Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Διαλύστε τις κομματικές μαθητικές οργανώσεις

Διαλύστε τις κομματικές μαθητικές οργανώσεις

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Το παιδομάζωμα των κομμάτων και η συναυτουργία Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικών και γονιών

Θλιβερή παράσταση με ξύπνημα από το εφιαλτικό παρελθόν, έδωσαν προχθές οι νέοι μας. Απόπειρα εμπρησμού των γραφείων της ΕΔΟΝ στη Λεμεσό και συμπλοκές και επεισόδια με τραυματίες, μεταξύ μελών μαθητικών οργανώσεων στη διάρκεια μαθητικών εκλογών στην Πάφο. Αμαύρωσαν οι κομματικές μαθητικές οργανώσεις την πιο ιερή στιγμή της δημοκρατίας, τη διαδικασία εκλογής των ικανοτέρων. Απόδειξη ότι τα κόμματα που οργανώνουν αυτές τις ομάδες δεν φροντίζουν, τουλάχιστον, να διδάξουν στους νέους, τι σημαίνει δημοκρατία και πώς πρέπει να τιμάται.

Είχαμε και στο παρελθόν καλέσει τα κόμματα, να διαλύσουν τις μαθητικές οργανώσεις και να σταματήσουν να δηλητηριάζουν με τον κομματικό και ιδεολογικό φανατισμό τους τις ψυχές των νέων. Προειδοποιήσαμε τα κόμματα, ότι η ύπαρξη τέτοιων μαθητικών οργανώσεων, μέσα στα σχολεία, αποτελεί πηγή κινδύνων. Τα κόμματα το βιολί τους. Συνέχισαν το δηλητηριώδες έργο τους, με το πρόσχημα ότι οι μαθητές πρέπει να πολιτικοποιούνται, να αναμειγνύονται στα κοινά, προετοιμαζόμενοι για την ένταξή τους στην κοινωνία. Αλλά τα κόμματα δεν προετοιμάζουν πολιτικοποιημένους πολίτες. Δηλητηριάζουν τους νέους με τον κομματικό και ιδεολογικό φανατισμό και κατασκευάζουν ρομπότ, που έχουν ως μοναδικό σκοπό να συντρίψουν άλλους νέους, επειδή πιστεύουν διαφορετικά.

ΠΕΟΜ, ΜΑΚΙ, ΕΔΟΝ, ΝΕΔΗΣΥ, Σοσιαλιστικές Νεολαίες, και πολλές άλλες ποικιλόχρωμες οργανώσεις, έχουν στρατευθεί από τα κόμματα μέσα στο πλαίσιο των επιδιώξεών τους να αποκτήσουν προσβάσεις μεταξύ των νέων. Τώρα μπαίνει και το ΕΛΑΜ στο παιγνίδι και ο Θεός να μας φυλάει. Οι κομματικές οργανώσεις φυτρώνουν σαν μανιτάρια στα δημοτικά, στα γυμνάσια και στα λύκεια, στα πανεπιστήμια και σε όλους σχεδόν τους χώρους των νέων. Το κομματικό οκταπόδι -συναινούντων του Υπουργείου Παιδείας, των εκπαιδευτικών και των ίδιων των γονιών- έχει απλώσει τα πλοκάμια του εδώ και χρόνια στους νέους και τους καθιστά μηχανικά εξαρτήματα των επιδιώξεών του.

Οι νέοι, πρέπει, ναι, να πολιτικοποιούνται. Να ενδιαφέρονται για τα κοινά και το μέλλον τους και για το μέλλον της πατρίδας τους. Να κινητοποιούνται υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην παιδεία και να αντιδρούν σε όσα συνιστούν πλήγμα για την εκπαίδευση.

Αλλά τα κόμματα δεν δημιουργούν προβληματισμένους, πολιτικοποιημένους και ανοικτόμυαλους νέους. Αποδύονται σε ένα επικίνδυνο παιδομάζωμα, και κατασκευάζουν νέους με παρωπίδες, δηλητηριασμένους με κομματικό φανατισμό, εμβολιασμένους με μίσος κατά των άλλων νέων, αδιάβαστους, ανιστόρητους και αρνούμενους να δεχθούν το διαφορετικό. Όλη η εκπαίδευση έχει μετατραπεί σε προγεφύρωμα των κομμάτων. Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμη και οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι όφειλαν να αποτελούν πρότυπα και να προσφέρουν το καλό παράδειγμα, έχουν προσφερθεί αυτόβουλα στην υπηρεσία των κομμάτων.

Απόδειξη: Οι περισσότερες εκπαιδευτικές κινήσεις αποτελούν κομματικά παρακλάδια.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, τα υπουργεία Παιδείας και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, οι ίδιοι οι γονείς, είναι συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί.

Γιατί, κύριοι κυβερνήτες και υπουργοί Παιδείας, επιτρέπετε τη δημιουργία κομματικών παραφυάδων μέσα στις τάξεις και στα σχολεία;

Γιατί, κύριοι δάσκαλοι και καθηγητές, προσφέρετε το κακό παράδειγμα;

Γιατί, κύριοι γονείς, επιτρέπετε στα παιδιά σας να γίνονται κομματικά ρομπότ;

Όλα υπό το πρόσχημα του εκδημοκρατισμού, δήθεν. Αλλά δεν είναι εκδημοκρατισμός που προωθείται και διδάσκεται. Είναι κομματικός φανατισμός που εμπεδώνεται. Είναι εστίες κινδύνου και χουλιγκανισμού που δημιουργούνται. Δεν χρειάζεται αυτός ο τόπος, που βιώνει εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά και τόσα άλλα προβλήματα, νέους να βάζουν φωτιές σε αντιπάλους, ή να δέρνονται μπροστά στις κάλπες. Καταστροφή είναι που προκαλούν τα κόμματα και οι συναυτουργοί. Τέτοιοι νέοι δεν αποτελούν την ελπίδα του αύριο. Αλλά το προζύμι που θα αποτελέσει ταφόπετρα κάθε ελπίδας.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Εικονικός Υπουργός


Ο Γιώργος Λακκοτρύπης είναι Υπουργός Ενέργειας και φαίνεται να τα καταφέρνει καλά στον κρίσιμο αυτό τομέα. Αλλά αποτελεί εικονικό ή αόρατο Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Γιατί φόρτωσαν στον άνθρωπο τόσα καίρια και σημαντικά υπουργεία; Σούπερμαν να ήταν, δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Και η ανυπαρξία κεφαλής στα υπουργεία αυτά, τελικά, προκαλεί ζημιά και στους πολίτες και σε καίριους τομείς της οικονομίας.


Top