Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Eπιδόματα 7.500 ευρώ... χωρίς ανέργους και πεινασμένους

Eπιδόματα 7.500 ευρώ... χωρίς ανέργους και πεινασμένους

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.«Κατανόηση» του Προέδρου στο αίτημα Γενικών Διευθυντών, να χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό αυτοκίνητό τους για βόλτες - Βάναυση απαξίωση Πατσαλή τού έργου ιατρών και νοσηλευτών

Ενώ η σπαραξικάρδια χορωδία Προέδρου Δημοκρατίας και Υπουργού Οικονομικών χύνει μαύρο δάκρυ για τους ανέργους και τους πεινασμένους και παραπλανά όσον αφορά το κόστος των αιτημάτων των νοσηλευτών, επικαλούμενη τα τρύπια ταμεία της, δύο ειδήσεις ήλθαν χθες για να αποκαλύψουν τον φαρισαϊσμό και τον λαϊκισμό της Κυβέρνησης.

1. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών, 50 και πλέον λειτουργοί του Υπουργείου και άλλοι υπάλληλοι, που απασχολούνται στη Μόνιμη Αντιπροσωπία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνουν επιδόματα, τα οποία, πολλές φορές, είναι και υψηλότερα του μισθού τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν περιπτώσεις λειτουργών με μισθό 6.000 ευρώ τον μήνα και επιδόματα που αγγίζουν τις 4.500 ευρώ και, σε κάποιες περιπτώσεις, ξεπερνούν τις 7.500 ευρώ.

2. Οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων, σε συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν όπως χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο και μετά που θα σχολάνουν από τη δουλειά τους. Ενώ η Βουλή, με απόφασή της, αποφάσισε όπως από την 1η Ιανουαρίου 2016 χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους οχήματα, μόνο για υπηρεσιακούς σκοπούς. Τώρα γιατί οι σοφοί βουλευτές δεν αποφάσισαν, όπως η μη χρήση για προσωπικούς λόγους των λιμουζινών ξεκινήσει αμέσως, αλλά τη μετέθεσαν στο 2016, ουδείς γνωρίζει. Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επικαλείται τις ουρές πεινασμένων και ανέργων για να απορρίψει τα αιτήματα των νοσηλευτών, εξέφρασε «κατανόηση» στο αίτημα των Γενικών Διευθυντών.

Ιδού, λοιπόν. Για τους μεγαλόσχημους, τα ταμεία του κράτους είναι υπερπλήρη για να πληρώνουν επιδόματα 7.500 ευρώ μηνιαίως, πέραν των μισθών, είναι γεμάτα για να δαπανούν για τις βόλτες των Γενικών Διευθυντών, αλλά είναι άδεια για να δώσουν ψίχουλα στους νοσηλευτές. Μιξο-κλαίνε οι κυβερνώντες για τις ουρές πεινασμένων και ανέργων, όταν πρόκειται να δώσουν σε αδικημένες τάξεις, στρέφουν την κοινωνία εναντίον απεργών, αλλά στα κρυφά χρυσώνουν άλλους. Τα επιδόματα των 7.500 ευρώ τον μήνα δεν αποτελούν πρόκληση για τους σιτιζόμενους στα συσσίτια, και για τις ουρές ανέργων. Αλλά η απεργία για διεκδίκηση κουρεμένων δικαιωμάτων, είναι!

Κατά τα άλλα, ο Υπουργός Υγείας μιλά για «άσχημες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες εγκλωβίζουν και τις αποφάσεις στον τομέα της υγείας». Οι «άσχημες οικονομικές συνθήκες» δεν ισχύουν για τα επιδόματα των 7.500 ευρώ. Ισχύουν μόνο για τις ευπαθείς, ή κουρεμένες, ή διεκδικούσες τα δικαιώματά τους, τάξεις. Και τι μας λέγει ακόμη ο κ. Φίλιππος Πατσαλής: «Τα νοσοκομεία έχουν κτιστεί για να εξυπηρετούν ασθενείς και όχι για να στεγάζονται επαγγελματίες υγείας».

Αφόρητη πρόκληση για όλο το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία, από τους ιατρούς μέχρι τους νοσηλευτές και όλα τα υπόλοιπα τμήματα. Από Υπουργό αναμέναμε να ακούσουμε και αυτό. Αλλά από επιστήμονα, όπως είναι ο κ. Πατσαλής, να χλευάζει και να υποτιμά τόσο βάναυσα τη δουλειά επιστημόνων και απλών εργαζομένων, δεν αναμέναμε. Δείχνει την αλαζονεία και το καλάμι που καβάλησαν οι Υπουργοί αυτής της Κυβέρνησης, και την πλήρη περιφρόνησή τους προς την κοινωνία. Διότι, ναι, τα νοσοκομεία κτίστηκαν για να εξυπηρετούν ασθενείς, αλλά χωρίς τους επαγγελματίες υγείας, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλους, θα καταντούσαν νεκροταφεία.

Αυτή είναι η Κυβέρνηση και όσοι θέλουν να τη δοξάσουν, ας τη δοξάσουν. Πλήρης περιφρόνηση προς την κοινωνία και το, όσο απέμεινε στην Κύπρο, επαγγελματικό και επιστημονικό προσωπικό. Πλήρης κατακρήμνιση της δημόσιας υγείας από την Κυβέρνηση. Και με τη νοοτροπία που κουβαλά, σε λίγο καιρό θα αφήσει μόνο άδεια κτίρια. Νοσοκομεία με ασθενείς, αλλά χωρίς ιατρούς και νοσηλευτές, πανεπιστήμια με φοιτητές, αλλά χωρίς καθηγητές, και σχολεία με καθηγητές, αλλά χωρίς νέους...


Top