Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Νομιμοποιείται το ψευδοκράτος, προτού το νομιμοποιήσει η λύση

Νομιμοποιείται το ψευδοκράτος, προτού το νομιμοποιήσει η λύση

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Επιλεγμένοι Ανανιστές σε κάθε βαθμίδα του κράτους
 
Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εφαρμόσει τη διζωνική, προτού συμφωνηθεί διζωνική. Και έχει αποφασίσει να νομιμοποιήσει το ψευδοκράτος, προτού συμφωνηθεί διά της λύσεως, η νομιμοποίησή του. Και, στο πλαίσιο προώθησης της πολιτικής αυτής, έχει προχωρήσει στην Ανανικοποίηση του κράτους, διά της τοποθέτησης ανθρώπων, οι οποίοι είναι φανεροί ή κρυφοί υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν, σε όλες τις βαθμίδες της κυβερνητικής, και όχι μόνο, ιεραρχίας.
 
Από το Προεδρικό μέχρι τα Υπουργεία, από τη δημόσια υπηρεσία μέχρι τις λεγόμενες Τεχνικές Επιτροπές, και ακόμη πιο ευρύτερα, κάνουν κουμάντο και προωθούν πολιτικές Ανάν, άνθρωποι της ίδιας φιλοσοφίας και της ίδιας "Ανανικής σχολής σκέψης". Και όλες οι ενέργειες καλύπτονται κάτω από τους όρους "επανένωση", "επαναπροσέγγιση" και άλλες εύηχες λέξεις, ή κίβδηλες ορολογίες.
 
1. Ο Υπουργός Εξωτερικών σαφώς δηλώνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει καμία πρόθεση να ανατρέψει το στάτους κβο στον βορρά. Δηλαδή, είναι έτοιμη να αποδεχθεί την πλειοψηφία πληθυσμού και γης, την οποία επέβαλε, διά πυρός και σιδήρου, η Τουρκία, διά της εισβολής και κατοχής της.
 
2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιφέρει τον κατοχικό ηγέτη στα ξένα κέντρα (Νταβός), αποδέχεται να τους προβάλλουν τα ξένα ΜΜΕ σαν "Ελληνοκύπριο Πρόεδρο" και "Τουρκοκύπριο Πρόεδρο", αποδέχεται όπως τα Ηνωμένα Έθνη τού αποδίδουν τιμές αρχηγού κράτους με κόκκινα χαλιά και στρατιωτικά αγήματα να παρουσιάζουν όπλα, να περπατεί μαζί του στα σοκάκια της ελεύθερης και κατεχόμενης Λευκωσίας και να διαλαλεί πως έχουν κοινά οράματα. Σε ποιο νόμιμο κράτος, ο νόμιμος Πρόεδρος δηλώνει κοινός οραματιστής με τον παράνομο ηγέτη αποσχισθέντος, διά της βίας, τμήματος της πατρίδας του;
 
3. Το νόμιμο κράτος είναι το μοναδικό στον κόσμο, το οποίο έχει εμπορικές σχέσεις με το αποσχισθέν παρανόμως και κατεχόμενο από ξένη χώρα, τμήμα του. Πλην της Τουρκίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κανένα άλλο κράτος στον κόσμο ολόκληρο, δεν έχει εμπορικές σχέσεις με το ψευδοκράτος. Και ενώ οι κυβερνώντες, σημερινοί και προηγούμενοι, σχίζουν τα ιμάτιά τους κάθε φορά που γίνεται λόγος για απευθείας εμπόριο του ψευδοκράτους με τον έξω κόσμο, τα τουρκοκυπριακά και τουρκικά προϊόντα κατακλύζουν την ελεύθερη αγορά.
 
4. Το Υπουργείο Παιδείας αποστέλλει μαθητές και καθηγητές στην Τουρκία, από την Αθήνα στην Τραπεζούντα, με πτήση τουρκικής εταιρείας η οποία διενεργεί πτήσεις από και προς το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου. Σε παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, η οποία σαφώς τονίζει ότι αεροπορικές εταιρείες, ή πληρώματα, ή και οργανισμοί, οι οποίοι κάνουν χρήση μη εγκεκριμένων αεροδρομίων της Κύπρου, πέραν των άλλων, παραβιάζουν την κυριαρχία επί του Εναερίου Χώρου.
 
Και ενώ πλοία τα οποία χρησιμοποιούν παρανόμως κατεχόμενα λιμάνια και ακολούθως ελλιμενίζονται σε λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, συλλαμβάνονται και οι πλοίαρχοι τους οδηγούνται στο δικαστήριο και καταδικάζονται, στην περίπτωση του Υπουργείου Παιδείας ακολουθείται αντίθετη τακτική. Χρησιμοποιείται μία αεροπορική εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί παράνομες πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο, για τη μεταφορά μαθητών στην Τουρκία. Νομιμοποιείται η παρανομία.
 
5. Ελληνοκύπριοι αφήνονται ατιμώρητοι να χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο, να εξέρχονται και να εισέρχονται στο κυπριακό κράτος, αλλά αλλοδαποί, όταν ενεργούν κατά τον ίδιο τρόπο, δεν τους επιτρέπεται να εισέρχονται στα ελεύθερα εδάφη.
 
6. Οι λεγόμενες Τεχνικές Επιτροπές, που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο της επαναπροσεγγιστικής πολιτικής, συνεργάζονται με ανθρώπους στην άλλη πλευρά και, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, είτε αλλάζουν είτε αποδέχονται αλλαγή τοπωνυμίων της Κύπρου, τα οποία κατοχυρώνονται στη νομοθεσία ως τα μόνα αυθεντικά τοπωνύμια και αλλαγή τους συνιστά αδίκημα.
 
Την ίδια στιγμή και υπό την κάλυψη κάποιων επισκευών και αναστηλώσεων μοναστηριών και ναών, καλύπτεται η βάρβαρη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, η κατεδάφιση εκκλησιών και ιερών προσκυνημάτων του χριστιανικού πληθυσμού της Κύπρου, ή η μετατροπή τους σε μουσεία, χώρους εκδηλώσεων, πορνεία και στάβλους.
 
Όλα αυτά τα σκανδαλώδη, τα απερίγραπτα, τα παράνομα και τα αντιφατικά, και πολλά άλλα, συνιστούν πολιτικές ευνομούμενου και αξιοπρεπούς, δήθεν, κράτους. Τα εμπέδωσαν προηγούμενες κυβερνήσεις και τα αναβάθμισε η σημερινή κυβέρνηση.
 
Τα κατέστησε επίσημη πολιτική, και τα εφαρμόζει στην πράξη εν ονόματι της "επαναπροσέγγισης" και της "δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας", ενόψει, δήθεν, της επερχόμενης λύσης. Και τα προωθεί μέσω επιλεγμένων ανθρώπων σε καίρια πόστα.
 
Εν ολίγοις, εφαρμόζεται η διζωνική προτού συμφωνηθεί και νομιμοποιείται το ψευδοκράτος και τα όργανά του, προτού τα νομιμοποιήσει η υπογραφή των ηγετών μας...

Top