Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Έντιμη προσωπικότητα, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις

Έντιμη προσωπικότητα, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Να αποσυρθούν στα γραφεία τους τα κόμματα και να αφήσουν ήσυχους τους δημότες της Πάφου να κάμουν τις επιλογές τους.

Φαίνεται ότι, ενώ κάποια κόμματα δημοσίως προσπαθούν να εξωραΐσουν τις προθέσεις τους όσον αφορά τον Δήμο Πάφου, παρασκηνιακά συσκέπτονται, μελετούν επιλογές, εξετάζουν σενάρια. Η δίψα να αποκομίσουν κομματικό κέρδος είναι ευδιάκριτη.

Ύστερα από όσα συνέβησαν στον δήμο και όσα κατακλυσμιαία αποκαλύπτονται, αυτό που όφειλαν να κάμουν τα κόμματα, είναι να καλέσουν τους δημοτικούς συμβούλους τους να παραιτηθούν, οι κομματάρχες να αποσυρθούν στα γραφεία τους και να μην αρθρώνουν λέξη για δήμους και Τοπική Διοίκηση. Διότι ό,τι συνέβη εκεί, δεν περιορίζεται σε ένα κόμμα και σε ένα άνθρωπο. Είναι δικό τους δημιούργημα, είναι απότοκο του σαθρού πολιτικού συστήματος, το οποίο έχει αιχμαλωτίσει κοινωνία και θεσμούς και απλώνει πλοκάμια όπου διακρίνει ότι υπάρχει μέλι προς αξιοποίηση και δεξαμενή από όπου θα αντλήσει ψηφοφόρους.

Ο Δήμος Πάφου αποτελεί πλέον το αψευδέστερο δείγμα αδίστακτης κομματικής εμπλοκής σε χώρους, όπου δεν έπρεπε καν να πλησιάσουν τα κόμματα. Η τοπική κοινωνία δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση και δεν μπορεί να αποτελεί κομματικό φέουδο. Τη μετάτρεψε έτσι, το σαθρό πολιτικό σύστημα με τους αδίστακτους εκπροσώπους, οι οποίοι επικαλούμενοι τον κομματικό πατριωτισμό των δημοτών, έχουν κομματικοποιήσει πλήρως τους δήμους, εκλέγοντας δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Εκεί γίνεται και η ανάλογη μοιρασιά, ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων. Καταφύγιο του κάθε ημετέρου, ικανού ή ανίκανου, γνώστη του αντικειμένου, ή αχάμπαρου.

Όπου υπήρξε κομματικοποίηση, το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Διαπλοκή, σκάνδαλα, χρεοκοπία, αναξιοκρατία, απουσία έργου.
Η κομματικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών οδήγησε στα γνωστά σκάνδαλα. Η κομματικοποίηση των δήμων οδήγησε στη λεηλασία των δημοτών της Πάφου. Πότε θα αντιληφθούν οι μαντρισμένοι ψηφοφόροι ότι χρησιμοποιείται ο κομματικός πατριωτισμός τους, για όλα τα άλλα, εκτός από την εξυπηρέτηση της κοινωνίας;

Τα κόμματα καλούνται να αφήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήσυχη. Να αφήσουν τους πολίτες ήσυχους να επιλέγουν τους κατά την κρίση τους πιο άξιους, πιο έντιμους, πιο ικανούς, να κυβερνήσουν τους δήμους. Τα κόμματα να μείνουν στα γραφεία τους. Ούτε φανερά, ούτε παρασκηνιακά, να παρέμβουν. Δοκιμάστηκαν και όχι μόνο απέτυχαν, αλλά έσυραν τους δήμους στη χρεοκοπία και στη διαφθορά.
Γιατί βγαίνουν οι αρχηγοί, οι υπαρχηγοί, τα στελέχη και λοιποί κομματικοί να εκφράσουν υποκριτικά λύπη, για όσα το δικό τους σύστημα είναι υπεύθυνο για ό,τι συνέβη;

Να αφήσουν ήσυχους τους δημότες της Πάφου και να αποσυρθούν στα γραφεία τους. Η κοινωνία είναι οργισμένη με τα επακόλουθα της διαχείρισής τους. Κανένας κομματικός υποψήφιος δεν μπορεί να αποτελέσει εχέγγυο κάθαρσης και εξυγίανσης.
Μόνο μία καταξιωμένη, έντιμη, αδιάφθορη και ικανή προσωπικότητα, που θα την περιβάλλει η εκτίμηση των δημοτών της Πάφου, μπορεί να αναλάβει τη μεγάλη προσπάθεια κάθαρσης στον δήμο.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Πλήρης παράλυση

Ο τραγικός θάνατος του βρέφους είναι ενδεικτικός της κατάστασης στην οποία περιήλθε ο τομέας της δημόσιας υγείας. Χωρίς γυναικολόγο ολόκληρο νοσοκομείο μίας μεγάλης κοινότητας. Ακινητοποιημένα ασθενοφόρα. Στέλλουν σε άλλο νοσοκομείο μία ετοιμόγεννη γυναίκα, με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Και καθοδόν αποβιώνει το βρέφος. Το Μνημόνιο, οι περικοπές, η εφαρμογή τροϊκανής πολιτικής στον πιο ευαίσθητο τομέα, αυτόν της υγείας, η χαλάρωση που επέφερε, οδηγούν στην πλήρη παράλυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Κατά τα άλλα, πάμε, δήθεν, για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ...


Top