Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Προσφέρουν δωρεάν περιήγηση με τελεφερίκ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Προσφέρουν δωρεάν περιήγηση με τελεφερίκ στους χαμηλοσυνταξιούχους

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


 
 
Η πρώτη ταινία που θα γυριστεί στα στούντιο της Cyprus-wood θα είναι
«Mother Cyprus - Γη ποτισμένη με διαφθορά»
 
Η Κυβέρνηση λαμβάνει άριστα με θαυμαστικό, στον εμπαιγμό των ευάλωτων και κουρεμένων ομάδων του πληθυσμού. 
Αντί το Υπουργικό Συμβούλιο να καθίσει και να εγκρίνει μία γενναία αύξηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι δυστυχούν και δεν μπορούν να επιβιώσουν με τις συντάξεις πείνας, τι έπραξε;
Αποφάσισε, λέει, να επιδοτήσει χειμερινές διακοπές τους στα ορεινά θέρετρα! Το σχέδιο θα λειτουργήσει από 15 Οκτωβρίου μέχρι 31 Νοεμβρίου και από 1ης Ιανουαρίου 2018 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2018. Στέλλουν τους συνταξιούχους, εν  ολίγοις, να "ξεπαγιάσουν" καταχείμωνα στα ορεινά θέρετρα, μέσα στις γιορτές και μακριά από τους δικούς τους. Τουλάχιστον γιατί δεν μεταθέτουν τις διακοπές μέσα στο καλοκαίρι για να γλιτώσουν και οι γέροντες από τον καύσωνα; Προφανέστατα, επειδή οι καλοκαιρινές διακοπές θα στοιχίσουν στο κράτος (βρε ανάπτυξη που βιώνουμε), κάποια χρήματα.
Αλλά οι μεγαλόψυχες προσφορές της Κυβέρνησης δεν σταματούν ώς εδώ. Προσφέρει στους χαμηλοσυνταξιούχους δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία, τα οποία πάσχουν από έλλειψη επιβατών και κυκλοφορούν μόνο με αλλοδαπούς. Δεν γνωρίζουμε πόσοι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι πλήρεις υγείας, ώστε να στέκονται επί μακρόν στις στάσεις λεωφορείων, μέσα στον καύσωνα ή στη βροχή και να περιμένουν να τους μεταφέρουν δωρεάν σε κάποιο σταθμό. Δίκην επαιτών. Ακούμε πάντως ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  θα κάνει παρέμβαση και θα αυξήσει τις παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους με μία δωρεάν περιήγηση με τελεφερίκ, από τους πρόποδες του Τροόδους μέχρι τον Όλυμπο...
Τέτοιες επιδείξεις "αλληλεγγύης" δεν εξαργυρώνονται με ψήφους προς τον Αναστασιάδη, όπως αναμένει προεκλογικά η Κυβέρνηση. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν χρειάζονται διακοπές καταχείμωνα, ούτε δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία. Αυξημένα επιδόματα χρειάζονται για να τα βγάλουν πέρα και να ζήσουν αξιοπρεπή ζωή και όχι να τους μεταχειρίζεται η Κυβέρνηση σαν ζητιάνους. Αυτό που ζητούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, και ιδιαίτερα οι ασθενείς, είναι να τους αποστείλει η Κυβέρνηση εξειδικευμένο προσωπικό να τους φροντίζει και όχι να πληρώνουν από την ισχνή σύνταξή τους, αλλοδαπές οικιακές βοηθούς.
Κατά τα άλλα, η Κυβέρνηση ασχολείται με τη μετατροπή της Κύπρου σε... Χόλιγουντ. Από την ημέρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσκέφθη τη Βομβάη και τα στούντιο της Bollywoοd,  του έγινε έμμονη ιδέα να καταστήσει την Κύπρο... Cyprus-wood... Στα στούντιο της Bollywood  γυρίστηκε η αριστουργηματική ινδική ταινία "Μοther India, Γη ποτισμένη με ιδρώτα", που έκανε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές σε όλον τον κόσμο να δακρύσουν από συγκίνηση. Έτσι προχθές ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να μπει στον χάρτη της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, προσφέροντας πλούσια κίνητρα σε κινηματογραφικές εταιρείες. Τόσα κίνητρα, που τα μισά να πρόσφερε στους χαμηλοσυνταξιούχους, θα τους έκανε αυτοσυντήρητους και θα τους έβγαζε από τη φτώχια και τη μιζέρια. 
Πάντως εδώ υπάρχει έτοιμο πλάνο. Η πρώτη ταινία που θα γυριστεί θα είναι η "Mother Cyprus-Γη ποτισμένη με διαφθορά"...
Πολλά μεγαλεπήβολα σχέδια έχει στο μυαλό της η Κυβέρνηση, τα οποία θα πραγματοποιήσει στη δεύτερη θητεία της.
Ο Πρόεδρος ξέρει να τηρεί τις δεσμεύσεις του...
 

Top