Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ελληνόφρονες θιασώτες του οικονομικού ναζισμού

Ελληνόφρονες θιασώτες του οικονομικού ναζισμού

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή. Μέσα από ενδεχόμενη αποτυχία του ελληνικού λαού ο ΔΗΣΥ θα στήσει χορό δικαίωσης των πολιτικών του

«Εμείς δεν είμαστε απλώς ελληνόφωνοι, είμαστε πρωτίστως ελληνόφρονες και είμαστε δίπλα από την Ελλάδα, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
Με όλο τον σεβασμό, φίλε Αβέρωφ, αλλά στην Κύπρο ελάχιστοι είναι ελληνόφρονες. Οι περισσότεροι Ελληνοκύπριοι αγαπούν την Ελλάδα, μόνο όταν κυβερνά κυβέρνηση με την ίδια, ή παραπλήσια, ιδεολογία με τη δική τους. Για τους μεν, όταν κυβερνά δεξιά κυβέρνηση, η Ελλάδα είναι ο ξιπετσισμένος κουρκουτάς. Και για τους δε, όταν κυβερνά αριστερή κυβέρνηση, όπως καλή ώρα σήμερα, βάλλεται για λαϊκισμό, καταγγέλλεται ότι θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή. Υπονομεύεται φανερά και υπόγεια.

Η Ελλάδα, όμως, είναι μόνο μία. Ούτε αριστερή, ούτε δεξιά. Η Ελλάδα είναι ο λαός της, είναι η ιστορία της, είναι ο πολιτισμός της, είναι οι θυσίες της. Και αυτή τη στιγμή, για σας, η Ελλάδα είναι η Ελλάδα του αριστερού Τσίπρα, ο οποίος θα την οδηγήσει στην καταστροφή. Ο ΔΗΣΥ δεν αισθάνεται καμία συμπάθεια γι' αυτή την Ελλάδα. Η παράταξή σας δεν εύχεται να κερδίσει τη σκληρή μάχη που δίνει κατά του οικονομικού ναζισμού και κατά του σύννεφου του τρόμου, που σαρώνει, όπως είπε και ο Βαρουφάκης, την Ευρώπη. Ο ΔΗΣΥ είναι προσκολλημένος στην πολιτική της λιτότητας της Μέρκελ. Εύχεται να αποτύχει ο Τσίπρας για να δικαιωθεί, μέσα από την αποτυχία του ελληνικού λαού, η πολιτική του και η προσκόλλησή του στα Μνημόνια και στην Τρόικα.

Ας προσεχθεί τι δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο ΔΗΣΥ, είπε, στηρίζει ανεπιφύλακτα την εθνική προσπάθεια να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρωζώνη και να αποφύγει περιπέτειες σε μια Ελλάδα της δραχμής. Δεν λέει ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει την προσπάθεια Τσίπρα για απελευθέρωση από τα βάρβαρα Μνημόνια, για αποτίναξη των ζυγών εξάρτησης και τερματισμό μιας πορείας που οδηγεί τη χώρα στην αυτοκτονία. Θέλει την Ελλάδα, δηλαδή, να συνεχίζει την πορεία αυτοκαταστροφής των πέντε τελευταίων χρόνων, ώστε μέσα από την αποτυχία του Τσίπρα, να επιδεικνύει τη δικαίωση της πολιτικής του, αφού, όπως ομολογεί, ακόμη και αν δεν υπήρχε η Τρόικα, ο ΔΗΣΥ θα εφάρμοζε το πρόγραμμά της.

Αν το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, με τις αγκυλώσεις και τον λαϊκισμό τους, ο ΔΗΣΥ θα καταστρέψει εντελώς τον λαό μας, με τον μερκελισμό και τις ευρωλατρικές αγκυλώσεις του. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει γερμανική Ευρώπη, με κυρίαρχο τον οικονομικό ναζισμό. Έχει απλωθεί πάνω από την Ευρώπη μια μεγάλη σκιά φόβου. Όποιος δεν αποδέχεται την κυριαρχία της Γερμανίας και την πολιτική της, οδηγείται στα γερμανικά ανθρακωρυχεία και εκτελείται ως καναρίνι.

Δεν εδιδάχθη τίποτε ο ΔΗΣΥ από την αφόρητη τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που ασκήθηκαν από τους συμμάχους του, επί του ως πρότινος αρχηγού του κόμματος; Δεν άκουσε ότι η γερμανική κλίκα έθεσε το πιστόλι στον κρόταφο του Νίκου Αναστασιάδη για να αποδεχθεί τους όρους της; Δεν άκουσε τίποτε περί κουρέματος καταθέσεων, περί βάρβαρης παραβίασης του πρώτου ανθρώπινου δικαιώματος κατοχής περιουσίας; Αυτό είναι «το σπίτι μας», όπως, λαϊκίζοντας, εμπαίζουν τον λαό; Ή είναι το ανθρακωρυχείο στο οποίο εισήχθη προς θανάτωση το κυπριακό καναρίνι;

Αν ο ΔΗΣΥ θέλει «να φτιάξει μια καλύτερη Ευρώπη» ας υψώσει, έστω και την ελάχιστη φωνή διεκδίκησης. Ας προσφέρει σήμερα, στο Γιούρογκρουπ, έμπρακτα και αποφασιστικά τη στήριξή του στον Τσίπρα. Ας δώσει και το ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης προς τους ηγέτες εκείνους, τα κινήματα και τους λαούς που υποφέρουν από τον γερμανικό οικονομικό ναζισμό, για να φτιάξουν την καλύτερη Ευρώπη, που όλοι θέλουμε. Θέλει αυτή τη νέα Ευρώπη; Ή την απολυταρχική και αποικιοκρατική Ευρώπη που έχουμε σήμερα; Την Ευρώπη των ανθρακωρυχείων, την Ευρώπη της λιτότητας, την Ευρώπη της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Ντάισελμπλουμ, του Ντράγκι. Σε αυτήν την Ευρώπη είναι ταγμένος, ακριβώς επειδή έχει την ίδια ιδεολογία και χρησιμοποιεί τις ίδιες πρακτικές. Η «ελληνική άνοιξη» είναι εχθρική προς τις επιδιώξεις του...

Εν ολίγοις

Οι βλάκες
Ο πρώην Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ, Γιώργος Ιακώβου, είχε πει πριν από πολλά χρόνια: «Φόρο Εισοδήματος πληρώνουν μόνο οι βλάκες». Διαχρονικό είναι το πρόβλημα των μεγαλοφειλετών που δεν πληρώνουν, που δεν μπορούν να τους αρπάξουν το πόδι και διαχρονικό το πρόβλημα των μωρών που πληρώνουν και εύκολα τους βρίσκει ο Φόρος και τους μαδά.


Top