Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ν. Αναστασιάδης και Ελληνοκυπριακή Κ.Δ.

Ν. Αναστασιάδης και Ελληνοκυπριακή Κ.Δ.

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Γιατί άραγε ο Έλλην Κύπριος 7ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όστις είναι συνάμα και ηγέτης της ελληνικής κυπριακής κοινότητας για τις ανάγκες και τις διαδικασίες των «διακοινοτικών» συνομιλιών, κ. Ν. Αναστασιάδης, αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφωνήσει προς τους συνεδριάζοντες Αποδήμους Έλληνες Κυπρίους ότι, «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία»; Η πιθανότερη ερμηνεία βρίσκεται στην ουσιωδέστερη ουσία του «Σκελετού λύσης» που ο ίδιος συνομολόγησε με τον κ. Έρογλου την 11η Φεβρ. 2014 και τον διαπραγματεύεται με τον κ. Ακιντζί τους τελευταίους τέσσερεις μήνες:
 
Αυτό το κράτος αυτή η κρατική υπόσταση που ονομάζεται ΚΔ και η οποία, μετά την ένοπλη από την Τουρκανταρσία απόπειρα κατάλυσής της το 1963-64, αναγνωρίζεται διεθνώς (από τον ΟΗΕ, την ΕΕ κι όλα τα κράτη, πλην Τουρκίας) επί 51 χρόνια, ως το μόνο νόμιμο εν Κύπρω κράτος, κυβερνώμενο, διοικούμενο και στελεχωμένο αποκλειστικά από την 82% πλειονότητα, τους Έλληνες Κυπρίους συν τους Αρμένιους Κυπρίους, Μαρωνίτες Κυπρίους και Λατίνους Κυπρίους, με την υπό εκκόλαψη «λύση ΑνΑκ» (Αναστασιάδη - Ακιντζί), θα παραδοθεί στην επί παντός ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία: Με συνιδιοκτήτη, συνιδρυτή, συγκυρίαρχο τη 18% μειονότητα, τους Τούρκους Κυπρίους, αναφερομένους ως τουρκοκυπριακή κοινότητα και συγκροτημένους μέχρι τούδε στο κατοχικό Ψευδοκράτος που θα νομιμοποιηθεί, με τη «λύση», σε Ισότιμου Καθεστώτος Συγκυρίαρχο Τουρκοκυπριακό Συνιστών Κράτος (πολιτεία).
 
Επικαλούμενος το Σύνταγμα (και το κράτος) του 1960, το οποίο δολοφόνησε εν ψυχρώ η Τουρκανταρσία του 1963 κι η Τουρκική Εισβολή του 1974, ο κ. Αναστασιάδης προετοιμάζει τους ακροατές του για τη «λύση» παράδοσης της κρατικής υπόστασης, της μίας και μόνης κυριαρχίας, της μιας και μόνης διεθνούς προσωπικότητας της ΚΔ, στην Τουρκική Συγκυριαρχία. Το είπε με τα εξής λόγια: «Έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι παλιές εποχές, που είχαμε την αντίληψη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία, δεν ευσταθούν. Το Σύνταγμα του 1960 δίνει δικαιώματα σε όλους τους νόμιμους κατοίκους». Παρέλειψε ν’ αναφέρει τους ήδη συμφωνηθέντες όρους του Διζωνικού Συνεταιρισμού, των δύο ξεχωριστών εδαφών, των δύο ξεχωριστών λαών, των δύο ξεχωριστών πολιτειών, οι οποίες προσυμφωνήθηκαν επί παντός ισοτίμως συγκυρίαρχες. Κι επανέλαβε τους συνήθεις… ευρωπαϊκούς εξωραϊσμούς του.
 
Ερώτηση
 
Μήπως δεν είναι η υπό διαπραγμάτευση «λύση» Τουρκικής Συγκυριαρχίας που ενθουσιάζει την Άγκυρα ώστε, ξανά, διά του υπΕξ της κ. Τσαβούσογλου, προχθές, σε κοινή συνέντευξη με την «υπΕξ» του Ψευδοκράτους κ. Εμινέ Τσολάκ, να δηλώνει την ικανοποίηση της Τουρκίας κι επί τω ότι, «για 1η φορά στην Κύπρο οι δύο πλευρές εργάζονται εντατικά παρά τους καλοκαιρινούς μήνες»;

Top