Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Εκλιπούσα - Οσονούπω και: Υπέρ ποίου η Ε.Ε.;

Εκλιπούσα - Οσονούπω και: Υπέρ ποίου η Ε.Ε.;

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Εγγύτατα στην αλήθεια των πραγμάτων είναι ότι: Αυτοί οι κυβερνώντες μαζί με τους προηγούμενους, μαζί και με τους εντεταλμένους τους στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν ενσταλάξει εκεί, στην ΕΕ, την εικόνα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ένα, κατά πάσαν πιθανότητα, ληξιπρόθεσμο κράτος. Ότι, η ίδια η ΚΔ φλέγεται διακαώς, το συντομότερο δυνατόν, να παύσει να υπάρχει υπό τη σημερινή της μορφή κι εκπροσώπηση, και ν’ αντικατασταθεί οσονούπω από ένα άλλο είδους και συνθέσεως κράτος, Ισότιμου Διζωνικού Συνεταιρισμού με τους Τούρκους. Ένα νέο κράτος του οποίου Συγκυρίαρχοι και Συνιδιοκτήτες θα είναι αυστηρότατα ισοτίμως - ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ Διζωνικώς & Δι-κρατικώς - οι Τούρκοι μέσω του Τουρκοκυπριακού Συνιστώντος Κράτους («πολιτείας» «στέιτ» «κουρουντζού ντεβλέτ»)….
 
Αυτ' είναι περίπου η εικόνα την οποία παρήγαγαν στην ΕΕ οι διαδοχικές κυβερνήσεις Χριστόφια ΑΚΕΛ & Αναστασιάδη ΔηΣυ. Και γι’ αυτό ουδείς στην ΕΕ (πλην μόνης και διαπομπευθείσας γι’ αυτό, της Ελένης Θεοχάρους) ενδιαφέρθηκε ν’ ασχοληθεί στα σοβαρά, από πέρυσι, 23η Ιουνίου 2014, με το 105σέλιδο Έγγραφο της Τουρκίας στην ΕΕ, όπου πρωτοδιατυπώθηκε ο όρος «Εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία». Προφανώς θεώρησαν στην ΕΕ ότι η διακηρυγμένη πολιτική των κυβερνήσεων της ΚΔ για λύση Διζωνικού Συνεταιρισμού Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Στέιτς (Χριστόφια - Ταλάτ 23.5.2008 και Αναστασιάδη - Έρογλου 11.2.2014), με μόνη κι απαράβατη διαδικασία τις «διακοινοτικές» συνομιλίες, μόνο ως προς τον «χρονικό» προσδιορισμό διαφέρει από την οπτική της Τουρκίας:
 
- Αυτή, η Τουρκία, την εκλαμβάνει ως εκ του παρελθόντος «Ήδη Εκλιπούσα», ενώ οι εν Κύπρω κυβερνώντες την αποδέχονται - και κάνουν γι’ αυτό ό,τι μπορούν - ως επικείμενη «Οσονούπω Εκλιπούσα» και, δη, επιδιωκόμενη. Φροντίζουν μάλιστα, διά των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ και των εντολών Αναστασιάδη - Κασουλίδη, να νομιμοποιήσουν και ευρωπαϊκά τη… Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία…
 
Προκύπτει , λοιπόν, αφελές - αφελέστατο ερώτημα: Για ποιον λόγο και με ποια κίνητρα και υπό ποίαν πίεση να ενδιαφερθεί οιοσδήποτε στην ΕΕ, (α) για «ευρωπαϊκών προδιαγραφών λύση», αφού η ίδια η ΚΔ ξελαρυγγίζεται για ΔΔΟ, (β) για οιανδήποτε πίεση - ως προς τι; - επί της Τουρκίας και (γ) πολύ περισσότερο, για «κυρώσεις» επί της Τουρκίας; Συμπέρασμα: Το πλεονέκτημα που κέρδισε το 2004 έναντι της Τουρκίας η ΚΔ με την ένταξή της στην ΕΕ, το χαράμισαν και το εξουθένωσαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις της.
 
Ερώτηση
Όταν ο κ. Αναστασιάδης διακηρύσσει στην ΟΕΒ ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ που θα φέρει η λύση του Κυπριακού», γνωρίζει τη διακηρυγμένη βούληση της Τουρκίας να… προσφέρει ΠΛΗΡΗ κι εμπράκτως αποτελεσματική ΑΣΦΑΛΕΙΑ καθ’ άπασαν την Κύπρο και πέριξ αυτής;

Top