η βασιμότητα των δηλώσεων του Τούρκου διπλωμάτη πηγάζει ευθέως απ’ τον σκληρό πυρήνα του «Σκελετού λύσης» που συνομολόγησαν (α) 23.5.2008 οι Ταλάτ & Χριστόφιας και (β) 11.2.2014 οι Έρογλου & Αναστασιάδης. Και ο οποίος αποτελεί το Κεφάλαιο Διακυβέρνησης των συγκλίσεων και συναντιλήψεων και των ήδη πρακτικών εφαρμογών του, παγκοσμίως θεασάμενων και στο Νταβός της 21ης Ιανουαρίου 2016: Των ισοτίμως «δύο ηγετών της Κύπρου» Ακιντζί & Αναστασιάδη. Ισοτιμία, για την οποία δήλωσε στο Νταβός πως χάρηκε τα μάλα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Του οποίου το νεο-οθωμανικό «Στρατηγικό Βάθος» παντού έχει αποτύχει ώς τώρα, πλην του Κυπριακού…

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Θα επιτρέπει, άραγε, το ισοτίμως συγκυριαρχούμενο από τους Τούρκους, νέο ομοσπονδιακό κράτος της διζωνικώς «Επανενωμένης» Κύπρου, σε οιονδήποτε Πρόεδρο της ομοσπονδιακής Βουλής, ή έστω της Βουλής του νότιου ελληνοκυπριακού Συνιστώντος Κράτους, να εκφωνεί ομιλία στη Βουλή της Ελλάδος, σαν αυτή που εκφώνησε χθες - πρώτος στην ιστορία - ο νυν ΠτΒ κ. Γιαννάκης Ομήρου; Θα του επιτρέπουν οι Τούρκοι συγκυρίαρχοι να υπενθυμίζει το παράδειγμα του θυσιασθέντα 6.12.1912, στους απελευθερωτικούς Βαλκανικούς Πολέμους, εθελοντή πολεμιστή Δημάρχου Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου;
 


Top