Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου "Ιούδες" πολλοί, "Ιησούς Χριστός" κανένας...

"Ιούδες" πολλοί, "Ιησούς Χριστός" κανένας...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Όταν οι ασθενείς υποφέρουν, 
ο Παμπορίδης και ο Νουρής 
οφείλουν να ζητούν καθημερινά
συγνώμη και όχι να "τιτιβίζουν"
ζητώντας ρέστα
 
 
Δεν χρειαζόταν να επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ο..."Ιούδας" Νικόλας Παπαδόπουλος,  για να έρθει στο φως η αποσκελέτωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, και η κατάρρευση του τομέα Δημόσιας Υγείας, ώστε να πληροφορηθεί ο λαός, το καταστροφικό έργο της παρούσας διακυβέρνησης. Όποιο κόμμα και  αν επισκεφθεί τα δημόσια νοσηλευτήρια, τις ίδιες διαπιστώσεις κάμνει και την ίδια αποσκελέτωση διαπιστώνει, κατάσταση την οποία δεν μπορεί να δει και να παραδεχθεί ο αρμόδιος Υπουργός και ο ταπεινός χειροκροτητής του καταστροφικού κυβερνητικού έργου, ο ΔΗΣΥ.
Αλλά πέραν αυτών, πέραν των κομμάτων, αυτόπτης μάρτυρας και θύμα της κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας, είναι ο λαός. Και όταν ο λαός βλέπει και υποφέρει, πάσχει και αντιμετωπίζει κινδύνους για την υγεία του, ο Γιώργος Παμπορίδης και ο Νίκος Νουρής, οφείλουν να σιωπούν. Και τουλάχιστον να μην προκαλούν τη νοημοσύνη των θυμάτων τους. 
Η γενική διαπίστωση είναι πως τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν καταρρεύσει. Οι ασθενείς υποφέρουν στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών. Ξημεροβραδυάζονται υποφέροντες τους πόνους, μέχρι να εισαχθούν στο Τμήμα, μέχρι να βρεθεί κλίνη, μέχρι να έρθει ιατρός να τους εξετάσει και στη συνέχεια, όσοι θα εισαχθούν, μέχρι να βρεθεί κλίνη στον θάλαμο για να μεταφερθούν. 
Οι λίστες αναμονής μακραίνουν, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δοκιμάζονται μέσα σε αφόρητες συνθήκες,  κλινικές  δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρών και γενικά επικρατεί χάος, ταλαιπωρία και φυσικά προβάλλουν  κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών. Εδώ και χρόνια ακούμε για αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για πρόσληψη προσωπικού και προσλήψεις δεν βλέπουμε. Ποίος ιατρός και νοσηλευτής έρχεται να εργαστεί κάτω από συνθήκες που θυμίζουν μεσαίωνα;
Ο φορολογούμενος πολίτης  προσφέρει εκατομμύρια στον ιδιωτικό τομέα, επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί να καλύψει ανάγκες στα κρατικά νοσηλευτήρια. Η κυβέρνηση αντί να στήσει κρατικά νοσηλευτήρια, χρυσώνει τα ιδιωτικά. Πριν από μερικές ημέρες το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την αγορά υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, για οφθαλμολογικές εξετάσεις και εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας. Πώς είναι δυνατόν, να προσλαμβάνεται προσωπικό και την ίδια ώρα να συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η προσφυγή στον ιδιωτικό τομέα; Πώς είναι δυνατόν, να εμπιστευθεί ο λαός τους σημερινούς κυβερνώντες ότι θα εφαρμόσουν ΓΕΣΥ όταν κινούνται με ρυθμούς χελώνας και αδυνατούν να εξασφαλίσουν ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων;
Το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών, υπενθυμίζει στον Γιώργο Παμπορίδη ότι στη συμφωνία του Προεδρικού, τον Ιούλιο του 2016, περιλαμβάνεται η παράγραφος 5 κατά την οποία "η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών και αντιμετώπιση των ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία. Κάτι τέτοιο είναι πανθολογούμενο ότι δεν έγινε, ή δεν έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό", τονίζεται. Είναι και τούτο ενδεικτικό της ανικανότητας της κυβέρνησης να εκπληρώσει δεσμεύσεις της. Και όμως ο Γιώργος Παμπορίδης, έχει το "τουπέ" να μιλά... 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έδωσε καθαρή και ενδεικτική εικόνα της πλήρους αποσκελέτωσης στην οποία εισήλθε το "πεντάστερο" Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. "Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε, είναι ότι τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπιζε το νοσοκομείο Λεμεσού, πριν από ένα χρόνο, εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα. Σαν να μην πέρασε μία μέρα" τόνισε.
Αλλά  η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια. Τα ίδια προβλήματα που υπήρχαν πριν από χρόνια, συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα. Για να μην πούμε πως μεγεθύνονται και οξύνονται. Ο κ. Παπαδόπουλος παρέθεσε πέραν των 15 οξύτατων ελλείψεων, προβλημάτων και αδυναμιών που προκύπτουν και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας, να απαντήσει. Ούτε σε ένα δεν απάντησε. Αρκέστηκε να επαναλάβει ως παπαγάλος, τη μόνη επωδό που επικαλούνται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι  Υπουργοί του, οσάκις δεν έχουν απαντήσεις. "Πρόκειται περί προεκλογικών σκοπιμοτήτων". 
Οι πραγματικότητες δεν αλλάζουν. Αυτή η κυβέρνηση κατεδάφισε τον τομέα της Δημόσιας Υγείας, αποσκελέτωσε τα δημόσια νοσηλευτήρια, διαλύει την κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χρυσώνει τον ιδιωτικό τομέα. Σκοπίμως, λόγω νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων, λόγω αχαπαροσύνης, λόγω ανικανότητας; Μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν. 
Τελικά πλεονάζουμε σε "Ιούδες" ,  αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας Ιησούς Χριστός να μας σώσει από τους "σωτήρες" μας...                                                                                                                                                                                                              

Top