Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Για τις γραμματείς των πρώην, κόβουν χρήμα...

Για τις γραμματείς των πρώην, κόβουν χρήμα...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Στη βάση νόμου του... 1988 ο Υπουργός Οικονομικών παραχωρεί επίδομα σε γραμματείς πρώην αξιωματούχων, ύψους 3.019 ευρώ στον καθένα

Τι ήθελε ο Υπουργός Συγκοινωνιών να κλαυθμηρίσει ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κόψει νέο χρήμα για να χρηματοδοτήσει τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία για να μάθουν γράμματα; Την επομένη, τον διέψευσε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανέσυρε από τα συρτάρια του ένα νόμο του 1988(!), τότε δηλαδή που το χρήμα «έτρεχε από τα ποδινάρκα μας», και ο οποίος προνοεί την καταβολή επιδόματος γραμματέως 3.019 ευρώ μηνιαίως στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και της Βουλής και ζητά την εφαρμογή του.

Όπως γράφουν ο «Φιλελεύθερος» και ο «Πολίτης», ο Χάρης Γεωργιάδης έστειλε επιστολή στη Βουλή ζητώντας έγκριση του κονδυλίου. Η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να πληροφορήσει τη Βουλή, εάν υπάρχουν αξιωματούχοι οι οποίοι λαμβάνουν εις διπλούν το συγκεκριμένο επίδομα και εάν ναι, να επιστρέψουν τα χρήματα στο κράτος. Ο Χάρης Γεωργιάδης, όμως, μέσα στο πλαίσιο της... διαφάνειας που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει, προφανώς για να μην κατονομάσει τον Μάριο Καρογιάν, χάρη στον οποίο ο Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη Πρόεδρος. Ο Μάριος Καρογιάν είναι ο μοναδικός, μέχρι στιγμής, αξιωματούχος, ο οποίος λαμβάνει εις διπλούν το επίδομα γραμματέως, όντας βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Βουλής. Λαμβάνει, δηλαδή, ποσό 4.044 ευρώ κάθε μήνα, ως επίδομα γραμματέως.

Ο «Φιλελεύθερος» επισημαίνει ότι δεν γίνεται κανένας έλεγχος κατά πόσον οι πρώην και οι νυν βουλευτές εργοδοτούν γραμματέα, ή αν το επίδομα πάει σε άλλους σκοπούς.

Μάλιστα. Αυτό είναι το κράτος δικαίου και ισονομίας, το οποίο εγκαθιδρύει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Χλευάζει τους μαθητές και τους άνεργους και άπορους γονείς τους, ότι δεν μπορεί να κόψει νέο χρήμα για να επιχορηγεί το κόμιστρο μεταφοράς τους στα σχολεία, αλλά, την ίδια στιγμή, μοιράζει επιδόματα στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, της Βουλής και στους νυν βουλευτές, για να διατηρούν γραμματείς.
Και όχι μόνο τούτο. Όπως σημειώσαμε και στο χθεσινό άρθρο μας, προκειμένου να βολέψει ημετέρους ως υφυπουργούς, να μεταφέρει ημετέρους κουβαλητούς στα υπουργεία, να βολέψει ημετέρους στην Κεντρική Τράπεζα για να παρακολουθούν τον Πανίκο Δημητριάδη, κόβει χρήμα. Για τον δεινοπαθούντα απλό άνθρωπο, δεν υπάρχει χρήμα. Υπάρχει μόνο χλευασμός, ειρωνεία και απαξίωση.

Να σημειωθεί και τούτο: Ενώ η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ μάς υπενθυμίζουν κάθε λίγο και λιγάκι ότι οι καιροί άλλαξαν, βρισκόμαστε σε περίοδο ισχνών αγελάδων και μεγάλης οικονομικής κρίσης, και πρέπει να συμπεριφερθούμε ανάλογα, την ίδια στιγμή, αυτοί, επιμένουν να ζουν σε περίοδο παχέων αγελάδων. Ευλογούν τα γένια και τις τσέπες τους, και θυμούνται νόμους του 1988, όταν έρρεε εδώ άφθονο χρήμα, προκειμένου να επιβραβεύσουν εαυτούς, αγνοώντας τη δυστυχία που βιώνει μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Τελικά, αυτή η κρίση προσφέρει την ευκαιρία σε κυβερνώντες, συγκυβερνώντες και λοιπούς συγγενείς και ευνοούμενους να κάμουν τα παλούκια τους χρυσά...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Ο Τάσος και η γάτα του Πρωταρά


Στις 27 Σεπτεμβρίου 2013, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος ανήγγελλε, ύστερα από συνάντησή του στο Παραλίμνι με επιχειρηματίες και μέλη της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου, ότι «φέτος τη χειμερινή περίοδο, αναμένουμε να έλθουν 150 χιλιάδες νέοι τουρίστες». Πρόσφατα, σε ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ από τον Πρωταρά, αναφέρεται ότι η τουριστική αυτή περιοχή παρουσιάζει όψη ερήμωσης με όλα τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία και τα κέντρα αναψυχής, να είναι κλειστά. Μόνο μία γάτα κυκλοφορούσε στην πλατεία, αναμένοντας προφανώς τις 150 χιλιάδες τουρίστες του κ. Μητσόπουλου να έλθουν...


Top