Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η 84χρονη και οι φοροφυγάδες

Η 84χρονη και οι φοροφυγάδες

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Από τη μια σύρουν στα δικαστήρια μία γυναίκα επειδή δεν συμπλήρωσε δήλωση εισοδήματος και από την άλλη, καλύπτουν τους φοροφυγάδες

Πριν από μερικές ημέρες, 84χρονη γυναίκα εσύρθη στο δικαστήριο, και καταδικάστηκε σε 700 ευρώ πρόστιμο, επειδή δεν υπέβαλε δήλωση στον Φόρο Εισοδήματος για οκτώ χρόνια.
Προχθές, ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, κατάγγειλε τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ότι αρνήθηκε, όπως του ζητήθηκε, να καταθέσει στη Βουλή το ύψος των οφειλών των 50 μεγαλύτερων οφειλετών στο Τμήμα Φορολογίας. Ο Γιώργος Περδίκης δεν ζητούσε ονόματα, αλλά πόσα οφείλουν οι φοροφυγάδες και ποια μέτρα λαμβάνονται για να εισπραχθούν οι φόροι.

Στην απάντησή του, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι δεν μπορεί να δώσει ούτε τα ονόματα, ούτε και το ύψος της φοροδιαφυγής των 50 φοροφυγάδων. «Αντί ουσιαστικής απάντησης, έδωσε μία γενική απάντηση, ότι τα χρωστούμενα όλου του κόσμου είναι, για το 2013, 244 εκ. ευρώ. Αλλά πόσα χρωστούν οι μεγαλοκαρχαρίες και οι φοροφυγάδες δεν μας τα λέει ο κ. Υπουργός. Αυτό δεν είναι κουκούλωμα, δεν είναι κάλυψη; Όταν το πιο απλό πράγμα που ρωτήσαμε, κ. Υπουργέ, δηλαδή πόσα χρωστούν, δεν το λέτε και προστατεύετε τους φοροφυγάδες, μετά έχετε την εντύπωση ότι πιστέψαμε ότι θα τους κυνηγήσετε;», τονίζει ο Γ. Περδίκης.

Σε εμάς, δεν προκαλεί καμία εντύπωση η προστασία των φοροφυγάδων, από την Κυβέρνηση. Επιβεβαιώνει απλώς τον κανόνα και το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της διακυβέρνησης: Προστατεύει όλους τους παρανομούντες και όσους κλέβουν το κράτος και διώκει τα θύματά τους.

Παντού σε κάθε τομέα, είναι καταφανέστατο το κουκούλωμα των κλεφτών και η τιμωρία των θυμάτων τους. Έσυραν στο δικαστήριο μία 84χρονη γυναίκα, η οποία μπορεί να μην είχε κανένα εισόδημα να δηλώσει, και την καταδίκασαν διασύροντάς την, τη στιγμή που προστατεύουν τους φοροφυγάδες και δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο εναντίον τους. Πότε δεν τους βρίσκουν οι δικαστικοί επιδότες, πότε επικαλούνται τα προσωπικά δεδομένα, και ενώ απομυζούν τους μισθωτούς, αφήνουν τους φοροφυγάδες να γλεντούν με τα κλοπιμαία.

Αυτή είναι η Κυβέρνηση. Άλλωστε δεν ακολουθεί την ίδια τακτική και σε άλλες περιπτώσεις; Εγκλημάτησαν οι τραπεζίτες και η Κυβέρνηση τιμωρεί τα θύματά τους. Χρωστούν δις οι μεγαλοφειλέτες στις τράπεζες και στέλλουν επιστολές εκποίησης στους ανέργους. Σύρουν στα δικαστήρια και καταδικάζουν πολιτικούς αντιπάλους, ενώ ξέρουν καλά να κρύβουν τους δικούς τους.
Μεταρρυθμίζουν το κράτος, λένε, όταν αφήνουν τη φοροδιαφυγή να καλπάζει. Είναι δυνατόν να γίνεται μεταρρύθμιση χωρίς πάταξη της φοροδιαφυγής;

Η Κυβέρνηση έχει εξαφανίσει κάθε ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης και ίσης αντιμετώπισης των πολιτών. Οι μεγαλοσχήμονες έχουν στήριξη τις δικές της πλάτες, και οι απλοί άνθρωποι υφίστανται τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτή η πολιτική, όμως, εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα. Την ανέκτηκε ο ελληνικός λαός για χρόνια. Αλλά την περασμένη Κυριακή έδωσε την απάντησή του στις κάλπες. Η πολιτική της διαφύλαξης και του κουκουλώματος των μεγαλοσχημόνων και η δίωξη των απλών ανθρώπων, η κοινωνική ανισότητα, η εύνοια προς τις τράπεζες, προς τους φοροφυγάδες, προς τους μεγαλοφειλέτες, η αλαζονεία και το αίσθημα πως οι κυβερνήσεις είναι ανίκητες και ασύδοτες, δεν μπορεί να διαρκεί επ' άπειρον. Στο τέλος όσοι την εφαρμόζουν, πληρώνουν το κόστος.
Αν η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έχει λάβει το εξ Αθηνών μήνυμα και δεν διαφοροποιήσει νοοτροπίες και πολιτική, θα λάβει τις ανάλογες απαντήσεις...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Το πάρτι των ιδιωτικοποιήσεων

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι από το ξέφρενο πάρτι των ιδιωτικοποιήσεων που έχει στήσει η Κυβέρνηση, πολλοί θα έχουν τα «τυχερά» τους. Η καταγγελία του Αλέκου Τρυφωνίδη για πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι ετοιμάζουν το ξεπούλημα της CYTA αντί πινακίου φακής, για να την παραδώσουν σε φίλους τους, είναι ενδεικτική. Καλείται τώρα να δώσει στοιχεία και ονόματα αφού, βεβαίως, απολογηθεί και ο ίδιος προς τους εργαζομένους για την προεκλογική συμπεριφορά του, όταν περιέφερε τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μάριο Καρογιάν στα γραφεία της Cyta αλιεύοντας ψήφους, με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουν τους ημικρατικούς οργανισμούς.


Top