Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Μην πιστεύετε τους κυβερνώντες, λένε ψέματα

Μην πιστεύετε τους κυβερνώντες, λένε ψέματα

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Πώς μία φαντασιόπληκτη κυβερνητική πηγή τρύπωσε στο τηλεφωνικό δίκτυο του Λευκού Οίκου και έπλασε το παραμύθι του θυμωμένου Μπάιντεν και του τρομαγμένου Ερντογάν

Την περασμένη Δευτέρα, δημοσιεύσαμε στη στήλη άρθρο, υπό τον τίτλο «Παραμύθι Μπάιντεν: Δεύτερη έκδοση - Η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της βομβαρδίζουν τον λαό με ψέματα - Ο σκληρός Μπάιντεν και ο φοβισμένος Ερντογάν».

Αφορμή του άρθρου απετέλεσαν δηλώσεις άγνωστης, ανώνυμης και αόρατης κυβερνητικής πηγής, η οποία κατάφερε να τρυπώσει στο τηλεφωνικό δίκτυο του Λευκού Οίκου και να αποκρυπτογραφήσει τη συνομιλία του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυβερνητική πηγή με τη μεγάλη φαντασία παρουσίαζε, στον κυπριακό λαό, την εικόνα ενός οργισμένου Μπάιντεν, που έλεγε στον Ερντογάν «δεν μπορείτε να είστε αρνητικοί σε όλα», και έναν φοβισμένο Ερντογάν να απαντά πανικοβλημένος «πέστε μας τι θέλετε να κάνουμε...».

Η συνομιλία αφορούσε το Κυπριακό, και στο άρθρο μας εκείνο τονίζαμε ότι επρόκειτο για μία πλαστή ιστορία, ένα παραμύθι της Χαλιμάς, που σκοπό είχε να παραπλανήσει τον κυπριακό λαό, με στόχο να πιστεύσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πίεση στην Τουρκία και αφετέρου να δικαιώσει την πολιτική Αναστασιάδη, η οποία έβαλε όλα τα αβγά του εθνικού θέματος στο αμερικανικό καλάθι.

Σύμφωνα με το ίδιο παραμύθι που μας σέρβιρε η φαντασιόπληκτη κυβερνητική πηγή, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ερντογάν να μη συνεχιστούν οι τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, και ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε, γονατιστός, να συμμορφωθεί.

Τι αποκαλύπτεται όμως σήμερα;
Πρώτο: Ο Μπάιντεν όχι μόνο δεν τρόμαξε τον Ερντογάν, αλλά ζήτησε και συγγνώμη από τον εξοργισμένο Τούρκο Πρόεδρο, για τις αμερικανικές δηλώσεις ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

Δεύτερο: Ο Μπάιντεν όχι μόνο δεν ζήτησε από τον Ερντογάν να τερματισθούν οι παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά τουρκικά πολεμικά βρίσκονται ήδη εντός της ΑΟΖ και παρενοχλούν το σκάφος που διενεργεί γεωτρήσεις στον «Ονασαγόρα».

Τρίτο: Ο Μπάιντεν όχι μόνο δεν πίεσε τον Ερντογάν, αλλά δήλωσε πως βρίσκεται σε σύγκρουση με τους στρατιωτικούς(!) στο θέμα της κατοχής της Κύπρου και πως ο Ερντογάν αναγνωρίζει το κόστος που φορτώνεται η Τουρκία από τη διατήρηση κατοχικού στρατού στην Κύπρο.

Απ' όλα αυτά, συνάγεται το ασφαλές συμπέρασμα ότι αυτή η Κυβέρνηση διεκδικεί ρεκόρ ψευδών και παραπλανήσεων του κυπριακού λαού, σε μία προσπάθεια να αναδείξει μία χρεοκοπημένη πολιτική ως επιτυχή, και να παρουσιάσει τον εχθρικό αμερικανικό παράγοντα ως τη μεγάλη ελπίδα και ως τον κύριο στυλοβάτη της κυπριακής υπόθεσης. Η πολιτική της Κυβέρνησης, τόσο στο εθνικό θέμα όσο και στο θέμα της οικονομίας, είναι στηριγμένη στο ψέμα, στην παραπλάνηση και στις ψευδαισθήσεις.

Προκαλούμε την κυβερνητική πηγή, η οποία είχε σερβίρει τόσα ψέματα στον κυπριακό λαό, να εμφανισθεί με όνομα. Και την καλούμε να απολογηθεί για την παραπλάνηση που επεχείρησε.
Καλούμε, ακόμη, τον κυπριακό λαό να μη δίδει πίστη στις κυβερνητικές δηλώσεις απ΄ οπουδήποτε και αν προέρχονται. Είναι παραπλανητικές και δόλιες. Η κυβερνητική ειλικρίνεια δοκιμάστηκε πολλές φορές και επανειλημμένα αποδείχθηκε ανύπαρκτη. Αποσκοπεί στο να παραπλανήσει τον λαό, να τον αποκοιμίσει και να του δημιουργήσει εικόνες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η πολιτική της Κυβέρνησης στο Κυπριακό έχει χρεοκοπήσει, κατέστησε την Τουρκία περισσότερο αδιάλλακτη, η Κύπρος έχει μείνει χωρίς συμμάχους, η Αμερική μας δουλεύει κανονικά, η Ευρώπη επαναφέρει θέμα απευθείας εμπορίου με το ψευδοκράτος, τα τουρκικά πολεμικά αλωνίζουν στην κυπριακή ΑΟΖ, η αξιοποίηση της γεωγραφικής μας θέσης βρίσκεται μόνο στη φαντασία των κυβερνώντων, και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτιμούσε πως «οι οιωνοί στο Κυπριακό είναι οι καλύτεροι από κάθε προηγούμενη φορά».

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Φαγοπότι τραπεζιτών

Χθες εγράψαμε άρθρο για την ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης έναντι των πολιτών που υποφέρουν. Τα νοικοκυριά λυγίζουν από τις φορολογίες, μαθητές δεν πάνε στο σχολείο γιατί δεν έχουν ρούχα, μία γενιά ολόκληρη χάνεται στην ανεργία και στη μετανάστευση. Και την Κυριακή η καλή συνάδελφος Νάνσια Παλάλα αποκάλυπτε ότι τραπεζικά στελέχη διατηρούν τα υπερπρονόμια και τους ηγεμονικούς μισθούς που απολάμβαναν και προ της κρίσεως. Νίκος Αναστασιάδης, Χάρης Γεωργιάδης και Χρυστάλλα Γιωρκάτζη γι' άλλη μία φορά βρίσκονται εκτεθειμένοι ως προστατεύοντες και επιβραβεύοντες τους έχοντες, όταν την ίδια στιγμή απομυζούν τους κουρεμένους, τους πεινασμένους, τους ανέργους και τα θύματα όσων προστατεύουν.


Top