Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Νταβούτογλου - Ακιντζί και... 5 δημοσιογραφίες

Νταβούτογλου - Ακιντζί και... 5 δημοσιογραφίες

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Ποια είναι η «λύση» του Κυπριακού την οποία επιδιώκει η Τουρκία και πώς την εκφωνεί ξανά επισκεπτόμενος παράνομα τα σκλαβωμένα εδάφη της Κύπρου ο πρωθυπουργός του συνεχιζόμενου Αττίλα, Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι η μια πλευρά του ζητήματος. Σπουδαίου, όμως, ενδιαφέροντος είναι κι η άλλη πλευρά:
 
- Πώς η κάθε μια από τις εφημερίδες μας και τι ακριβώς επέλεξε να προβάλει ή να αποκρύψει ή να υποβαθμίσει, από τα όσα είπαν επ’ αυτού προχθές στις κατεχόμενες από τον Αττίλα περιοχές οι Νταβούτογλου και Ακιντζί; Ένδειξη κι αυτό της «γραμμής» που υπηρετεί, ως προς το Κυπριακό, η κάθε μια από τις εφημερίδες. Κατ’ αλφαβητική σειρά, λοιπόν, οι πέντε χθεσινές μας:
 
1. «Αλήθεια». Στην 1η σελίδα ουδείς τίτλος για τις δηλώσεις Νταβούτογλου - Ακιντζί. Στην 3η σελίδα: «Η Κύπρος να αποτελέσει παράδειγμα στην περιοχή - Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε τρόπο στη λύση του Κυπριακού».
 
2. «Σημερινή». Στην 1η σελ. «Βόμβες συνομοσπονδίας από Νταβούτογλου - Ακιντζί». Στην 3η σελ. «Ρεσιτάλ τουρκικής αδιαλλαξίας - Λύση στη βάση της πολιτικής ισότητας δύο ιδρυτικών πολιτειών ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός».
 
3. «Φιλελεύθερος». 1η σελ. «Θέλει προτεκτοράτο ο Νταβούτογλου». Στην 5η σελ. «Προτεκτοράτο και μετά τη λύση - Οι Τ/κ θα προστατεύουν τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή, είπε ο Νταβούτογλου - Μετεξέλιξη της “ΤΔΒΚ” σε τ/κ κράτος ο στόχος».
 
4. «Πολίτης». Κύριο θέμα της 1ης σελίδας με φωτογραφία της χειραψίας Νταβούτογλου - Ακιντζί και τους εξής τίτλους: «Βλέπει νέα εποχή με λύση και Ευρώπη - Μίλησε για παράδειγμα συμβίωσης σε μια ταραγμένη περιοχή - Παρέπεμψε ξανά στο 2004 ο Αχμέτ Νταβούτογλου». Στην 6η σελ. «Νέα εποχή με τη λύση - Περιφερειακή αστάθεια, ενέργεια τόνισαν Νταβούτογλου - Ακιντζί. Ατελής η φωτογραφία της Ε.Ε. χωρίς Τ/Κ».
 
5. «Χαραυγή». 1η σελ. «Πλάνο Νταβούτογλου για “νέα Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία”. Η Άγκυρα έτοιμη για λύση, δηλώνει». Στην 7η σελ. ο ίδιος ακριβώς τίτλος.
 
Ακόμη και μόνο τους τίτλους να συγκρίνουν οι τουρκικές υπηρεσίες, δύνανται να εξαγάγουν τα δικά τους συμπεράσματα πόσο και πώς περνά, ή δεν περνά, η τουρκική πολιτική στο επίπεδο του ελληνικού κυπριακού Τύπου.
 
Είδατε στις δηλώσεις Νταβούτογλου - Ακιντζί τη συνεπέστατη επιβεβαίωση του βιβλίου «Στρατηγικό Βάθος» του Ισλαμιστή Νεο-Οθωμανού Τούρκου πρωθυπουργού ότι, το επί 32 χρόνια παράνομο κατοχικό ψευδοκράτος, νομιμοποιούμενο με τη «λύση» ως τ/κ Συνιστών Κράτος, επί παντός ΙΣΟΤΙΜΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΟ στη νέα κρατική υπόσταση της «Νέας ΚΔ», θα έχει αποστολή «να προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο»; Αταλάντευτη και συνεπέστατη Τουρκική Στρατηγική από Νιχάτ Ερίμ 1956 έως Ερντογάν - Νταβούτογλου 2015; 
 

Top