Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ψευδοκράτος-Κλεφτοκράτος

Ψευδοκράτος-Κλεφτοκράτος

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Πώς ο Νίκος Αναστασιάδης υφήρπασε την ψήφο των κατόχων αξιογράφων και πώς μετέτρεψε το κράτος σε κλεφτοκράτος
 
Νίκος Αναστασιάδης, 13.2.2013, ομιλία στο Στάδιο Ελευθερίας: «Όσον αφορά στο θέμα των αξιογράφων, δεν θα περιοριστούμε στην απόδοση ευθυνών, αλλά θα προχωρήσουμε σε μέτρα, που θα αποκαθιστούν την αδικία σε βάρος των εξαπατηθέντων».
 
Με αυτή την εξαπάτηση, υφήρπασε την ψήφο των εξαπατηθέντων κατόχων αξιογράφων ο τότε υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Δεσμευόταν ότι θα απέδιδε ευθύνη, δηλαδή, θα ζητούσε την προσαγωγή όσων κατέκλεψαν τους κόπους χιλιάδων ανθρώπων στη δικαιοσύνη και θα αποκαθιστούσε την αδικία, δηλαδή, θα αποζημίωνε τους κατόχους αξιογράφων.
 
Σήμερα σε τέσσερα έτη διακυβερνήσεώς του και έναν χρόνο πριν εκπνεύσει η θητεία του, ούτε ένας εκ των υπευθύνων της κλοπής δεν τιμωρήθηκε, και ούτε ένα σεντ από τα κλοπιμαία δεν επεστράφη στους δικαιούχους. Ούτε ο τότε κεντρικός τραπεζίτης εκλήθη να δώσει λόγο, ούτε οποιοσδήποτε αξιωματούχος τραπεζών παρουσιάστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι κάτοχοι αξιογράφων βρίσκονται στους δρόμους και απαιτούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εκπληρώσει τη δέσμευσή του. Το πανό που ανήρτησαν στην προχθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας τους ήταν επιτυχέστατο και αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο χάρτης της Κύπρου διχοτομημένος και στη μία πλευρά των κατεχομένων η επιγραφή «Ψευδοκράτος» και στην άλλη το κυπριακό κράτος με την επιγραφή «Κλεφτοκράτος».
 
Όντως, η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ληστεία των πολιτών από την Κυβέρνησή τους. Εκλάπησαν οι καταθέσεις του κόσμου, εκλάπη το εισόδημα των πολιτών, εκλάπη η ελπίδα των νέων, εκλάπη η προοπτική του κυπριακού Ελληνισμού και των επόμενων γενεών να ζήσουν σε μία πραγματικά ελεύθερη, επανενωμένη πατρίδα. Τρεις φορές διακυβέρνησε τον τόπο ο Δημοκρατικός Συναγερμός και στις τρεις φορές σημειώθηκαν οι ληστείες του αιώνα. Το 1999, η ληστεία του Χρηματιστηρίου, το 2013 η ληστεία των καταθέσεων και η ληστεία των εισοδημάτων και των ελπίδων των Ελλήνων Κυπρίων.
 
Και, όμως, ο ηγέτης αυτού του Κλεφτοκράτους μετονομάζει τις ληστείες σε... success story και νουθετεί τους δημοσιογράφους, τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες για το πώς να συμπεριφέρονται. Όταν ο ίδιος έχει καταστήσει την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών στη μεγαλύτερη ληστεία της δημοκρατίας, έχει ακυρώσει όλα τα προεκλογικά συμβόλαια που υπέγραψε και διατείνεται πως ο λαός τον εξουσιοδότησε διά της ψήφου του να διαχειριστεί το εθνικό θέμα.
 
Για άλλα τον εξουσιοδότησαν οι ψηφοφόροι και άλλα πράττει. Άλλα υποσχέθηκε και για άλλα δεσμεύτηκε και τίποτε δεν ετήρησε και δεν εκπλήρωσε. Και όταν με εκείνον τον αποκρουστικό τρόπο υφήρπασε, διά ψευδών παραστάσεων, την ψήφο του λαού, πώς είναι δυνατόν να μην επιχειρήσει να την υφαρπάσει διά νέων ψευδών παραστάσεων στο δημοψήφισμα, εάν προκύψει «λύση»;
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε από το ΑΚΕΛ χάος και θα παραδώσει κοινότητα βυθισμένη στην άβυσσο.
 
1. Χάος στην Παιδεία. Ο Υπουργός βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Οι έμποροι ναρκωτικών, όπως καταγγέλλει βουλευτής του κόμματος, μπαινοβγαίνουν ελεύθεροι στα σχολεία και μοιράζουν ναρκωτικές ουσίες. Οι μαθητές πατώνουν στις εξετάσεις. Και το Υπουργείο έχει ως μέλημα την οργάνωση διακοινοτικών συναυλιών και έχει καταστεί όργανο και εντολοδόχος της λεγόμενης Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία.
 
2. Χάος στην Υγεία και πλήρης κατάρρευση των κρατικών νοσοκομείων. Ασθενείς, ιατροί, νοσηλευτές βιώνουν τον απόλυτο εξευτελισμό και την πλήρη ανυπαρξία κρατικής μέριμνας.
 
3. Χάος στα λιμάνια από τις ιδιωτικοποιήσεις.
 
4. Χάος στην τάξη και την ασφάλεια. Καθημερινές οι ληστείες, οι κλοπές και οι εμπρησμοί. Καρκίνωμα η διαφθορά στην Αστυνομία με μέλη της να συνεργάζονται με τον υπόκοσμο.
 
5. Πλήρης η υπονόμευση και η υπόσκαψη των ανεξάρτητων θεσμών από τους ανώτατους άρχοντες και το κυβερνών κόμμα.
 
6. Πλήρης η κομματικοποίηση του κράτους.
 
7. Πρωτοφανής η σπατάλη δημοσίου χρήματος για την ικανοποίηση ημετέρων. Προσφέρονται δύο έως πέντε ευρώ αυξήσεις στους συνταξιούχους και προσφέρονται 516.000 ευρώ απολαβές στον πρέσβη Κυριάκο Κενεβέζο, αποστασιοποιηθέντα από το ΔΗΚΟ και ευεργετηθέντα από τον Πρόεδρο για την αποστασία του.
 
8. Υπουργοί βαρυνόμενοι με σκάνδαλα («Αριστοτέλης», ρουσφέτι σε στελέχη του ΔΗΣΥ) απαλλάσσονται, και ο Ψευδοκώδικας Δεοντολογίας, τον οποίο ενεχείρισε στους Υπουργούς, πανηγυρίζοντας την πρώτη ημέρα της συνεδρίας του Υπουργικού του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατέστη άχρηστος, κουρελόχαρτο και μέσον εξαπάτησης των πολιτών.
 
Και, όμως, αυτός ο ηγέτης αυτού του διεφθαρμένου κλεφτοκράτους παρουσιάζεται τιμητής και νουθετεί. Παρουσιάζεται ως εξουσιοδοτημένος από τον λαό να χειριστεί, όπως νομίζει καλύτερα, το εθνικό θέμα. Εν αγνοία του λαού, παραχωρεί εδάφη και κέρδη στην Τουρκία. Εν αγνοία των πολιτικών δυνάμεων, στις οποίες υποσχέθηκε συνδιαβούλευση και συναποφάσεις, αποφασίζει και προχωρεί σε αποδοχή τουρκικών όρων.
 
Διερωτήθηκε ποτέ; «Αν δεν εδεσμευόμουν διά ψευδών παραστάσεων, και εάν ζητούσα την ψήφο του λαού με βάση τη σημερινή πολιτική μου στο Κυπριακό και στα όσα πράττω στην εσωτερική διακυβέρνηση, ο λαός θα με εξέλεγε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή θα με υποχρέωνε σε πρόωρη πολιτική συνταξιοδότηση»;

Top