Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ο Αρμαγεδδών που μετονομάστηκε σε... «οικονομικό θαύμα»!

Ο Αρμαγεδδών που μετονομάστηκε σε... «οικονομικό θαύμα»!

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Περιγράφουμε πιο κάτω το «οικονομικό θαύμα» που πέτυχε η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, όπως μαρτυρείται μέσα από έρευνα την οποία διενήργησε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Η οικονομική κρίση έφερε μαζί της τη φτώχια, την ανέχεια, την ανεργία, με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ψυχολογία του κόσμου, με τη μελαγχολία και την κατάθλιψη να επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους ευρισκόμενους μπροστά σε οικονομικά αδιέξοδα ή αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας, αλλά εξίσου δραματικές επιπτώσεις στην ίδια τη δομή της οικογένειας.

Σε μία ημικατεχόμενη πατρίδα, ο άλλοτε δυνατός θεσμός της οικογένειας σείστηκε, αυξήθηκαν τα διαζύγια, μειώθηκαν οι γάμοι, μειώθηκε και ο πληθυσμός. Ο κόσμος άλλαξε τις νοοτροπίες του για να διαβεί τον δύσκολο καιρό, γεμίζοντας από οικονομικές ανασφάλειες. Ο Κύπριος, ένας περήφανος άνθρωπος, έσκυψε το κεφάλι για να πάρει βοήθεια από τα κοινωνικά παντοπωλεία. Η εγκληματικότητα αυξήθηκε, τα σκάνδαλα πλήθυναν, οι νέοι τράπηκαν σε φυγή στο εξωτερικό για εξεύρεση δουλειάς...».

Αυτό είναι περιεκτικά το «οικονομικό θαύμα» της Κυβέρνησης.
Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης δηλώνει ότι, αυτή τη στιγμή, βοηθούνται από τα οικονομικά παντοπωλεία 11.000 οικογένειες. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Γιαννάκης ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι πραγματικά. Όπως ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα, πολλές οικογένειες, για λόγους αξιοπρέπειας, προτιμούν να πεινούν, παρά να στέκονται στην ουρά και να επαιτούν μία κονσέρβα, ένα γάλα και ένα ψωμί.

Ο ψυχολόγος-κοινωνιολόγος Αντώνης Ράφτης δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι «είμαστε μία κοινωνία, την οποία ζώνει ένα μαύρο σύννεφο. Η πλειονότητα του κόσμου έχει μία μελαγχολία. Ο κόσμος όπου κάτσει μιλάει για οικονομική κρίση, φτώχια, ανεργία και ανασφάλεια. Πολύς κόσμος έχει τάση φυγής, θέλει να φύγει από την Κύπρο. Είναι μια αρνητική αύρα που βγαίνει από τον κορμό της κοινωνίας μας. Όταν ο ένας το μεταφέρει γίνεται σαν μια μεταδοτική ασθένεια... Ο κόσμος δεν παντρεύεται τώρα εύκολα, και προσμετρά τις οικονομικές ευθύνες, άρα υπάρχει και μείωση στους γάμους.

Παρατηρείται το ζευγάρι να μένει σε μακροχρόνια σχέση. Αυτό ταρακουνά την παρούσα και την πιθανή μελλοντική οικογένεια. Η αυξητική τάση στην ανεργία συνεχίζει, έχει διώξει τη νεολαία από την Κύπρο, που ψάχνει στο εξωτερικό για εργασία, επηρεάζοντας έτσι την οικογενειακή δομή περισσότερο. Ως προς τα στατιστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την ανεργία στους νέους, δεν είναι τα πραγματικά, αφού υπάρχουν πολλοί που σπουδάζουν και με την αποφοίτησή τους μένουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά».

Προσθέτει ο κ. Ράφτης: «Σε ό,τι αφορά την Πολιτεία και Εκκλησία, βλέπουμε ότι και εκεί υπάρχει κρίση αξιών, υπάρχουν σκάνδαλα, κινδυνολογίες, κτυπήματα κάτω από τη μέση, όταν τα βλέπει ο πολίτης καταντά πιο ανέντιμος, πιο πονηρός, καχύποπτος. Όλα τα σκάνδαλα, που βγαίνουν προς τα έξω, δημιουργούν θυμό, αγανάκτηση, ανασφάλεια... Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Και ο πλούσιος πλήγηκε κι όλα τα κοινωνικά στρώματα, αλλά η κρίση κτύπησε πιο πολύ τον φτωχό». Και καταλήγει: «Η ψυχή της κυπριακής κοινωνίας έχει πληγωθεί βαθιά από αυτή τη μαύρη περίοδο. Το θέμα είναι αν μπορεί να το ξεπεράσει...».

Αλλά υπάρχουν και καταστάσεις πολύ χειρότερες που δεν φαίνονται, που δεν ανακοινώνονται, υπάρχουν δράματα και τραγωδίες και αυτοκτονίες, που κρατούνται όλα κάτω από το χαλί. Υπάρχει και η δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος αναφέρει: «Μειώνομαι ως πολίτης να διαβάζω στα Μέσα, αλλά και να βλέπω συμπατριώτες μου να μπαίνουν στη φυλακή, γιατί χρωστούν 500 ευρώ, ή δόση με 50 ευρώ τον μήνα. Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω προς τη δική μου Κυβέρνηση, με αίσθημα αυτοκριτικής από εμένα, αλλά και από το κόμμα μου που είναι κυβερνών, είναι ότι αυτά τα θέματα πρέπει να τα δούμε, και θα τα δούμε τις επόμενες μέρες, τις επόμενες βδομάδες...».

Αυτή τη στιγμή ο τόπος και οι άνθρωποί του δεν βιώνουν απλώς μία οικονομική κρίση. Βιώνουν έναν Αρμαγεδδώνα, οικονομικό, κοινωνικό, πνευματικό, ψυχολογικό. Αυτός ο Αρμαγεδδών παραμορφώνεται και ωραιοποιείται από την Κυβέρνηση και χαρακτηρίζεται «οικονομικό θαύμα». Αρκεί μόνο αυτή η παραμόρφωση και η παραπλάνηση για να καταδείξει το διαζύγιο των κυβερνώντων με την πραγματικότητα και την αλήθεια...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Οικονομικό θαύμα Νο 2

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., η Κύπρος έχει το υψηλότερο έλλειμμα (-8,8%) του γενικού προϋπολογισμού μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. Η οικονομική πολιτική του Χάρη Γεωργιάδη ανέδειξε την Κύπρο πρωταθλήτρια στα ελλείμματα. Εν ολίγοις, δυστυχούν και οι αριθμοί και οι άνθρωποι. Τι λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης; Σκέφτεται να δώσει κάποια δημοσιογραφική διάσκεψη για να εξάρει το Νο 2 οικονομικό θαύμα της Κυβέρνησης;


Top