Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Αντί να τον διώξουν, τον τραπέζωσαν

Αντί να τον διώξουν, τον τραπέζωσαν

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Ο υπεύθυνος της καταστροφής του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας της Κύπρου, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη συνεδρία του σώματος του οποίου ηγείται, στον τόπο όπου διεπράχθη το μεγάλο έγκλημα του κουρέματος των καταθέσεων. Διότι ναι μεν στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε το έγκλημα, αλλά το μεγάλο θύμα είναι η Κύπρος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε ζητήσει κάποτε, από το βήμα της Βουλής, τη δίωξη του Ντράγκι για τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος της κυπριακής οικονομίας. Και για όσους δεν ενθυμούνται, ο Μάριο Ντράγκι ήταν ο άνθρωπος στο εφιαλτικό Γιούρογκρουπ του Μαρτίου του 2013, ο οποίος, όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απείλησε να φύγει από την αίθουσα, του έθεσε το πιστόλι στον κρόταφο και του είπε: «Κάτσε κάτω, Πρόεδρε, διαφορετικά δίνω οδηγίες τώρα και κλείνουν οι στρόφιγγες προς τις κυπριακές τράπεζες».

Αυτόν τον άνθρωπο, που σε συνεργασία με τους άλλους χασάπηδες της Ευρώπης, μετέτρεψε ένα λαό σε πειραματόζωο, φιλοξενήσαμε στο Προεδρικό, του παραθέσαμε τιμητικά δείπνα, και ευτυχώς που υπήρξε η επίδειξη στοιχειώδους αξιοπρέπειας, από μέρους του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος των Οικολόγων, να απαξιώσουν τον κύριο Ντράγκι, διά της απουσίας τους από το δείπνο.
Για ποια είναι υπεύθυνος ο κ. Ντράγκι; Ιδού πώς τα καταγράφει η Συμμαχία Πολιτών:
1. Για το ληστρικό κούρεμα καταθέσεων,  με το οποίο απωλέσαμε πέραν των οκτώ δις ευρώ, το 50% δηλαδή του ΑΕΠ.
2. Την πώληση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με την οποία η κυπριακή οικονομία υπέστη ζημιά ύψους 3.5 δις ευρώ, που ισοδυναμεί με το 20% περίπου του ΑΕΠ.
3. Τη μεταφορά του ELA από τη Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου, με την οποία διασώθηκε το κύρος των τραπεζιτών της Ε.Κ.Τ., αλλά έβαλε σε περιπέτειες την Τράπεζα Κύπρου.

Αυτός είναι ο κ. Ντράγκι, του οποίου ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε ζητήσει, ορθά, τη δίωξη. Έπρεπε η κυπριακή Κυβέρνηση να κινήσει τις ευρωπαϊκές νομικές διαδικασίες, εναντίον του. Αλλά πώς θα δίωκαν τον Ντράγκι οι Κύπριοι συνυπεύθυνοι για όσα διέπραξε; Στη σύναξη των αρχιερέων της λιτότητας και της καταπίεσης του κυπριακού λαού ήταν εκεί, στο Προεδρικό, όλοι οι συνυπεύθυνοι της τραγικής κατάστασης, την οποία βιώνει σήμερα ο λαός μας. Πέραν του κ. Ντράγκι και των τραπεζιτών του, ήταν εκεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Και, εν μέσω των πλουσίων εδεσμάτων, μας μίλησαν για τη μεγάλη πρόοδο της οικονομίας.

Πάλι καλά που δεν μας είπαν και για τη μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζει ο τόπος, για το πόσο ευημερούν σήμερα οι Κύπριοι, για το πόσο καλά, τέλος πάντων, είναι τα Μνημόνια, πόσοι άνεργοι ξαναβρήκαν εργασία και πόσοι επενδυτές σχηματίζουν ουρές έξω από το Προεδρικό και το Υπουργείο Οικονομικών για να παρακαλέσουν να τους δοθεί προτεραιότητα έναρξης μεγάλων έργων. Ο Ντράγκι δεν γνωρίζει τι γίνεται έξω από το γραφείο του. Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να δει το δράμα του λαού του πέρα από το ύψος του λόφου του Προεδρικού. Όσο για τον Υπουργό Οικονομικών και τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, μέγα χάσμα τους χωρίζει από την πραγματικότητα.

Τέλος πάντων. Μέσα από τα ψέματα και τα παραμύθια της Χαλιμάς, που ακούσαμε, διακρίναμε και το μεγαλύτερο. Αυτό που είπε ο Μάριο Ντράγκι: «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες από τα οικονομικά σοκ», ανέφερε. Δεν βρέθηκε ένας θαρραλέος άνθρωπος, από τη σύναξη εκείνη, να τον ερωτήσει: «Καλά, κύριε Ντράγκι, πώς προστατεύσατε τους Κύπριους πολίτες από τα οικονομικά σοκ; Με το κούρεμα καταθέσεων και τη διάλυση της κυπριακής οικονομίας;». Αλλά ποιος να τον ερωτήσει, αφού η σύναξη περιελάμβανε, σε συντριπτικό ποσοστό, μόνο αρχιερείς της λιτότητας;

Ο Θεός, όμως, αγαπά τον ψεύτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη. Λίγες ώρες πριν από το δείπνο των υπευθύνων και των συνυπευθύνων για τα εγκλήματα κατά του κυπριακού λαού, έβγαινε στο φως έρευνα από την Ένωση Καταναλωτών, η οποία δείχνει ότι επί ημερών Μνημονίου, το 79% των πολιτών δηλώνουν ότι έχουν μειωθεί τα εισοδήματά τους, το 26% δηλώνουν πως το εισόδημά τους μένει σταθερό και κανένας δεν δηλώνει πως τα εισοδήματά του έχουν αυξηθεί. Καλούμε τους πολίτες να πιουν εις υγείαν του Ντράγκι, του Προέδρου Αναστασιάδη, του Χάρη Γεωργιάδη. Η οικονομία ανακάμπτει!

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Καλοπερνούν

Η ΣΕΚ δικαιούται να απέχει από τις κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας. Αποτελεί κυβερνητική συντεχνία. Η ΠΑΣΥΔΥ, όμως, γιατί; Φαίνεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι καλοπερνούν...


Top