Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Με ποιες ουσίες ντοπάρονται οι Υπουργοί;

Με ποιες ουσίες ντοπάρονται οι Υπουργοί;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Πέντε χρόνια κινούντο με ρυθμό χελώνας και  ξαφνικά

τρέχουν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός! 

 

''Κάνουμε ένα αγώνα δρόμου για να εξετάσουμε τα προβλήματα 350 κοινοτήτων", δήλωσε στην Αγία Μαρινούδα της Πάφου, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Οι Υπουργοί, εξελίσσονται σε παγκόσμιους ρέκορντμεν ταχύτητας! Διεκδικούν είσοδο στο Βιβλίο Γκίνες. Πέντε χρόνια κινούνταν σε ρυθμό χελώνας, και στο τελευταίο μίλι της θητείας τους, ντοπαρίστηκαν και εξελίχθηκαν σε δρομείς που ξεπερνούν και την ταχύτητα του φωτός. Τρέχουν όλοι με ιλιγγιώδεις ταχύτητες για να εκπληρώσουν το 2017 όσα δεν υλοποίησε στις εξαγγελίες του ο Νίκος Αναστασιάδης, το 2013. Και να τον επανεκλέξουν,  με δόξα και τιμή, Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να είναι βέβαιος ο κ. Πετρίδης. Εάν επανεκλεγεί ο  Νίκος Αναστασιάδης και ο ίδιος παραμείνει Υπουργός, με την ίδια ταχύτητα θα τρέχει και το 2023 για να λύσει προβλήματα 350 κοινοτήτων, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος ο Αβέρωφ Νεοφύτου!

Ο Σωκράτης Χάσικος οφείλει να σηκώσει το τηλέφωνο και να προβεί σε έντονες διαμαρτυρίες προς τον διάδοχο του. Διότι όσα είπε, συνιστούν για τον τέως Υπουργό Εσωτερικών, βαρύτατη μομφή. Μα είναι δυνατόν πέντε χρόνια παρά έξι μήνες, ο κ. Χάσικος να μην  έκαμε τίποτε για τη λύση των  προβλημάτων των κοινοτήτων της Πάφου ώστε να υποχρεώνεται σήμερα, ο Πετρίδης να κάμνει αγώνα δρόμου για να λύσει όσα άλυτα άφησε πίσω του ο Χάσικος;

Πρόκειται για μία από τις πλέον κωμικές προεκλογικές εκστρατείες του τόπου και από τα πιο  μεγάλα περιπαιξίματα σε βάρος της νοημοσύνης των Παφιτών. Διότι όταν μία κυβέρνηση δεν έχει κάμει σε πέντε χρόνια τίποτε το αξιοσημείωτο για να λύσει τα προβλήματα των κοινοτήτων και σήμερα τρέχει σαν αλαφιασμένο άλογο να κάμει όσα δεν έπραξε, τότε μιλούμε για ιστορίες για αγρίους. Φαίνεται ότι για αγρίους εκλαμβάνουν τους Παφίτες στο Προεδρικό και στον ΔΗΣΥ.

Αυτή η περίπτωση, μπορεί να φαίνεται γελοία και γραφική, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί σαφή ένδειξη πόσο ανίκανη είναι αυτή η κυβέρνηση, πόσο εμπαίζει και υποτιμά το κριτήριο και τη νοημοσύνη των πολιτών της και σε  πόσο τριτοκοσμικές ενέργειες προβαίνει,  προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Αφού το 2013 ενόθευσε το εκλογικό αποτέλεσμα υφαρπάσσοντας την ψήφο των πολιτών με πολιτικές επιλογές που δεν ετήρησε, και αφού ο Πρόεδρος εδεσμεύθη με εκατοντάδες δεσμεύσεις τις οποίες δεν εκπλήρωσε, σήμερα επαναλαμβάνει την ίδια τακτική. Χωρίς να αισχύνεται και για τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος και για τη σκαιά παραπλάνηση των πολιτών.

Θα αλωνίσουν και πάλιν όλη την Κύπρο, από την πιο μεγάλη πόλη  ως το πιο απομακρυσμένο χωριό,  θα τάξουν λαγούς και πετραχήλια, θα μοιράσουν λεφτά για την  κατασκευή έργων(ξαφνικά τα δημόσια ταμεία στα οποία φώλιαζαν ποντικοί μία πενταετία, θα βρεθούν με πακτωλό ευρώ), προκειμένου να επανεκλεγεί ο Αναστασιάδης. Και μετά τις εκλογές,  και αν επανεκλεγεί, κάποιο νέο πιστόλι θα ανακαλύψουν στον κρόταφο τους για να δικαιολογηθούν στον λαό γιατί δε πραγματοποίησαν τα υποσχεθέντα.

Δεν ξέρουμε πόσα ζευγάρια παπούτσια θα αχρηστεύσουν οι Υπουργοί σε αυτόν  τον αγώνα ταχύτητας και πόσα καντάρια ιδρώτα θα χύσουν για να ευεργετήσουν τον λαό. Αλλά θα αξίζει τον κόπο. Πού θα ξαναβρεί ο τόπος τέτοιους σωτήρες, και τέτοιους ταχύτατους δρομείς που θα τον σώσουν από την οικονομική μιζέρια, που θα τον επανενώσουν στη βάση της...διχοτόμησης του, και θα καταστήσουν την Αγία Μαρινούδα και άλλες 349 κοινότητες της Πάφου, πρότυπα ανάπτυξης και ευημερίας;

Πριν ξεκινήσουν την προεκλογική εκστρατεία τους, ήξεραν εάν υπήρχε χωριό Αγία Μαρινούδα;


Top