Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Στήνουν το δικό τους κομματικό κράτος

Στήνουν το δικό τους κομματικό κράτος

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Εάν, όπως δήλωσε ο Γιαννάκης Ομήρου, αποτελεί έγκλημα εις βάρος της εθνικής ασφάλειας το ξεπούλημα των λιμανιών της χώρας, σε ξένους ή Κύπριους ιδιώτες, θα τολμήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να συστήσει Ερευνητική Επιτροπή, ή να διορίσει ποινικούς ανακριτές για να οδηγήσουν στο εδώλιο όσους θα διαπράξουν αυτό το εθνικό έγκλημα;

Ο Γενικός Εισαγγελέας να διερευνήσει τις καταγγελίες της Συμμαχίας

Απόδειξη για το άθλιο παζάρι που διαδραματίστηκε στο θέμα των διορισμών των συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, αποτελεί και το γεγονός ότι, ακόμη και μέσα στα συγκυβερνώντα κόμματα, ακούστηκαν έντονες φωνές για τον ρουσφετολογικό και αναξιοκρατικό τρόπο με τον οποίο έγιναν οι διορισμοί και για τις αποτυχεμένες επιλογές προσώπων.

Δεν συγκαλύπτεται πλέον η προσπάθεια της τρικομματικής Κοινοπραξίας, να αλώσει τα πάντα. Δικαιώνεται η εκτίμηση αυτής της στήλης, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε προβλέψει ότι, στόχος της Κυβέρνησης και των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, δεν είναι να εκσυγχρονίσουν το κράτος, αλλά να διαλύσουν το κομματικό κράτος του ΑΚΕΛ και να εγκαθιδρύσουν το τρικομματικό κράτος ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ.

Μέσα σε δέκα μήνες, προτού συμπληρώσει ακόμη έτος διακυβέρνησης, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και οι πολιτικοί συνεταίροι της έδειξαν καθαρά τις προθέσεις τους και ξεπέρασαν και τον Δημήτρη Χριστόφια σε απαράδεκτες ενέργειες, κομματικοποιήσεις, ολισθήματα και γκάφες. Σε όλους τους τομείς. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του μέχρι να συμπληρωθεί η πενταετία.

Το Προεδρικό Μέγαρο κατέστη χώρος εξυπηρετήσεων και βολέματος. Και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, όπως δεσμευόταν, μετατράπηκε σε Πρόεδρο τριών κομμάτων...
Η Συμμαχία των Πολιτών προέβη σε μία σοβαρή καταγγελία, η οποία πρέπει να διερευνηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα. Υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση επιβράβευσε και διόρισε πρόσωπα, στα οποία η Ερευνητική Επιτροπή επιρρίπτει ευθύνες για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Αν όντως συνέβη αυτό, τότε διερωτόμαστε, για ποία κάθαρση και τιμωρία μιλά η Κυβέρνηση. Για τα μάτια των αφελών; Πώς συμβαίνει, από τη μια να διορίζει Ερευνητική Επιτροπή προκειμένου να διαλευκάνει ένα σκάνδαλο και από την άλλη να επιβραβεύει, κατά τη Συμμαχία Πολιτών, όσους κατά το πόρισμα έχουν ευθύνες;

Είναι καθήκον του Γενικού Εισαγγελέα να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες και να ενημερώσει τον κόσμο. Όπως και την καταγγελία ότι, πρόσωπα που έχουν διοριστεί στα συμβούλια, ασχολούνται με συναφείς δραστηριότητες των ημικρατικών οργανισμών.

Φαίνεται από τις αντιδράσεις, ακόμη και στελεχών των συγκυβερνώντων κομμάτων, αλλά και τις καταγγελίες άλλων πολιτικών κομμάτων, ότι αυτήν τη φορά διεξήχθη το αθλιότερο κομματικό παζάρι στην ιστορία του τόπου. Ελπίζουμε ότι οι πολίτες να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται σε ποιους έδωσαν εντολή να διαχειριστούν την τύχη τους και πώς οι άρχοντες που ψήφισαν διαχειρίζονται την ψήφο που έλαβαν, κατόπιν πολλών παραπλανήσεων, ψευδών και επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Και όσο περνά ο χρόνος και η κομματοκρατορία εμπεδώνεται σε βάρος της δημοκρατίας και της αξιοκρατίας, η οικονομική ύφεση εμβαθύνει και το εθνικό θέμα εισέρχεται στα πιο επικίνδυνα αδιέξοδα, τότε ίσως γίνει αντιληπτό το ολέθριο λάθος των πολιτών που ψήφισαν υπέρ μίας απατηλής άνοιξης, ενός πεπαλαιωμένου εκσυγχρονισμού και ενός πλαστού πατριωτικού ορθολογισμού.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου έλεγε πως οι πολιτικοί ηγέτες δίνουν λόγο στον λαό, αλλά και οι πολίτες δίνουν λόγο στη συνείδησή τους για τις επιλογές τους. Αναμένουμε με όσα συμβαίνουν και με όσα πρόκειται να συμβούν, οι πολίτες να κάμουν την αυτοκριτική τους και να αναγνωρίσουν το λανθασμένο της επιλογής τους.


Top