Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων...

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Μία από τις επιτυχέστερες παρομοιώσεις έκανε ο Γιώργος Λιλλήκας, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Κυβέρνησης. Μιλώντας στο Πολιτικό και Καταστατικό Συνέδριο της Συμμαχίας Πολιτών, την περασμένη Κυριακή, ο κ. Λιλλήκας είπε: «Αυτή η προφανής οικονομική και κοινωνική καταστροφή δεν φαίνεται να γίνεται αντιληπτή από την Κυβέρνηση, η οποία συμπεριφέρεται ως η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».
Λίγες μέρες αργότερα, ήλθε να τον επιβεβαιώσει ένα μήνυμα του Χάρη Γεωργιάδη στο twitter: Γράφει: «Οδηγούμε την κυπριακή οικονομία σε έξοδο από την ύφεση, μέσω της προώθησης μεταρρυθμίσεων και με την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Καθιστούμε αχρείαστα τα όποια νέα φορολογικά μέτρα που επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, δημιουργώντας έτσι προοπτικές για επενδύσεις και για ολοκλήρωση του κυπριακού προγράμματος. Σε αυτήν την πολιτική παραμένουμε προσηλωμένοι».
Δαπανώντας την ώρα του στο twitter και στο facebook ο Υπουργός Οικονομικών και συνεχίζοντας τις περιηγήσεις του στο απέραντο διάστημα, ούτε  διαβάζει, ούτε συνειδητοποιεί πώς βιώνει τα «θαύματά»του η κυπριακή κοινωνία.  Ούτε πήρε είδηση πως φυλακίζονται νοικοκυραίοι, επειδή χρωστούν στον ΦΠΑ και στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις 300 ευρώ, ενώ ένας άλλος μεγαλοοφειλέτης κυβερνητικός γιατρός, που οφείλει χιλιάδες ευρώ σε εξώδικα, κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο Χάρης Γεωργιάδης δεν διάβασε ούτε την έρευνα του ΚΥΠΕ, που περιγράφει κατά τρόπον εφιαλτικό την πλήρη εξάρθρωση της κοινωνίας από τα μέτρα της Κυβέρνησης και τα πολλά οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έχουν προκληθεί. Του παραθέτουμε ένα απόσπασμα της δήλωσης του ψυχολόγου-κοινωνιολόγου Αντώνη Ράφτη: «Ο κόσμος όπου κάτσει μιλά για οικονομική κρίση, φτώχια, ανεργία και ανασφάλεια γενικά. Πολύς κόσμος έχει τάσεις φυγής, θέλει να φύγει από την Κύπρο... Η αυξητική τάση της ανεργίας έχει διώξει τη νεολαία από την Κύπρο που ψάχνει στο εξωτερικό για εργασία, επηρεάζοντας έτσι την οικογενειακή δομή περισσότερο».

Για τον νεαρό από την Κοκκινοτριμιθιά, που βγάζει το σπίτι του στην κλήρωση, προφανέστατα δεν έχει ακούσει ο Χάρης Γεωργιάδης. Ούτε ότι οι τιμές των κατοικιών στην Κύπρο σημείωσαν πτώση -3% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 1,1% και στην Ε.Ε. κατά 2,6%, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ε.Ε. Μιλούμε για το 2014. Σήμερα οι τιμές έχουν μειωθεί... κάτω από το έδαφος.
Αλλά το μεγαλύτερο έγκλημα διαπράττεται κατά των παιδιών και της νέας γενιάς. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας, το 2014 η Κύπρος κρατούσε τη θλιβερή πρωτιά για το χαμηλότερο ποσοστό παιδιών στην Ευρώπη. Σε σύνολο πληθυσμού, η μείωση στην Κύπρο καταγράφει 8,9% μονάδες το 2014.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Μάριος Μαυρίδης, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Εurostat, αναφέρει σε άρθρο του ότι, «αν αναλύσει κανείς τη δημογραφική κατάσταση της Κύπρου, θα διαπιστώσει ότι είναι ίσως σε πολύ άσχημη κατάσταση, στα ίδια περίπου επίπεδα με την Ελλάδα. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που πολλοί νέοι εγκαταλείπουν την Κύπρο και την Ελλάδα, αναζητώντας εργασία, η κατάσταση είναι δραματική. Ακόμα και όταν η κρίση περάσει, τα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν».

Αυτά τα λέει βουλευτής του ΔΗΣΥ. Αλλά ο Χάρης Γεωργιάδης συνεχίζει τις περιηγήσεις του στη χώρα των θαυμάτων. Δεν έχει πληροφορηθεί ότι οι «Αλκυονίδες» ανακοίνωσαν τη δημιουργία Παιδικού Κοινωνικού Παντοπωλείου για να προμηθεύουν 200 οικογένειες με πανιά, παιδικές τροφές και παιδικό ρουχισμό. Αν τον ρωτήσει κάποιος, αν άκουσε για μαθητές που πάνε στα σχολεία νηστικοί, ή δεν πάνε επειδή οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητό τους, πάλι δεν θα γνωρίζει ή θα απαντά: «Βγαίνουμε στις αγορές». Οι αγορές μπορούν να δώσουν τροφή στα παιδιά και εργασία στους νέους;
Πριν από μερικές μέρες, σε μία συζήτηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, θιασώτης και αυτός της πολιτικής των περιηγήσεων στη χώρα των θαυμάτων, δήλωσε: «Για να έχουμε μέλλον, στο μέλλον που έρχεται, πρέπει σήμερα να μεριμνήσουμε για τα νέα παιδιά». Καλά, αυτός δεν πήρε είδηση ότι νέα παιδιά δεν έχουμε πια και ότι φεύγουν γι' άλλες πολιτείες για να βρουν δουλειά, ή διακόπτουν τις σπουδές τους επειδή οι γονείς τους δεν έχουν πια εισόδημα για να πληρώσουν τα δίδακτρα; Δεν έχει αντιληφθεί ότι ακόμη και οι νέοι που σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια, με την αποφοίτησή τους δεν επιστρέφουν στην Κύπρο, αλλά ψάχνουν εργασία στις ξένες χώρες;

Δυστυχώς, μαζί με την Κυβέρνηση περιηγούνται τη χώρα των θαυμάτων και οι επιφανείς υποστηρικτές της καταστροφικής πολιτικής της...

Εν ολίγοις

Άμα χαιρετίζουν οι Moody΄s...

Διάβασαν οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος τη διθυραμβική ανακοίνωση του Οίκου Moody΄s; Αφού χαρακτηρίζει επωφελή για τις τράπεζες την ψήφιση του νόμου για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, τονίζει ότι το πλαίσιο που ψήφισαν μαζί με τον ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ, «θα σμικρύνει την περίοδο που απαιτείται για την εκποίηση και δημοπράτηση μίας ενυπόθηκης εξασφάλισης στους 18 μήνες». Όταν οι τράπεζες και οι Οίκοι χαιρετίζουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία για το το τι ψήφισαν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.


Top