Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Τα εργοστάσια φόβου Προεδρικού-Πινδάρου-Εζ. Παπαϊωάννου

Τα εργοστάσια φόβου Προεδρικού-Πινδάρου-Εζ. Παπαϊωάννου

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Τη Μικρασιατική Καταστροφή ποιο εργοστάσιο φόβου την παρήγαγε, Τάκη Χατζηγεωργίου;
 
«Υπάρχουν εργοστάσια που παράγουν φόβο», γράφει σε άρθρο του ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου. Και, βεβαίως, σαφώς αναφέρεται σε όσους εκφράζουν αντίθεση στη λύση που διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στηριζόμενος στα δεκανίκια της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.
 
Αναφέρει σχετικά σε μια παράγραφο του άρθρου του: «Χρόνια πριν είχα γράψει ένα άρθρο στο οποίο έλεγα, ουσιαστικά, πως στην Κύπρο υπάρχει ένα εργοστάσιο που παράγει φόβο. Τον εγκυτιώνει και τον στέλνει κατ' ευθείαν στα σπίτια των πολιτών. Κάθε βράδυ πρέπει όλοι να παραλάβουμε τη δόση μας. Σήμερα, τα εργοστάσια πλήθυναν. Κάθε που μυρίζονται κάποιοι πως μπορεί να υπάρξει διέξοδος στο Κυπριακό, τους πιάνει μια αμηχανία, για να μην πω κάτι πιο βαρύ και αρχίζουν ενορχηστρωμένα την παραγωγή αυτού που ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Παλιά τεχνική».
 
Ο Τάκης Χατζηγεωργίου είναι πολιτευτής με έφεση στη μελέτη, κοσμογυρισμένος και, φυσικά, ένθερμος θιασώτης της λύσης Ανάν. Φέρει και αυτός, όπως πολλοί της πλατφόρμας του «Ναι», το αίσθημα της πικρίας και της απογοήτευσης -αλλά σε καμία περίπτωση το αίσθημα της εκδικητικότητας- έναντι του λαού, ο οποίος το 2004 δεν υπέκυψε στον φόβο που καλλιέργησε η πτέρυγα Ανάν και απέρριψε το σχέδιο της προτίμησής τους.
 
Δικαιολογείται εν μέρει, να βλέπει τα πράγματα μονόπλευρα και να μην ακούει τον φόβο που καλλιέργησε η παράταξη του «Ναι», ούτε να αποδέχεται τα εργοστάσια ψεύτικων ελπίδων και ευσεβοποθισμών που καλλιεργούν σήμερα, εκ συμφώνου, Αναστασιάδης, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
 
Ο Τάκης Χατζηγεωργίου έχει επισκεφθεί κουρδικές περιοχές της Τουρκίας και είδε και μετέφερε, σε άρθρα του, την τουρκική θηριωδία σε όλη της έκταση. Έζησε και την τουρκική θηριωδία στην Κύπρο, έχει διαβάσει ιστορία του Κυπριακού, γνωρίζει τι είναι η Τουρκία, ποιο νεο-οθωμανικό όραμα κουβαλεί και τι ηγέτης είναι ο Ερντογάν.
 
Συνεπώς, είναι από τους λίγους της πλατφόρμας του «Ναι» που και μελετημένος είναι, και γνώση της ιστορίας έχει και διορατικότητα διαθέτει, ώστε να αντιληφθεί ποίο μέλλον θα έχει η Κύπρος και ο λαός της, σε περίπτωση λύσης στην οποία κηδεμόνας, επικυρίαρχος και ισχυρότατος εταίρος θα είναι η Τουρκία.
 
Αν διάβασε την ανάλυση του Νίκου Μούδουρου για το τι μεθοδεύεται τώρα στα κατεχόμενα και ποία τύχη περιμένει τους Τουρκοκυπρίους, δεν θα είχε καμία αμφιβολία για τα δεινά που έρχονται από την εφαρμογή τέτοιας λύσης.
 
Αλλά, για να επικεντρωθούμε περισσότερο στα όσα περί «εργοστασίου φόβου» διατείνεται ο κ. Χατζηγεωργίου, εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί του.
 
Ναι, υπάρχει εργοστάσιο το οποίο εδώ και χρόνια παράγει φόβο, στην απέλπιδα προσπάθειά του να περάσει τη λύση που επιθυμεί. Και τα δύο εργοστάσια του φόβου έχουν διεύθυνση την οδό Πινδάρου και την οδό Εζεκία Παπαϊωάννου.
Να θυμίσουμε στον κ. Χατζηγεωργίου τι έλεγε ο Ιωάννης Κασουλίδης, το 2004: Ότι θα έλθει η Μικρασιατική Καταστροφή, εάν ο λαός δεν υπερψηφίσει το σχέδιο Ανάν.
 
Να θυμίσουμε τον φόβο που καλλιεργούσε ο Νίκος Αναστασιάδης, στην παθιασμένη ομιλία του στο παγκύπριο συνέδριο του ΔΗΣΥ, υπέρ του σχεδίου Ανάν; Μόλις την περασμένη Κυριακή τα υπενθύμισα, σε σχετική αναφορά μου, στην Κυριακάτικη Σημερινή. Πρόβλεπε, εάν απερρίπτετο το σχέδιο Ανάν:
 
Το ψευδοκράτος θα αναγνωριζόταν, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα είχε επιχειρήματα να προσφύγει πουθενά και να καταγγείλει την Τουρκία, θα επερχόταν η ευρωδιχοτόμηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινούσε απευθείας εμπόριο με το ψευδοκράτος, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι θα επαναδιεκδικούσαν τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι θα εισέβαλλαν στις ελεύθερες περιοχές, θα εδημιουργείτο μίσος μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
 
Να θυμίσουμε, ακόμη, στον κ. Χατζηγεωργίου την τωρινή και την παλαιότερη τρομο-λογία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, ότι σε περίπτωση μη λύσης, οι Τουρκοκύπριοι θα έρχονταν στις ελεύθερες περιοχές και θα διεκδικούσαν δικαιώματα Ζυρίχης, με αποτέλεσμα να εδημιουργείτο ένα αμιγές τουρκικό κράτος στον βορρά και ένα «μιξ» κράτος στον νότο;
 
Να υπενθυμίσουμε ότι, κάθε φορά που υπεβάλλετο σχέδιο λύσης, ο Γλαύκος Κληρίδης προειδοποιούσε ότι εάν δεν γινόταν αποδεκτό, θα ανεγνωρίζετο το ψευδοκράτος;
 
Σήμερα, ακόμη, πόσος τρόμος καλλιεργείται από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, ακόμη και από τον Έιντε, ότι βρισκόμαστε μπροστά στην τελευταία ευκαιρία και, αν δεν την αδράξουμε, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε περίπου, τις δέκα πληγές του Φαραώ;
 
Εργοστάσια παραγωγής φόβου, ας τα αναζητήσει στη δική του σχολή σκέψης ο κ. Χατζηγεωργίου. Γιατί οι νουνεχείς, διορατικοί και διαλεκτικοί υποστηρικτές μίας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης δεν έχουν κανένα λόγο να παράγουν φόβο. Ο φόβος καλλιεργείται αυτόματα από δύο λέξεις: Τουρκία-διζωνική λύση...
 

Top