Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Πώς ο Πρόεδρος παραπλανούσε τους κατόχους αξιογράφων..

Πώς ο Πρόεδρος παραπλανούσε τους κατόχους αξιογράφων..

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η κοινωνία αρχίζει να εξέρχεται της νάρκωσης και της αδιαφορίας, και ξεκινά αγώνα για την άρση των αδικιών και των αυθαιρεσιών που η Κυβέρνηση διαπράττει εις βάρος της.

Ο μέχρι τώρα εφησυχασμός και η αδιαφορία που επέδειξαν οι εργαζόμενοι έχει όχι απλώς, παρεξηγηθεί από την Κυβέρνηση, αλλά εκληφθεί ως αδυναμία και ραγιαδισμός. Με αποτέλεσμα, όχι μόνο τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης να συνεχίζονται και να διαιωνίζονται, αλλά να γίνονται ακόμη σκληρότερα.

Η Κυβέρνηση, διά των διαφόρων δεσμεύσεων του Προέδρου Αναστασιάδη, αφού υφήρπασε την ψήφο του λαού, και αφού επαναπαύθηκε επί της αδιαφορίας του κόσμου, έχει αποδυθεί σε ένα όργιο εκμετάλλευσης των απλών ανθρώπων, την ίδια στιγμή που αναβάθμισε την κάλυψη και την εύνοιά της προς τους μεγαλοκαρχαρίες και τους μεγαλοφειλέτες.

Ιδού πώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραπλανούσε τους κατόχους αξιογράφων και υπερψήφισαν την υποψηφιότητά του. Στις 13 Φεβρουαρίου 2013, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Στάδιο Ελευθερία, δήλωνε: «Όσον αφορά στο θέμα των αξιογράφων, δεν θα περιοριστούμε στην απόδοση ευθυνών, αλλά θα προχωρήσουμε σε μέτρα που θα αποκαθιστούν την αδικία σε βάρος των εξαπατηθέντων».

Δύο και πλέον χρόνια μετά, ούτε απόδοση ευθυνών υπήρξε για την κλοπή των υστερημάτων αυτών των ανθρώπων, ούτε μέτρα έλαβε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των εξαπατηθέντων. Με αποτέλεσμα, σήμερα οι κάτοχοι αξιογράφων να διαδηλώνουν και να απαιτούν εκπλήρωση των υποσχέσεων του Προέδρου.

Προχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας σε Ελλαδίτες φοιτητές, επεχείρησε να δικαιολογήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή του τόπου, μετά την τουρκική εισβολή, το κούρεμα καταθέσεων, με αναφορά στους... συναισθηματισμούς της παγίδευσής του σε προεκλογικές δεσμεύσεις ότι δεν θα αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων. Η ωμή αλήθεια είναι άλλη, Πρόεδρε: Ενσυνείδητα και σκόπιμα παγίδευσες μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια για να υφαρπάσεις τις ψήφους τους. Αν οι «συναισθηματισμοί» οδήγησαν στη δέσμευσή σου μόνο στο κούρεμα, ίσως αυτό να αποτελούσε «μεμονωμένο συναισθηματισμό».

Όμως οι «συναισθηματισμοί» οδήγησαν σε δεσμεύσεις προς όλους. Δεν θα ιδιωτικοποιηθούν ημικρατικοί οργανισμοί, θα καταργηθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία, θα εξαφανισθούν οι άνεργοι, θα διοριστούν οι άριστοι των αρίστων, θα τιμωρηθούν οι ένοχοι της οικονομικής καταστροφής, θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία, θα δικαιωθούν οι κάτοχοι αξιογράφων και τόσα άλλα. Από «συναισθηματισμό» έγιναν όλα αυτά, ή είχαν τη σκοπιμότητά τους και την παραπλάνηση του εκλογικού σώματος;

Διερωτόμαστε, όμως: Γιατί οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας να πραγματοποιούνται σε χώρους ολιγότερο υπευθύνους για την παραπλάνηση των κατόχων αξιογράφων; Στο Προεδρικό να διαδηλώσουν και εκεί να πάνε να ζητήσουν εξηγήσεις.

Το ίδιο αφορά και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή. Οι βουλευτές ευθύνονται για το γεγονός ότι έχουν να παίρνουν μισθούς έξι μηνών και εργάζονται ατέλειωτες ώρες, με μισθούς πείνας; Στο Υπουργείο Εργασίας να μεταβούν. Η κ. Ζέτα τι πράττει; Αυτή είναι η προστασία που προσφέρει στους εργαζομένους; Να μετονομάσει το Υπουργείο της σε Υπουργείο Προστασίας Εργοδοτών... Και το Υπουργείο Οικονομικών τι φρονεί; Αυτή είναι η πρόοδος της οικονομίας; Να μένουν χωρίς πόρο ζωής άνθρωποι; Και το άλλο, άθλιο κατάντημα, της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Να ωθούνται στη ληστεία άνθρωποι πεινασμένοι και να μπαίνουν σε φούρνους να ληστέψουν... σάντουιτς. Την ώρα που άλλοι λήστεψαν δισ. και κυκλοφορούν ανενόχλητοι και ωραίοι...

Μέσα σε όλην αυτήν την αυθαιρεσία, τις αδικίες, την προστασία των μεγάλων συμφερόντων, οι πολίτες άρχισαν να δυσανασχετούν και η οργή τους να ξεχειλίζει.
Η Κυβέρνηση καλείται να πάρει τα μηνύματα και να διαφοροποιήσει πολιτικές. Διαφορετικά, η έκρηξη της κοινωνίας θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Όσο περνά ο χρόνος και η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τον λαό ότι η οικονομία πάει πρίμα, τόσο μεγαλύτερη θα γίνεται η οργή των πολιτών. Να μη λησμονούν οι κυβερνώντες ότι έρχονται τα χειρότερα. Οι εκποιήσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ΓΕΣΥ. Εδώ είναι που το ηφαίστειο θα εκραγεί...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Πού πήγαν τα λεφτά;

Αντί ο φίλος Λευτέρης Χριστοφόρου να ερωτά την Κομισιόν τι πράττει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρησιμότερο είναι να ερωτήσει την Κυβέρνησή του, πού πήγαν εκείνα όλα τα εκατομμύρια που πρόσφερε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Αναπτύξεως για να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε ποια ταμεία βρίσκονται, πού χρησιμοποιούνται και πώς γίνεται η μία μετά την άλλη μικρομεσαία επιχείρηση να βάζει λουκέτο. Το ερώτημα αυτό το επαναλαμβάνουμε φορτικά, αλλά απάντηση δεν παίρνουμε. Δεν υπάρχει ένας βουλευτής να ενδιαφερθεί και να εγγράψει θέμα προς συζήτηση;

 


Top