Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Στη γειτονιά των αγγέλων δεν υπάρχουν διαβολάκια

Στη γειτονιά των αγγέλων δεν υπάρχουν διαβολάκια

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλύπτει και προστατεύει ανίκανους συνεργάτες - Ο άγραφος νόμος συμπεριφοράς των ηγετών του ΔΗΣΥ

Οι πλείστοι Υπουργοί του Νίκου Αναστασιάδη παρουσιάζουν σοβαρά ελλείμματα πολιτικού θάρρους, και πλεονάσματα αδιαφάνειας, δικτατορικής και αλαζονικής συμπεριφοράς, περιφρόνησης του λαϊκού αισθήματος, και πλήρη άγνοια των στοιχείων που πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν υπηρέτη του λαού.

Πέραν όλων τούτων των αδυναμιών και των μειονεκτημάτων, για τα οποία ουδείς ηγέτης θα τους επέλεγε να υπηρετήσουν τον λαό, διακρίνονται και από άρνηση ευθυνών, ωραιοποιήσεις τραγικών πραγματικοτήτων και επίρριψη όλων των λαθών τους στους προηγούμενους ομολόγους τους. Δεν έχουν καν αίσθηση του χρόνου και πως κυβερνούν εδώ και τέσσερα χρόνια, και δεν νοείται να υποδύονται ρόλο αντιπολίτευσης.

Προσέξτε τη συμπεριφορά του Μάριου Δημητριάδη. Επί δικής του διαχείρισης, το λιμάνι Λεμεσού βρέθηκε ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, έχουν προκληθεί ζημιές εκατομμυρίων τις οποίες θα πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για σκάνδαλα, αλλά όταν ερωτήθηκε, εάν έχει τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας για το μπάχαλο και την καταστροφή, απάντησε με πρωτοφανή αλαζονεία: «Αυτό είναι θέμα που αφορά εμένα και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και κανέναν άλλον».

Είναι ιδιαιτέρως σημαντική και ενδεικτική αυτή η φιλοσοφία που διατυπώνει ο Υπουργός του κ. Αναστασιάδη. Ενδεικτική της αλαζονικής και στρεβλωμένης αντίληψης που έχουν οι Υπουργοί. Ένας Υπουργός μπορεί να ευθύνεται για μία καταστροφή, για την πρόκληση μεγάλης ζημιάς στο κράτος και στον πολίτη, ο λαός να καλείται να καταβάλει το κόστος των ολεθρίων λαθών του, αλλά ο κ. Δημητριάδης να θεωρεί πως αυτό δεν είναι θέμα που ενδιαφέρει τον λαό, δεν είναι θέμα που απαιτεί την υποβολή παραίτησής του, αλλά είναι θέμα που ενδιαφέρει μονάχα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ίδιο.

Αλλά να ήταν μόνο αυτό; Ο Μάριος Δημητριάδης, που από την ημέρα της κρίσης στο λιμάνι δεν μας ανέφερε τίποτε περί «ξένου δακτύλου», προχθές στη Βουλή επέρριψε την ευθύνη της τραγικής κατάστασης που δημιουργήθηκε στον... ξένο δάκτυλο! Προφανέστατα, για να αποπροσανατολίσει από τις δικές του βαρύτατες ευθύνες. Εξωγήινοι κατέβηκαν στο λιμάνι και προκάλεσαν την καταστροφή...

Παρεμπιπτόντως, ο Μάριος Δημητριάδης είναι ένας ουρανοκατέβατος αστέρας της πολιτικής. Υπήρξε μέλος του ΔΗΚΟ, προφανώς ευνοούμενος του Μάριου Καρογιάν, και πολύ πιθανόν να τον πρότεινε για υπουργοποίηση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Ο τελευταίος τον διόρισε υπουργό μετά την αποστασία του, σε μία προσπάθεια να διεμβολίσει το ΔΗΚΟ του Νικόλα Παπαδόπουλου, μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από το κυβερνητικό σχήμα.

Την αποστασία με αντάλλαγμα την υπουργοποίηση, ή τον διορισμό σε άλλα δημόσια αξιώματα, είχαν επιλέξει και άλλα στελέχη του ΔΗΚΟ. Ο Κυριάκος Κενεβέζος, ο Φώτης Φωτίου, ο Γιώργος Λακκοτρύπης και πρόσφατα η Αθηνά Κυριακίδου, η οποία διορίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας! Από την ομάδα μένει, προς το παρόν, χωρίς κανένα αντάλλαγμα ο Μάριος Καρογιάν. Όλοι οι άριστοι των αρίστων του Μάριου Καρογιάν ευρέθησαν με ένα αξίωμα στο χέρι...

Ανοίξαμε αυτή την παρένθεση, όχι για να αποδείξουμε ότι η πέτρα αυτής της ανάρμοστης πολιτικά συμπεριφοράς είναι οι αποστάτες του ΔΗΚΟ. Απλώς αυτοί εμβολιάσθησαν από τη γενικότερη φιλοσοφία των υπουργών του ΔΗΣΥ, αλλά και των ηγετών του κόμματος. Υπουργοί της Κυβέρνησης φέρουν τεράστιες ευθύνες για καταστροφές και κατάρρευση βασικών τομέων του κράτους.

Κατέρρευσε η Δημόσια Υγεία, κατέρρευσε η Παιδεία, αναβαθμίστηκε η διαφθορά στην Αστυνομία, φτωχοποιήθηκε η κοινωνία, διαλύθηκε το κράτος πρόνοιας, από ερασιτεχνικούς χειρισμούς και οικονομικές περικοπές, κάηκε το δάσος Σολιάς και έχασαν τη ζωή τους δύο δασοπυροσβέστες, την ώρα που Υπουργοί έκαναν επικοινωνιακά παιγνίδια στην Πλατεία. Πόσα και πόσα δεν είδε αυτός ο τόπος, επί διακυβερνήσεως Νίκου Αναστασιάδη και σημερινών υπουργών.

Ποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί; Ουδείς. Ποίον υποχρέωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να παραιτηθεί; Ουδένα. Ποίος έδωσε λόγο για ισχυριζόμενα σκάνδαλα; Κανένας.

Οι Υπουργοί αισθάνονται ότι τελούν υπό την προστασία του ανώτατου άρχοντα, ο οποίος τους καλύπτει σε όλα. Γνωρίζουν πως όσες καταστροφές και αν προκαλέσουν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα σταθεί βράχος προστασίας της ανικανότητάς τους και της αυθαιρεσίας τους. Γι' αυτό άλλωστε ο τόπος έχει οδηγηθεί στα πρόθυρα χάους. Ούτε Πρόεδρος υπάρχει να καθοδηγήσει, να απονείμει ευθύνες και να ζητήσει παραιτήσεις, ούτε Υπουργός υπάρχει που να διαθέτει πολιτική ευθιξία.
Και ενθυμηθείτε: Ούτε ο Γλαύκος Κληρίδης απέπεμψε ποτέ υπουργό του, παρά τα πολλά σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν επί διακυβερνήσεώς του.

Στον ΔΗΣΥ υπάρχει ένας άγραφος νόμος συμπεριφοράς: Ουδέποτε ηγέτης ζητεί παραιτήσεις υπουργών του, επειδή είναι ως να φτύνει στα γένια του. Τους προστατεύει και τους διατηρεί στα αξιώματά τους, προκειμένου να διατηρείται ένα αίσθημα και μία βεβαιότητα ότι το αλάθητο, το ηθικό, το αδιάφθορο, μόνο σε κυβερνήσεις του ΔΗΣΥ υπάρχει.

Διαβάστε ελάχιστη ιστορία και αν έχετε ένα παράδειγμα αποτυχόντος Υπουργού του ΔΗΣΥ, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση, να το υποδείξετε.

Η γειτονιά των αγγέλων πρέπει να καλύπτει και τα διαβολάκια που κατοικούν σε αυτή...


Top