Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Πότε θα τους δούμε στο εδώλιο;

Πότε θα τους δούμε στο εδώλιο;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Πιστεύουν, δηλαδή, οι ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα έλθουν εδώ για να διερευνήσουν τα εγκλήματα της Τρόικας, ότι θα πληροφορηθούν την πλήρη αλήθεια από μία Κυβέρνηση, υποτελή στην Τρόικα, που καθημερινά υμνεί τα έργα της και τα θεωρεί ευλογία; Ή αναμένουν ότι θα ακούσουν την αλήθεια από τον Βάσο Σιαρλή, που δήλωνε ότι «η Τρόικα είναι όπως τον Συνεργατισμό»;

Διεφθαρμένο κράτος σε όλους τους τομείς και πονεμένος λαός που πληρώνει τη διαφθορά

Αν ο Χριστόφιας έχει ευθύνες για την κακοδιαχείριση της οικονομίας και πρέπει να πληρώσει το κόστος, αν οι τραπεζίτες πρέπει να διωχθούν για εγκλήματα κατά του λαού, αν ο Αναστασιάδης πρέπει να λογοδοτήσει για την αποδοχή της πιο απάνθρωπης παραβίασης του ανθρώπινου δικαιώματος, της ληστείας των κόπων και μόχθων των καταθετών, αν οι ηγέτες των ημικρατικών οργανισμών πρέπει να δώσουν λόγο για την κακοδιαχείριση των οργανισμών, δεν πρέπει να λογοδοτήσουν και όσοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι οδήγησαν τους δήμους στη χρεοκοπία και τώρα φορτώνουν στον λαό άλλα 100 εκ. ευρώ χρέη; Και πόσο υπεύθυνοι, πολιτικά και ποινικά, είναι Πρόεδροι Δημοκρατίας, Υπουργοί, ηγέτες των κομμάτων, βουλευτές και πολιτικοί, οι οποίοι για χρόνια συντηρούσαν και συντηρούν ένα άθλιο κομματικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για εγκλήματα εις βάρος της οικονομίας, της αξιοκρατίας και των πολιτών;

«Δεν είναι δυνατόν σε μία χώρα 700 χιλιάδων κατοίκων να υπάρχουν 39 δήμοι», δήλωσε η Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, αποκαλύπτοντας στη Βουλή το σκάνδαλο των 100 εκ. ευρώ, τα οποία οφείλουν 15 Δήμοι σε αυστριακή τράπεζα και αδυνατούν να τα αποπληρώσουν, με αποτέλεσμα να καλείται το κράτος, ως εγγυητής, δηλαδή ο φορολογούμενος πολίτης, να τα καταβάλει.

Αλλά αυτοί οι 39 Δήμοι δεν δημιουργήθηκαν από το πουθενά. Τους έστησαν κυβερνήσεις και υπουργοί. Γιατί; Πώς είναι δυνατόν, κάθε χωριό και κάθε γειτονιά να ανακηρύσσεται σε δήμο; Η εξήγηση είναι απλουστάτη. Για να μπορούν τα κόμματα να βολεύουν τους αβόλευτους δικούς τους. Να βολεύουν δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και αυτοί να ευλογούν τα γένια τους με γενναιόδωρους μισθούς, συντάξεις, λιμουζίνες και μέσω αυτών να βολεύουν με προσλήψεις, άλλους ημετέρους.

Είναι πασίγνωστο ότι τα κόμματα, ως «κύτταρα δημοκρατίας», πρέπει να ελέγχουν τα πάντα. Από την Κυβέρνηση ώς τη Βουλή, από τους ανεξάρτητους θεσμούς μέχρι τη δημόσια υπηρεσία, από τους ημικρατικούς οργανισμούς, ώς τα δημαρχεία. Γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια η κομματικοποίηση των Δήμων είναι πλήρης. Τα κόμματα επιλέγουν τους ευνοουμένους τους, οι αφελείς και μαντρισμένοι πολίτες τούς ψηφίζουν και άνθρωποι χωρίς καμία γνώση του αντικειμένου και τι εστί τοπική αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνουν να ηγηθούν των πολιτών. Με αποτέλεσμα, η άγνοιά τους, η κομματική τους δουλοφροσύνη, η κακοδιαχείριση και η συνεχής προσπάθειά τους να βολευτούν, να βολέψουν και να σπαταλήσουν, να καταλήξει στη χρεοκοπία των δήμων και κατ' επέκτασιν σε νέα οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Που δεν έφταναν να πληρώσουν για τα λάθη των πολιτικών, των τραπεζιτών και πολλών άλλων, καλούνται τώρα να πληρώσουν και για την κακοδιαχείριση των δημάρχων.

Μετατράπηκαν οι δήμοι σε μικρά κρατίδια εντός του κράτους. Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία ουδέποτε ενημερώθηκε για την ύπαρξη του δανείου από την αυστριακή τράπεζα, ούτε υπήρξε κατάθεση από μέρους των Δήμων, εξελεγμένων λογαριασμών. Έκοβαν και έραβαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ένιωθαν παντοδύναμοι και αυτεξούσιοι, έλεγχος δεν υπήρχε από τις κυβερνήσεις, και στο τέλος οδηγήθηκαν στον γκρεμό, φορτώνοντας στους πολίτες τις δικές τους αμαρτίες.

Αυτό το κράτος δεν είναι πονεμένο, όπως το χαρακτήρισε η Γενική Ελέγκτρια. Είναι διεφθαρμένο. Σε όλους τους τομείς. Ο λαός είναι ο πονεμένος, ο οποίος πληρώνει το κόστος της διαφθοράς, ενώ οι υπεύθυνοι του πόνου που προκάλεσαν, κυκλοφορούν ατιμώρητοι, με μεγάλους μισθούς, γενναιόδωρες συντάξεις και λιμουζίνες.
Πότε θα τους δούμε να κάθονται στο εδώλιο;


Top