Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Συνειδητοποίησαν γιατί τους εξέλεξε ο λαός;

Συνειδητοποίησαν γιατί τους εξέλεξε ο λαός;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Απορία
Αφού εναντίον του κ. Γιώργου Τρυφωνίδη διατυπώνονται τόσο σοβαρές καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στις φυλακές στα χρόνια που τις διευθύνει, πώς επιστρέφει, άσπιλος και αμόλυντος, στα αστυνομικά του καθήκοντα, κύριε Υπουργέ;

Δέκα μήνες διακυβέρνησης και οι κυβερνώντες κρύβουν τα λάθη τους, ερωτώντας τους προηγούμενους «κι εσείς τι κάνατε όταν κυβερνούσατε;»

Δηλαδή, έτσι θα την "περάσουμε" τώρα; Το μεν ΑΚΕΛ θα καταγγέλλει την κυβέρνηση, για όσα εκείνο δεν έπραξε την περίοδο διακυβέρνησής του και η κυβέρνηση, υπερασπιζόμενη την ανικανότητά της να τα διορθώσει, θα απαντά "κι εσείς τι κάνατε όταν κυβερνούσατε;".

Εδώ έχουμε ένα κράτος το οποίο είναι διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο, ασεβέστατο προς τον πολίτη του, από την εποχή της δημιουργίας του. Και γι΄ αυτό, έχουν ευθύνες ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, κόμματα τα οποία είτε κυβέρνησαν είτε συγκυβέρνησαν. Για να φθάσει το κυπριακό κράτος στην άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, τα προαναφερθέντα κόμματα, οι ηγέτες τους, οι Πρόεδροι Δημοκρατίας και οι κυβερνήσεις τους, φέρουν την αποκλειστική και κύρια ευθύνη. Πώς νομιμοποιούνται σήμερα αυτοί οι κύριοι υπεύθυνοι να σκεπάζουν τις δικές τους ευθύνες και να αλληλοκατηγορούνται για αμαρτίες και εγκλήματα τα οποία εκείνοι διέπραξαν;

Η εξήγηση: Απλώς θέλουν να αποκρύψουν τα δικά τους εγκλήματα και να τα φορτώσουν στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Δεν τους πολυενδιαφέρει εάν η προτεραιότητα είναι η όσο το δυνατόν διόρθωση των αμαρτιών. Αλλά από μόνοι τους να αποδίδουν άφεση στους εαυτούς τους.

Απευθυνόμαστε προς τους σημερινούς κυβερνήτες, διότι αυτοί, φύσει και θέσει, έχουν την εξουσία και τα μέσα να διορθώσουν τα κακά και να εργαστούν, ώστε το κράτος να γίνει κράτος και να μην παραμείνει έκτρωμα.

Συνειδητοποίησαν, ένα σχεδόν χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, γιατί ο λαός απέρριψε τους προηγούμενους και ανέθεσε σε αυτούς την εντολή;
Παρατηρούμε, πως όχι.

Για να αντιληφθούν, λοιπόν, τους εξηγούμε: Οι πολίτες εξέλεξαν τον Νίκο Αναστασιάδη Πρόεδρο, για να διορθώσει τα κακώς έχοντα και όχι για να προσθέσει νέα. Τον εξέλεξαν, όχι για να κλαυθμηρίζει ότι παρέλαβε ερείπια, αλλά για να κτίσει, μέσα από τα ερείπια, νέα γερή οικοδομή. Τον εξέλεξαν, για να διαλύσει το υπάρχον διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα, να εγκαταλείψει χρεοκοπημένες πρακτικές, να αναζητήσει νέους αδιάφθορους ανθρώπους και να κτίσει κράτος απαλλαγμένο από την κομματοκρατία, τη σαπίλα και τον αναχρονισμό. Να συστρατεύσει όλες τις δυνάμεις στην αναστήλωση του κράτους και στην οικοδόμησή του πάνω σε υγιή και, προπάντων, αδιάφθορα θεμέλια.

Αλλά τι παρακολουθούμε; Ένα έργο από τα παλιά. Για να μην πούμε χειρότερο και πιο επικίνδυνο. Μία συνεχή προσπάθεια -κάθε φορά που η κυβέρνηση περιπίπτει σε ολισθήματα, πιάνεται στον ύπνο, καθυστερεί να ενεργήσει, ή τα κάμνει θάλασσα με τους χειρισμούς της- να καταφεύγουν οι σημερινοί κυβερνώντες στους προηγούμενους. Ωσάν και ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν κυβέρνησε αυτήν τη χώρα δέκα χρόνια, ωσάν το ΔΗΚΟ είναι αναμάρτητο και όλα τα κακά, όλη η διαφθορά, όλη η διαπλοκή να ξεκίνησαν επί ΑΚΕΛ και Χριστόφια.

Η σημερινή κυβέρνηση, απλώς, επαναλαμβάνει τις συνταγές Χριστόφια, τις οποίες και αυτός παρέλαβε από τις προηγούμενες. Δεν έχει συνεπώς καμία έννοια το "εσείς τι κάνατε;", αλλά η προτεραιότητα το "τι εμείς κάμνουμε".

Ο Νίκος Αναστασιάδης αυτοχαρακτηρίστηκε ως ο ηγέτης που ήξερε πώς να διαχειριστεί την κρίση. Και επειδή δεν δικαίωσε τον αυτοχαρακτηρισμό, το ρίχνει τώρα στα πιστόλια στον κρόταφο και στις αμαρτίες των προηγούμενων. Σκέφθηκε καμία φορά γιατί αύξησε τους ανέργους, πολλαπλασίασε τους απόρους, έριξε στη δυστυχία χιλιάδες οικογένειες, κούρεψε τις καταθέσεις, και γιατί πεθαίνουν άνθρωποι επειδή το κράτος, ενώ μοιράζει λεφτά σε κουβαλητούς και υφυπουργούς, τσιγγουνεύεται να φέρει φάρμακα για τους ασθενείς;


Top