Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Πολιτική δειλία χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο...

Πολιτική δειλία χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Τον καταλαμβάνει παραλυτικός φόβος έναντι της Τουρκίας και παραδίδεται- Ο Αβέρωφ Νεοφύτου να μην τρομάζει από τη μη λύση. Να βλέπει εφιάλτες όταν αναλογίζεται τα δεινά της λύσης

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να σταματήσει να φορτώνει σε διαφωνούντας ό,τι διακρίνει τον ίδιο. Διότι και πολιτική δειλία επέδειξε και από παραλυτικό φόβο διακρίνεται.

1. Αν τον διέκρινε πολιτικό θάρρος, όφειλε να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή το 2004, όταν ο λαός με ένα συντριπτικό ποσοστό 76% -και με το 66% των ψηφοφόρων του κόμματός του- απέρριψαν και τον ίδιο και την παθιασμένη υποστήριξή του προς το διχοτομικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν. Άκουσε τι έπραξε ο Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία; Υπέβαλε αμέσως παραίτηση από τη θέση του πρωθυπουργού, όταν ο ιταλικός λαός απέρριψε την προτεινόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Γενναίοι ηγέτες είναι εκείνοι που όταν λάβουν σε δημοψηφίσματα απορριπτικές απαντήσεις από τον λαό, παραιτούνται από τα αξιώματα. Πολιτικά δειλοί ηγέτες είναι εκείνοι οι οποίοι επιμένουν να διατηρούν τις καρέκλες, ακόμη και όταν ο λαός, με την ψήφο του, τους καλεί να τον απαλλάξουν από την παρουσία τους.

2. Ο Νίκος Αναστασιάδης θα ήταν γενναίος ηγέτης, εάν στις προεδρικές εκλογές έθετε μπροστά στον λαό τη σημερινή πολιτική του. Εάν το έπραττε, δεν θα ήταν σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά τι έπραξε; Κατέβηκε στις εκλογές με λάβαρο τις απορριπτικές θέσεις του ΔΗΚΟ, στις οποίες υπετάγη προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δηκοϊκών και όλων των απορριπτικών, για να εκλεγεί Πρόεδρος. Όπως είχε πράξει το 1993 ο πνευματικός του πατέρας, εκλεγόμενος Πρόεδρος υπό τους όρους του απορριπτικού Κυπριανού, και όπως έπραξε το 1998, επανεκλεγόμενος με τη συνδρομή των S-300.

Όσον αφορά τον παραλυτικό φόβο με τον οποίο κατηγορεί προφανώς όσους δεν αποδέχονται την καταστροφική λύση που διαπραγματεύεται, καλύτερα θα ήταν να προχωρήσει σε μία ενδοσκόπηση. Φοβισμένοι ηγέτες είναι όσοι δεν τολμούν να διεκδικήσουν τα δίκαια των λαών τους.

Η ιστορία έχει να επιδείξει άπειρα παραδείγματα φοβισμένων ηγετών, οι οποίοι στερούμενοι πολιτικής ανδρείας, πίστης και διεκδίκησης, προτίμησαν τον συμβιβασμό και την υποταγή στον εχθρό, και η ιστορία τους κατέγραψε στη λίστα των δωσίλογων. Η ιστορία του ελληνικού έθνους αλλά και πολλών άλλων λαών εγράφη με άρνηση προσφοράς γης και ύδατος στον εχθρό. Όχι με προσυπογραφή των όρων του. Ας αναγνώσει ιστορία.

3. Εκείνη η ανιστόρητη, εφιαλτική ομιλία του στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, πως τα δεινά του Ελληνισμού οφείλονται στην αφροσύνη των Ελλήνων, αποδεικνύει τον μικροϊοδεατισμό και τον μινιμαλισμό του στη διεκδίκηση των εθνικών δικαιωμάτων. Τα δεινά του Ελληνισμού οφείλονται στον επεκτατισμό, στον νεοθωμανισμό και στη βαρβαρότητα του τουρκικού έθνους, τον οποίο, κάποιες φορές, συνέδραμε η προδοσία ελληνοφώνων και η πολιτική δειλία ηγετών του Ελληνισμού.

Και τα επερχόμενα δεινά τα οποία θα προκύψουν από την τουρκική λύση, την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαπραγματεύεται, θα προέλθουν από την ακατάσχετη νεοθωμανική μανία της Τουρκίας και την πολιτική δειλία και τον παραλυτικό φόβο των ηγετών του κυπριακού Ελληνισμού.

Ο κυπριακός Ελληνισμός, παρά τα λάθη των ηγετών του, διεσώθη και επεβίωσε από το 1963 μέχρι σήμερα, επειδή είχε ως ασπίδα και δόρυ το κράτος του. Παρά το τουρκικό πραξικόπημα του 1963-64, παρά το χουντικό πραξικόπημα, παρά την εισβολή της Τουρκίας, παρά τη διεθνή εκστρατεία για επιβολή του σχεδίου Ανάν, επεβίωσε.

Θα επιβιώσει και αν δεν υπάρξει λύση. Παρά τη φραστική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και την κινδυνολογία που ασκούν το Προεδρικό οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και οι ανανικοί ρεβανσιστές. Επειδή θα έχει και πάλιν ως ασπίδα επιβίωσης το κράτος του.

Δεν θα έχει, όμως, ίχνος ελπίδας επιβίωσης, εάν ο λαός εγκρίνει αυτή την εκτρωματική λύση, την οποία του προετοιμάζουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων.

Αυτή η λύση θα εξαφανίσει το κυπριακό κράτος, θα καταστήσει την Τουρκία νόμιμο επικυρίαρχο της Κύπρου, θα νομιμοποιήσει όλα τα τετελεσμένα της και θα υποβιβάσει τον κυπριακό Ελληνισμό σε καθεστώς κοινότητας. Να ζει σε μία έκταση γης κάτω από τον ασφυκτικό τουρκικό κλοιό. Στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό. Κλοιό ο οποίος θα τον συντρίψει.

Συμβουλή προς Αβέρωφ Νεοφύτου: Να μην τρομάζει από το ενδεχόμενο μη λύσης. Να τρομάζει και να αρχίσει να ζει με εφιάλτες, αναλογιζόμενος τα δεινά που θα προκύψουν από τη λύση...


Top