Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Σιωπή Νταβούτογλου για τις… Εγγυήσεις !

Σιωπή Νταβούτογλου για τις… Εγγυήσεις !

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΔεν ήταν διόλου τυχαίο ότι δεν είπε λέξη για τις Εγγυήσεις ο Νταβούτογλου την παρελθούσα Τρίτη 1η τρ. Ο πρωθυπουργός του συνεχιζόμενου Αττίλα κι εκπονήσας στο «Στρατηγικό Βάθος» τη Νεο-Οθωμανική Στρατηγική της Τουρκίας, που επιχειρούν να υλοποιήσουν, 13 χρόνια στην εξουσία, οι Ισλαμιστές του Ερντογάν, βρισκόταν παρανόμως στα σκλαβωμένα 41 χρόνια εδάφη της Κύπρου. Είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Υποτελούς στην Τουρκία «τοπικής διοίκησης» του παράνομου κατοχικού της Ψευδοκράτους, Μ. Ακιντζί, κι έκανε δηλώσεις για τα τουρκικά οράματα στο Κυπριακό:

Οι εγγυήσεις, για τις οποίες έδιδαν αδιαλείπτως όρκους εμμονής στο παρελθόν οι Τούρκοι κι εννοούσαν ότι χωρίς αυτές δεν θα επέτρεπαν επ’ ουδενί τη «λύση», αίφνης εξαφανίστηκαν… Η διαπίστωση αυτή ενίσχυσε τις υποψίες που έγραψε και χθες η στήλη ότι: Με «το κόλπο» της τουρκικής υποχώρησης στις Εγγυήσεις, θα εκβιαστεί το κλείσιμο της «λύσης».

Το περιεχόμενο, όμως, της «λύσης» θα προσφέρει στην Τουρκία τέτοια Στρατηγικά Οφέλη, ώστε να είναι άχρηστες κι επιζήμιες για την Άγκυρα οι ζυριχικού τύπου Εγγυήσεις, τις οποίες «μοιραζόταν» κιόλας με δύο άλλους «Εγγυητές», Ελλάδα και Βρετανία. Με τη «λύση» η Άγκυρα, θέτοντας μέσω του τ/κ Συνιστώντος Κράτους, υπό τον έλεγχό της, τη νέα Διζωνικού Συνεταιρισμού κρατική υπόσταση Ισότιμης Επί Παντός Τουρκικής Συγκυριαρχίας, απαλλάσσεται από τις «συναρμοδιότητες» των ετέρων Εγγυητριών, Ελλάδος και Βρετανίας.

Στις δηλώσεις του την Τρίτη, ο Νταβούτογλου ομολόγησε, κατά τρόπο ξεκάθαρο για όσους ερμηνεύουν ορθά την τουρκική στρατηγική: Με το είδος της «λύσης» που διαπραγματεύονται οι Ακιντζί - Αναστασιάδης, τον «σκελετό» της οποίας συμφώνησε ο Χριστόφιας με τον Ταλάτ το 2008 κι ο Αναστασιάδης με τον Έρογλου το 2014, η Άγκυρα αναθέτει στους Τ/κ, νυν οργανωμένους με πλειοψηφία Εποίκων στο υποτελές Ψευδοκράτος και με τη «λύση» στο Ισοτίμως Συγκυρίαρχο τ/κ Συνιστών Κράτος, την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

«ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» 2 Δεκ. 2015, σελ. 5: «Πρώτο, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε και στη γεωπολιτική σημασία που θα έχει μια συμφωνία [«λύσης»] για την Τουρκία. Ανέφερε πως πήραν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κάθε είδους μέτρα για να ζήσουν οι ομοεθνείς Τ/κ και το Ψευδοκράτος σε ειρήνη και γαλήνη και να προστατεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο. Ανέφερε επίσης ότι σε οποιαδήποτε κατάσταση, σε κάθε καλή και κακή συνθήκη, η Τουρκία θα είναι δίπλα στο Ψευδοκράτος και κοντολογίς εξήγησε πως οι Τ/κ θα υπερασπίζονται, προωθούν και προστατεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή»…

Βλέπει ως εξής το είδος της «λύσης» η Τουρκία. Με βάση τα τρόπαια που η ίδια θεωρεί ότι απέσπασε από τις «γενναίες προσφορές» του Χριστόφια προς τον Ταλάτ 23 Μαΐου 2008 και τις «γενναιότερες» του Αναστασιάδη προς τον Έρογλου 11 Φεβρουαρίου 2014:

Π Ρ Ω Τ Ο:  Απαλλάσσεται  η Τουρκία από την ύπαρξη ενός διεθνώς αναγνωρισμένου απ’ το 1964 κυπριακού κράτους που είναι έκτοτε στα χέρια αποκλειστικά των Ελλήνων Κυπρίων, οι οποίοι το κυβερνούν νομίμως, μετέχοντας στις διεθνείς σχέσεις, ως μέλος του ΟΗΕ, μέλος της ΕΕ με τη διεθνή νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο: Αποκτά η Τουρκία, με τη «λύση», στη θέση της ΚΔ - ως κληρονόμο εκλιπούσας - ένα νέο κυπριακό κράτος Ισοτίμως Συγκυβερνώμενο, Συγκυριαρχούμενο, από την ΙΔΙΑ, μέσω του κατοχικού της Ψευδοκράτους. Το οποίο θα νομιμοποιηθεί και θα αναγνωρισθεί ως Ίσου Πολιτικού Καθεστώτος τ/κ Συνιστών Κράτος. Ισότιμος Συνιδρυτής και Συνιδιοκτήτης του νέου κράτους. Το οποίο θα διαδεχθεί κληρονομικώ δικαίω και θα πάρει τη θέση της εκλιπούσας (ή «μετεξελιχθείσας») μακαρίτισσας ΚΔ, στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και παντού στις διμερείς, τριμερείς και πολυμερείς διεθνείς σχέσεις. Πρωτίστως σε σχέση με την ΑΟΖ, με την Ελλάδα, με την Αίγυπτο, με το Ισραήλ για την «προστασία και προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας στην ανατολ. Μεσόγειο», που αποτελούν την ομολογημένη προτεραιότητα του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τ Ρ Ι Τ Ο: Αποκτά η Τουρκία, με τη «λύση», νομίμως πλέον το ΕΔΑΦΙΚΟ στρατηγικό της Προγεφύρωμα, στα κυπριακά εδάφη που θα κατακυρωθούν, με τη Διζωνική φύση της «λύσης», στην εδαφική επικράτεια του τ/κ Συνιστώντος Κράτους. Και ταυτόχρονα Πληθυσμιακό Προγεφύρωμα, κατά πλειοψηφίαν τουρκικού πληθυσμού, με τον Δικοινοτισμό της «εσωτερικής ιθαγένειας». Ώστε να ασκείται αποτελεσματικότερα, επί εδάφους και πληθυσμού, ο έλεγχος της Άγκυρας στο προγεφύρωμά της. Ικανός έλεγχος, μέσω της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας στο νέο Ομοσπονδιακό Διζωνικό κράτος, ώστε να προστατεύει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρο ως ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ της Τουρκίας. Χωρίς ελλαδικές ή αγγλικές Εγγυήσεις και… δικαιώματα.
 


Top