Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ο ανθελληνισμός της Ευρώπης

Ο ανθελληνισμός της Ευρώπης

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Υπάρχει ένας μη αποκρυβόμενος ανθελληνισμός στην Ευρώπη. Την εξήγηση μπορεί να τη δώσουν μόνον οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι ιστορικοί αναλυτές, ακόμη και οι ψυχολογικοί αναλυτές. Και εκδηλώνεται απροκάλυπτα διά μέσου των δεκαετιών, αλλά και πολύ πρόσφατα και σήμερα. Τα όσα υφίστανται ο ελληνικός λαός και ο κυπριακός Ελληνισμός από τα βάρβαρα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Κύπρου και την εχθρικότητα της Δύσης έναντι των διαχρονικών εθνικών επιδιώξεών του, με αντίστοιχη στήριξη των τουρκικών επιδρομικών συμπεριφορών, είναι αρκούντως ενδεικτικά αυτού του ανθελληνισμού, που αναπτύσσεται και διευρύνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πρόσφατα παραδείγματα, οι επισκέψεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού Τσίπρα στη Ρωσία. Διέρρηξαν τα ιμάτιά τους τα αρπακτικά όρνεα της Ευρώπης, και κατασκεύασαν ολόκληρους μύθους γύρω από τις επισκέψεις. Εξέμεσαν ανθελληνικές κραυγές τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ της Ευρώπης. Και εκείνος ο αχρείος Πρόεδρος της Εσθονίας τόλμησε να χαρακτηρίσει «χρήσιμους ηλίθιους» την Ελλάδα και την Κύπρο.

Προς τι αυτή η εμετική αντίδραση;
Ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών επισκέπτονται τη Μόσχα και συνομιλούν με τους Ρώσους ηγέτες, και συνάπτουν μαζί τους εμπορικές και πολιτικές συμφωνίες. Κανένας δεν τολμά να τους επικρίνει. Όταν Έλληνας και Κύπριος ηγέτης επισκεφθεί τη Μόσχα και συνομιλήσει με τους Ρώσους ηγέτες, ξεχειλίζει ο ευρωπαϊκός βόθρος κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.
Πρόσφατα ο Πούτιν επεσκέφθη την Άγκυρα και υπέγραψε με τον Ερντογάν τεραστίας σημασίας εμπορικές και ενεργειακές συμφωνίες. Δεν ακούστηκε καμία επίκριση κατά της Τουρκίας.

Όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσκέφθη τη Μόσχα, άρχισαν οι μύθοι για υπογραφή συμφωνιών για την παραχώρηση ρωσικών βάσεων στην Κύπρο. Ενοχλήθηκαν στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, επειδή ο Αναστασιάδης εξεφράσθη εποικοδομητικά για τον Ρώσο ηγέτη. Το αυτό επανελήφθη με τον Αλέξη Τσίπρα. Είδαν εφιάλτες οι Ευρωπαίοι και κατασκεύασαν μύθους, οι οποίοι διαψεύστηκαν και κατέρρευσαν ως χάρτινοι πύργοι.

Στις παραμονές του κουρέματος, οι Γερμανοί κατασκεύασαν ολόκληρους μύθους για τον «παράδεισο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος» και για τους Ρώσους ολιγάρχες. Προετοίμασαν το έδαφος για το προμελετημένο έγκλημα.

Προς τι όλος αυτός ο ασυγκράτητος ανθελληνισμός; Θεωρούν Ελλάδα και Κύπρο δεδομένους, και δεν θέλουν να δουν τον Ελληνισμό να απομακρύνεται από τις δαγκάνες τους; Ή, πάλιν, μεγιστοποιούν τη στρατηγική θέση των δύο χωρών μας, την οποία ο Ελληνισμός δεν έχει συλλάβει και δεν έχει αξιοποιήσει, βυθισμένος στον μικροελλαδιτισμό του; Ή, τέλος, οι ηγέτες του Ελληνισμού, εδώ και στην Ελλάδα, δεν ύψωσαν ποτέ διεκδικητική φωνή έναντι της Ευρώπης, αποδείχθηκαν υπάκουα και καλά παιδιά, και ως τέτοιους μας έχουν συνηθίσει οι Ευρωπαίοι;

Όταν ενώπιον μίας 40χρονης τουρκικής κατοχής και μίας δεύτερης επιδρομής στην κυπριακή ΑΟΖ δεν υψώσαμε φωνή κατά των Ευρωπαίων, και δεν ζητήσαμε ούτε μία φορά την επιβολή κυρώσεων, ανάλογων εκείνων που αποφασίστηκαν κατά της Ρωσίας, τότε γιατί η Ευρώπη να μη μας έχει του μπάτσου και του κλότσου;

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Αλήθειες και σόου

Από τις λίγες φορές που Υπουργοί βγαίνουν έξω από τα γραφεία τους, για να έλθουν σε στοιχειώδη επαφή με την κοινωνία, είναι στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Προκειμένου να κάμουν σόου μπροστά στις κάμερες και να ωραιοποιήσουν καταστάσεις, ξεκινούν κύκλο επισκέψεων σε υπεραγορές, για να διαπιστώσουν τις τιμές και την καταλληλότητα των τροφίμων. Και ενώ χθες το Παρατηρητήριο Τιμών διαπίστωνε ως μόνη μείωση στις τιμές, αυτήν του κρέατος, ενώ στα υπόλοιπα αγαθά οι τιμές είναι υψηλότερες των περσινών, ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε πως οι τιμές πάνε πρίμα.

Πρόσφατα, στη στήλη αυτή, δημοσιεύσαμε ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, σύμφωνα με την οποία, οι τιμές των τροφίμων, δημητριακών, σπορέλαιων, γαλακτομικών, κρέατος και ζάχαρης, υποχώρησαν παγκοσμίως. Μπορεί να μας πει ο Υπουργός Γεωργίας αν οι τιμές αυτών των τροφίμων υποχώρησαν και στην Κύπρο;


Top