Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου «Οικονομική πολιτική» ονομάζεται τώρα το πλιάτσικο;

«Οικονομική πολιτική» ονομάζεται τώρα το πλιάτσικο;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Η Κυβέρνηση αρπάζει σπίτια, λεηλατεί τα νοικοκυριά και, την ίδια στιγμή, έχει γεμίσει τα Υπουργεία με ημέτερους κουβαλητούς

Κυριολεκτικά σε πλιάτσικο εις βάρος των περιουσιών των φτωχών ανθρώπων έχει αποδυθεί αυτή η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τρόικα. Ο τρόπος που εφηύραν από κοινού, στο να αρπάζουν με τη μεγαλύτερη ευκολία και με συνοπτικές διαδικασίες τα σπίτια του κόσμου, είναι ενδεικτικός της βαρβαρότητας και της απανθρωπιάς που χαρακτηρίζει την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του κυβερνητικού νομοσχεδίου, ένα μήνα να καθυστερήσει ο δανειολήπτης στην καταβολή της υποχρέωσής του, το σπίτι του θα μπαίνει, χωρίς άλλη διαπραγμάτευση, σε διαδικασία πλειστηριασμού. Ολόκληρα νοικοκυριά θα εκποιηθούν και άνθρωποι νοικοκύρηδες θα μείνουν στους δρόμους, θυσιαζόμενοι στον βωμό της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Κανένας οίκτος, κανένα ίχνος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Αυτή είναι η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, τα ποσοστά του οποίου, ειρήσθω εν παρόδω, γιγαντώνονται, ανάλογα με το πόσο μεγάλο πλιάτσικο επιχειρεί εις βάρος των μικρομεσαίων.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί και σε νέα λεηλασία των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού. Τους φορτώνει το μεγαλύτερο χαράτσι από τον φόρο ακίνητης περιουσίας, ενώ αποφορτώνει τους μεγαλοϊδιοκτήτες. Και ενώ συμβαίνει όλο αυτό το όργιο εις βάρος του κοσμάκη, αυξάνονται και πληθύνονται, όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος», οι ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες (διαβάζετε ημέτεροι κουβαλητοί) στα Υπουργεία. Ο αποστασιοποιηθείς από το ΔΗΚΟ, Υπουργός Συγκοινωνιών, Μάριος Δημητριάδης, προσλαμβάνει με έγκριση τού Υπουργικού Συμβουλίου συνεργάτη-σύμβουλο της δικής του επιλογής, άλλον αποστασιοποιηθέντα από το ΔΗΚΟ, μέλος της ομάδας Καρογιάν. Και όλα αυτά, χωρίς προκήρυξη θέσεων και με μισθούς που ποικίλλουν από τα 2.000 ευρώ τον μήνα και άνω.

Με την πρόσληψη, οι ειδικοί συνεργάτες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο», αυξήθηκαν σε 17, από τους οποίους οι έξι εργοδοτούνται στο Προεδρικό.
Στην πραγματικότητα, γίνεται φαγοπότι, με ημετέρους του ΔΗΣΥ και ανθρώπους που στελεχώνουν την ομάδα Καρογιάν. Και πότε; Όπως προείπαμε, σε μία περίοδο, κατά την οποία το Διευθυντήριο Τρόικας- Κυβέρνησης επιχειρεί μιαν άνευ προηγουμένου καταλήστευση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού.

Ενώπιον αυτής της λεηλασίας, ουδέν έχει να προβάλει η Κυβέρνηση. Ή, μάλλον, έχει. Προβάλλει τα εύσημα της Τρόικας, της οποίας κατάντησε ένας απλός υπαλληλάκος, χωρίς καμία διάθεση διεκδίκησης και αντίστασης. Προβάλλει τις αξιολογήσεις και τις αναβαθμίσεις των Οίκων και των Τραπεζών, την έξοδο στις αγορές, αλλά τίποτε δεν έχει να προβάλει υπέρ της ανακούφισης του λαού.

Και τα κόμματα; Απλώς φωνάζουν για το θεαθήναι. Στο τέλος βάζουν την ουρά στα σκέλια και υπό την πίεση του συνήθους εκβιασμού «αν δεν ψηφίσετε, δεν παίρνουμε τη δόση και χρεοκοπεί το κράτος», κάνουν το κρασί νερό και ψηφίζουν με κάποιες, δήθεν, ελαφρύνσεις. Οι συντεχνίες είναι ανύπαρκτες, ο λαός είναι απών, ο ραγιαδισμός έχει φθάσει στο έπακρον και οι πολίτες έχουν, στην ουσία, διαχωριστεί σε δύο τάξεις. Σε εκείνους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα και ανασηκώνουν τους ώμους αδιάφορα και σε εκείνους που έχουν το πρόβλημα αλλά προτιμούν να καβγαδίζουν με τον εαυτό τους, στον καναπέ της προσωρινής κατοικίας τους. Αύριο δεν θα έχουν ούτε σπίτι, ούτε καναπέ. Θα κοιμούνται με τα παιδιά τους στα πάρκα.

Ίσως, όταν οι άνθρωποι φθάσουν σε αυτό το σημείο, να αντιληφθούν ότι χρειάζεται μία κοινωνική επανάσταση, προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους.
Εν κατακλείδι, εδώ που μας οδηγεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη, με την καταπίεση που ασκεί, είναι θέμα χρόνου να μας υποχρεώσει να νοσταλγήσουμε τον Χριστόφια....

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Η ΠΕΟ της Δεξιάς

Η ΣΕΚ, ως φιλοκυβερνητική συντεχνία, μπορούσε να πράξει πολλά, ώστε να λογικέψει την Κυβέρνηση. Τελικά τι αποδεικνύεται ότι είναι; Απλώς αποδεικνύει ότι αποτελεί την ΠΕΟ της Δεξιάς...


Top