Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Καθ΄οδόν προς το Τρόοδος...

Καθ΄οδόν προς το Τρόοδος...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Όταν Πρόεδρε, θα  βρίσκεσαι καθ΄οδόν προς την εξοχική κατοικία του Τρόοδους,  κάνε μία στάση μεταξύ Αστρομερίτη-Ευρύχους για να διαπιστώσεις τι γίνεται με τα έργα του δρόμου Αστρομερίτη-Ευρύχους, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να τελειώσει το 2014 και ούτε πέτρα δεν μπήκε ακόμη. Ο Υπουργός σου επί των Μεταφορών, αυτός που τα έκαμε θάλασσα στο θέμα του λιμανιού της Λεμεσού με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η οικονομία με τεράστια ζημιά, και ο οποίος βρίσκεται υπό σοβαρές καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή για τη διαχείριση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, επεσκέφθη πρόσφατα τη Σολιά  και υποσχέθηκε ότι ο δρόμος προγραμματίζεται για το  2019. Εν ολίγοις τον φορτώνει στη νέα κυβέρνηση.
Το  Τρόοδος, Πρόεδρε, προσφέρεται για εξαιρετικές περιηγήσεις. Μπορεί να κάμετε ένα ονειρώδες εναέριο ταξίδι με τα τελεφερίκ τα οποία θα ξεκινήσουν από τους πρόποδες του Τρόοδους και θα σας μεταφέρουν  στην κορυφή του Ολύμπου.  Το έργο θα ξεκινούσε έξι μήνες μετά την ανάληψη της διακυβερνήσεως σας όπως υποσχεθήκατε στην προεκλογική ομιλία σας στις Πλάτρες, το 2013, και θα το επέβλεπε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης. Ούτε Υφυπουργός Ανάπτυξης διορίστηκε ούτε τελεφερίκ είδαμε.
Παρεμφερές είναι και το σχέδιο ανάπλασης του Τρόοδους το οποίο είχατε έτοιμο στα χαρτιά και  θα  έδιδε ζωή στις ορεινές κοινότητες της περιοχής.  Αν σας μένει χρόνος,  κάνετε και ένα γύρο σε αυτές τις κοινότητες. Ούτε ζωή θα βρείτε, ούτε νέους ανθρώπους. Μόνο γέροντες οι οποίοι στερούνται ακόμη και της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Κλείνουν τώρα και τα υποκαταστήματα του Συνεργατισμού  σε ορεινές περιοχές, οπότε η ζωή γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. 
Βεβαίως θα κάνετε και το πατροπαράδοτο πάρτι στους υπουργούς σας και θα συνεδριάσετε στην εξοχική κατοικία,  μεταξύ σούβλας, ουίσκι και καρπουζιού. Ξέρετε πόσοι υπουργοί σας βρίσκονται υπό σοβαρές κατηγορίες του Γενικού Ελεγκτή; Τρεις συν  ένας τέως. Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Παιδείας, Υπουργός Μεταφορών, και τέως Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος διέφυγε και έτσι η κατηγορία περί ασυμβίβαστου διεγράφη. Τι γίνεται με τον Κώδικα Δεοντολογίας τον οποίο εν μέσω φώτων καμερών, ενεχειρίσατε στους Υπουργούς την πρώτη ημέρα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου; Τι γίνεται με εκείνη την πομπώδη εντολή σας προς τον Γενικό Ελεγκτή "να είσαστε άτεγκτος ακόμη και με εμένα;"
Θα καλέσετε και τον Άντρο στο πάρτι; Μάλλον όχι. Οι καιροί δεν είναι οι κατάλληλοι για να ξανασμίξει η παλιοπαρέα. Πιο καλή η μοναξιά με τους δικούς μας. Ο Μουσταφά Ακιντζί πάντως δικαιούται μίας θέσης στο τραπέζι. Έχετε κοινά οράματα. Καλέστε και τον Έιντε. Ένας λομπίστας της Τουρκίας πάντοτε έχει θέση στο τραπέζι. Μην ξεχάσετε και τη Βικτώρια Νούλαντ. Αυτή επέλεξε τον Έιντε.  Και αυτή σας συνέταξε το κοινό ανακοινωθέν με τον Έρογλου το οποίο απέβη το εναρκτήριο λάκτισμα για την επανένωση της Κύπρου,  την οποία με δικές σας τεράστιες προσπάθειες, βιώνει σήμερα ο κυπριακός λαός, Έλληνες και Τούρκοι. Τοποθετήστε δίπλα σας τον Ιωάννη Κασουλίδη,  του οποίου η προφητεία "οι οιωνοί για λύση του Κυπριακού, είναι σήμερα  οι καλύτεροι από κάθε προηγούμενη φορά",  έχει επαληθευθεί πλήρως.. Έχει και ο Μπάιντεν δικαίωμα συμμετοχής. Ολόκληρη επιστροφή της Αμμοχώστου μας πρόσφερε, όταν ήλθε στην Κύπρο.
Καλά να περάσετε Πρόεδρε. Ξεκουραστείτε γιατί σας περιμένει μία κοπιαστική εκστρατεία επανεκλογής. Από τον Σεπτέμβριο όλος ο θίασος θα βρίσκεται επί προεκλογικού εξώστη. Εσείς θα αναλώνεστε πόσα περισσότερα θα προσφέρετε προς  άγραν ψηφοφόρων και οι Υπουργοί σας και σύμπας ο ΔΗΣΥ, θα βρίσκεται σε προεκλογικές εξορμήσεις σε όλες τις εκδηλώσεις χορού. Δεν μπορείτε να απουσιάσετε, ούτε από τον χορό του καρπουζιού, ούτε από τον χορό του αμπελοπουλιού, ούτε από τη στέψη της Μις Κολοκάσι. Όλες αυτές οι παρουσίες σας θα αναμεταδίδονται απ΄ όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων,  για να μη χάσει ο κόσμος λέξη,  από τους λόγους που θα εκφωνείτε. Πετύχατε ένα οικονομικό θαύμα δια του κουρέματος, επανενώσατε την Κύπρο στη βάση μίας ευρωπαϊκής λύσης, επετύχατε ακύρωση των εγγυήσεων και της παρουσίας τουρκικού στρατού, πήρατε πίσω την Αμμόχωστο και τη Μόρφου, βγήκατε θριαμβευτής από τρία Μον Πελεράν, μία Γενεύη, ένα Κραν Μοντανά,  χωρίς να προσφέρετε ούτε ένα δώρο στην Τουρκία.
Όλα αυτά πρέπει να τα ακούσει και να τα ξανα-ακούσει ο κόσμος, για να εμπεδωθεί στη συνείδηση του ότι είσαστε ο Πρόεδρος της λύσης και του οικονομικού θαύματος. Ώστε να σας ξαναψηφίσει,  να σας ξαναδώσει την ηγεσία του κράτους...και γαία πυρί μειχθήτω...
 

Top