Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί

Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.«Κατηγορώ» Αμερικανού νομπελίστα κατά των πολιτικών της Ε.Ε. - Η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010, γράφει

«Σκοτώστε την Ελλάδα», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Άγγλος δημοσιογράφος Πολ Μέισον, μετά την ανακοίνωση του Μάριο Ντράγκι, ότι κλείνει τις στρόφιγγες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις ελληνικές τράπεζες, και τις παραπέμπει στον ΕLA.

Και προχθές, μετά το ναυάγιο στο Γιούρογκρουπ, ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της «Νιου Γιορκ Τάιμς», υπό τον τίτλο: «Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί», παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Ρωμαίου Κάτωνα «Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί», εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά των πολιτικών της Ευρωπαϊκης Ένωσης.

Ο Πολ Κρούγκμαν χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του Γιούρογκρουπ «ανόητους» και αφού τονίζει ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση ο Τσίπρας και η ομάδα του να υπογράψουν εκείνο το κείμενο, διερωτάται, «τι νομίζουν ότι κάνουν οι Υπουργοί του Γιούρογκρουπ; Υποθέτω», προσθέτει, «ότι είναι απλά ανόητοι, ότι δεν καταλαβαίνουν πως η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010 και ότι αυτό το είδος του εκφοβισμού δεν θα λειτουργήσει».

Στη συνέχεια, ο νομπελίστας οικονομολόγος αναφέρει ότι «το πιο πιθανό είναι ότι έχουν αποφασίσει να σπρώξουν την Ελλάδα στα άκρα. Αντί να υποχωρήσουν, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να οδηγείται στην αθέτηση του προγράμματος και κατά πάσα πιθανότητα να βγει από το ευρώ, με την υποτιθέμενη οικονομική καταστροφή να λειτουργεί ως μάθημα σε οποιονδήποτε άλλον σκέφτεται να ζητήσει ανακούφιση. Δηλαδή, ετοιμάζονται να επιβάλουν το οικονομικό ισοδύναμο της "Ειρήνης της Καρχηδόνας", που επεδίωξε να επιβάλει η Γαλλία στη Γερμανία μετά τον A' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και τρομακτική».

Ομολογώ ότι δεν κατέχω οικονομικές γνώσεις, ούτε είμαι γνώστης των ισχυόντων στα αδίστακτα ευρωπαϊκά και γερμανικά παρασκήνια. Είμαι όμως, όπως ο κάθε Κύπριος, γνώστης των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των Γερμανο-ευρωπαίων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της Κύπρου και οι οποίες οδήγησαν στο κούρεμα καταθέσεων και στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και γενικότερα της οικονομίας: Προηγούνται ολομέτωπες υβριστικές επιθέσεις από τα γερμανικά ΜΜΕ κατά των χωρών που ανθίστανται, διοχέτευση μαγειρευμένων ειδήσεων και διαστρέβλωση γεγονότων, προετοιμασία του εδάφους για την τελική επίθεση και έρχονται ως κορύφωση οι φασιστικές αποφάσεις. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Κύπρου, το ίδιο επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Αυτά που είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος περί της «μαγείας της Ευρώπης να βρίσκει λύσεις, εκεί όπου φαίνονται αδύνατες», είναι μπούρδες. Δεν υπάρχει μαγεία της Ευρώπης, αλλά μαγεία μίας τρομοκρατικής και εκβιαστικής, γερμανικής πολιτικής, η οποία κατακρεουργεί τις οικονομίες των χωρών, αρπάζει τα πλούτη τους και καθιστά λαούς-ζόμπι. Υπάρχει βρικολάκιασμα μιας νεοναζιστικής συμπεριφοράς, με στόχο να επιβάλει επί της Ευρώπης την απόλυτη γερμανική οικονομική κυριαρχία. Προϋπήρξε η στρατιωτική ισχύς με τις σιδερόφρακτες γερμανικές μεραρχίες, τώρα επιβάλλεται διά του οικονομικού μοντέλου.

Είχα εκτιμήσει, σε προηγούμενα άρθρα μου, ότι η τελούσα υπό γερμανική οικονομική κατοχή Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν διατεθειμένη να ανεχθεί να ανθίσει το ελληνικό λουλούδι στην Ευρώπη, αλλά, αντίθετα, θα επιχειρούσε να το ποδοπατήσει, να του στερήσει το νερό να αναπτυχθεί, ώστε να μην μπορέσουν να ξεφυτρώσουν και άλλα στον ευρωπαϊκό χώρο. Το θέμα δεν είναι καθαρά οικονομικό. Το ζήτημα της Ελλάδας είναι ολοκάθαρα πολιτικό. Σείεται το έδαφος κάτω από τα πόδια των αφεντικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρεοκοπούν οι πολιτικές τους. Ο κόσμος ξεσηκώνεται. Τα αντι-μνημονιακά κινήματα κερδίζουν παντού έδαφος και απειλούν τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα των χωρών τους. Χθες η Ελλάδα, αύριο η Ισπανία, μεθαύριο η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις συνασπίζονται, εξ ου και η σκληρή στάση της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, κατά της Ελλάδας. Τάσσονται κατά των ελληνικών αιτημάτων επειδή, αν επιτύχει η Ελλάδα, θα αντιμετωπίσουν εσωτερικά προβλήματα από τους λαούς τους. Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της δεν θέλουν παρείσακτους και αγκάθια μέσα στον μέχρι τώρα γεμάτο τριαντάφυλλα δρόμο τους. Σκοτώστε την Ελλάδα, η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί, είναι αυτό που τους καθοδηγεί.

Αλίμονο στην Ελλάδα, αν υποκύψει και αλίμονο στον Αλέξη Τσίπρα, αν δεν έχει σχέδιο Β. Και αλίμονο στον κυπριακό λαό και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, αν αποτύχει η Ελλάδα και επιτρέψει να περάσουν, ξανά από πάνω τους, τα γερμανικά τανκ της λιτότητας. Οι σκοτεινές περίοδοι της ιστορίας επιστρέφουν...


Top