Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ο Κασουλίδης πήρε τα μηνύματα. Ο Πρόεδρος;

Ο Κασουλίδης πήρε τα μηνύματα. Ο Πρόεδρος;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει και η βαρήκοη ηγεσία εδώ κτενίζεται... μνημονιακά

Μας εξέπληξε ευχάριστα ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, και του αποδίδουμε τα εύσημα. Αποστασιοποιήθηκε από τις αγκυλώσεις της κυβέρνησής του και τις καταστροφικές εμμονές στήριξης των λανθασμένων γερμανικών επιλογών και, σε ομιλία του στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κάλεσε τους συναδέλφους του να αναλογιστούν τις προειδοποιήσεις που στέλλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Δηλαδή το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα, το κίνημα Podemos στην Ισπανία, τις τοποθετήσεις της Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία.

«Να αναλογιστούμε το μήνυμα των τελευταίων ευρωεκλογών. Ακόμη και εάν όλα τα κράτη μέλη εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, λείπει το μήνυμα της ελπίδας ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα μας οδηγήσει στην ευημερία και την ανταγωνιστικότητα», είπε. Και αναλύοντας την πραγματική κατάσταση, όχι αυτήν την ωραιοποιημένη και κίβδηλη που προσπαθούν να δώσουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Χάρης Γεωργιάδης και η ηγεσία του ΔΗΣΥ, πρόσθεσε ότι «σήμερα επικρατεί η στασιμότητα, η πολύ χαμηλή ανάπτυξη και ο αποπληθωρισμός. Αντίθετα», είπε, «στις ΗΠΑ, που για χρόνια τώρα η Κεντρική Τράπεζα προχωρούσε στην ποσοστική χαλάρωση, ρίχνοντας νέα δολάρια στην οικονομία, απολαμβάνουν τώρα και ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διστάζει, διακατεχόμενη από ανεξήγητο συντηρητισμό».

Όλα αυτά που είπε ο κ. Κασουλίδης, και μάλιστα σε μία ομήγυρη συντηρητικών και νεοφιλελεύθερης φιλοσοφίας, Υπουργών, συνιστούν ειλικρινείς και τολμηρές διαπιστώσεις. Υποδεικνύουν αφενός το νέο κλίμα, το οποίο άρχισε να διαμορφώνεται στην Ευρώπη κατά των πολιτικών της σκληρής λιτότητας και, παράλληλα, καταδεικνύουν την ανυπαρξία οποιασδήποτε ελπίδας ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες, ως προς τις προοπτικές ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Αυτό το νέο κλίμα αντίδρασης μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών δημιουργεί αφενός προοπτικές και ελπίδες, ότι είναι θέμα χρόνου, μετά την Ελλάδα, να αρχίσουν να σαρώνονται, κάτω από την οργή των πολιτών, οι μνημονιακές κυβερνήσεις στη Νότια Ευρώπη και να δημιουργείται ο πυρήνας αλλαγής. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και οι γερμανοκινούμενοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε θα λάβουν τα μηνύματα και θα υποχρεωθούν να προβούν στις αλλαγές που απαιτούν οι πολίτες είτε θα παρασυρθούν από το κύμα αλλαγής που πνέει στην Ευρώπη.

Εδώ, οι ηγεσίες, είναι διαχρονικά βαρήκοες στα ευκρινή μηνύματα που στέλλονται, οτιδήποτε και αν αφορούν. Είτε στο εθνικό θέμα είτε στο οικονομικό. Εσωστρεφείς, μονίμως ομφαλοσκοπούσες, με ανύπαρκτη διορατικότητα και πείσμονες στην τήρηση των δικών τους πολιτικών, ούτε τα μηνύματα έσωθεν είναι ικανές να συλλάβουν, ούτε πολύ περισσότερο τις αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη, μπορούν να αντιληφθούν.

Εμπαίζουσες, λαϊκίζουσες και πουλώντας ψέματα στον κόσμο περί... γυρισμάτων σελίδων, ανάκαμψης, επανεκκίνησης, οικονομικών θαυμάτων, συνεχίζουν να καταδυναστεύουν τον λαό με Μνημόνια και Τρόικες, υπερασπιζόμενες τους μεγαλοκαρχαρίες και τους έχοντες. Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Κασουλίδης, αυτά που είπε στους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τα ψιθυρίζει στ' αφτιά του Προέδρου, του Υπουργού Οικονομικών και του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αν δεν το έπραξε, καλό είναι να το πράξει αμέσως. Διότι το πλήρωμα του χρόνουν έρχεται και για τη δική τους κυβέρνηση και αν δεν εγκαταλείψει την προστασία που παρέχει στους τραπεζίτες, τους μεγαλο-οφειλέτες των τραπεζών, τους φοροφυγάδες και τους μεγαλοσχήμονες που αρνούνται να πληρώσουν φόρους ακίνητης περιουσίας και δεν δώσει στον λαό που δυστυχεί, θα πρέπει να σταματήσει να επενδύει σε νέα πενταετία.

Ο κόσμος αλλάζει. Και στην Ευρώπη και εδώ. Και όσο και αν στην τριτοκοσμική Κύπρο οι αλλαγές αργούν να φτάσουν, κάποια μέρα, υπό το βάρος των καταπιεστικών μέτρων της Κυβέρνησης, ο Κύπριος θα ξυπνήσει. Ήδη κάτι άρχισε να κινείται. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά μας. Και εκείνοι που καλούσαν τον λαό μας, όταν η Ελλάδα έμπαινε στα ναζιστικά Μνημόνια, να ανοίξουν τα μάτια για να μην πάθουμε τα ίδια, καλό θα είναι να καλέσουν τον κυπριακό λαό να ακούσει και να πάρει τα μηνύματα που του στέλλουν οι αδελφοί της Ελλάδας...

Εν ολίγοις
Σκάνδαλο
Ο Φόρος Εισοδήματος ετοιμάζεται να διαγράψει οφειλές 45 εκ. ευρώ, που θεωρεί μη εισπράξιμα, από τον κατάλογο των 50 μεγαλο-οφειλετών. Τι σημαίνει «δεν είναι εισπράξιμα»; Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο, αφού αποδεικνύει ότι τα κυβερνητικά τμήματα συνεχίζουν να καλύπτουν και να ευνοούν τους μεγαλοκαρχαρίες και τους παρανομούντες. Ερωτούμε: Γιατί ο Φόρος Εισοδήματος δεν προχωρεί και σε διαγραφή οφειλών μισθωτών, οι οποίοι, λόγω της κρίσης, δεν έχουν εισόδημα και αδυνατούν να καταβάλουν τους φόρους;


Top