Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ενήργησε ως Πρόεδρος 60 Κυπρίων!

Ενήργησε ως Πρόεδρος 60 Κυπρίων!

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Ο Νίκος  Αναστασιάδης υπέταξε το
"υπέρτατο συμφέρον της πατρίδας"
στις προεκλογικές του σκοπιμότητες
 
Εντάξει, δεν χρειαζόμαστε τη δήλωση του Νίκου Χριστοδουλίδη για να βεβαιωθούμε ότι  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης "δεν προτίθεται να πει mea culpa" για τα σημαντικά έγγραφα που διένειμε, ως διαφημιστικά φυλλάδια, σε 60 ημετέρους. Όποιος παρακολουθεί τη μακρόχρονη πορεία του Νίκου Αναστασιάδη, θα διαπιστώσει ότι σε όλην αυτήν την πορεία, δεν είχε το πολιτικό θάρρος να αναφωνήσει έστω και ένα mea culpa για τα πολλά και μεγάλα λάθη που διέπραξε. Όλα τα δικαιολογεί και όλα τα μετατρέπει σε «Νενικήκαμεν».
Το πιο μελοδραματικό, όμως, και συνάμα φαρισαϊκό, είναι αυτό με το οποίο  καταλήγει η δήλωσή του: "Απευθύνω έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κατανοήσουν πως τις κρίσιμες ώρες που περνούμε, και πέρα από τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αυτό που προέχει  είναι το υπέρτατο συμφέρον της πατρίδας και όχι προσωπικές φιλοδοξίες του οποιουδήποτε από εμάς".
Μα τι ωραία και μεγάλα λόγια! Το "υπέρτατο συμφέρον της πατρίδας" ώθησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποστείλει απολογητικές επιστολές σε 60 ομοϊδεάτες του, για να τους εξηγήσει τι έκαμε και τι δεν έκαμε στο Κραν Μοντανά; Και πού βρίσκεται η διαφάνεια και η υποχρέωση του Προέδρου να ενημερώνει τον λαό και τις πολιτικές δυνάμεις έγκαιρα και κατά τρόπο ακριβή, για τις εξελίξεις στο εθνικό θέμα και περιορίζει αυτήν την ενημέρωση σε κλειστό κύκλωμα 60 ανθρώπων; Το "υπέρτατο συμφέρον της πατρίδας" εξυπηρετείται με την επιλεκτική και ευνοιοκρατική ενημέρωση 60 ανθρώπων και όχι την ολοκληρωτική ενημέρωση 800 χιλιάδων λαού για τις εξελίξεις που θα κρίνουν το μέλλον της πατρίδας;
Αυτό που έπραξε ο Πρόεδρος πλήττει το "υπέρτατο συμφέρον της πατρίδας", πλήττει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, πλήττει το δικαίωμα όλων των πολιτών, και όχι μόνο 60 εξ αυτών, να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση για το εθνικό θέμα.
Ο Νίκος Αναστασιάδης ενήργησε ως κομματάρχης, ο οποίος ενημερώνει μία κλειστή λέσχη του κόμματός του. Ενήργησε κατά τρόπον ο οποίος διχάζει και διαιρεί τους πολίτες σε φίλους και εχθρούς, σε έχοντας το δικαίωμα να γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο παρασκήνιο για το εθνικό θέμα και σε μη έχοντας το δικαίωμα να ενημερώνονται και να  γνωρίζουν. Ο Νίκος Αναστασιάδης απαξίωσε τον θεσμό που εκπροσωπεί, απαξίωσε τον λαό, εξευτέλισε τις αρχές της δημοκρατίας και της διαφάνειας, στέρησε από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού το δικαίωμα ενημέρωσης για το εθνικό του μέλλον. Όσο και αν προσπαθεί να δικαιολογήσει και να ωραιοποιήσει τον πολλαπλό εξευτελισμό τον οποίο επεχείρησε, τίποτε δεν μπορεί να διασκεδάσει την ολέθρια ενέργειά του. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ενήργησε, έχοντας ως σκοπό να εξυπηρετήσει το συμφέρον της πατρίδας. Ενήργησε καθαρά για να εξυπηρετήσει τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ιδίου και να διασώσει απώλειες από έτοιμους να αποστασιοποιηθούν υποστηρικτές του. Αυτός και μόνον ήταν ο στόχος της ενέργειάς του. Ενήργησε προς ίδιον όφελος και όχι προς όφελος της πατρίδας. Ενήργησε κατά τρόπον που καταπατά την ίδια την πολιτική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του. Υπεσχέθη στον λαό ότι θα είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων, σοσιαλιστών, ακόμη και μη εχόντων οποιοδήποτε ιδεολογικό στίγμα, και τελικά κατήντησε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της Ανανικής Πλατφόρμας. Επαναλαμβάνει την ίδια τακτική, την οποία καθιέρωσε και στην εσωτερική διακυβέρνηση. Βολεύει ημετέρους και παραγκωνίζει μη ημετέρους.
Οι ευθύνες του ως πολιτικού, ο οποίος εξελέγη με σύνθημα "Ενώνουμε δυνάμεις" και στο τέλος «Διχάζει δυνάμεις», είναι τεράστιες. Τις συνειδητοποιεί;

Top