Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Ρωσική γροθιά στη «λογική» του Προέδρου

Ρωσική γροθιά στη «λογική» του Προέδρου

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Η Μαρία Ζαχάροβα διδάσκει ιστορία στον Αναστασιάδη και του υπενθυμίζει πως η Τουρκία επιχειρεί αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
 
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατέφερε, χθες, ισχυρότατο πλήγμα στην κυπριακή ηγεσία και κυρίως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και στην παράλογη λογική με την οποία χειρίζεται το Κυπριακό. Δήλωσε: «Η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος, είναι ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αναβιώσει την παλαιάς ισχύος της Οθωμανική Αυτοκρατορία. Όλοι γνωρίζουμε, όμως, ποιο ήταν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
 
Η Ρωσία γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου την Ιστορία. Γνωρίζει καλύτερα και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους λοιπούς ανιστόρητους πολιτικούς ηγέτες με την ίδια λογική, πως η Τουρκία δεν άλλαξε, ιστορικά. Όραμα και πρώτος στόχος όλων των ηγετών της Τουρκίας είναι η αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και το όραμα και ο στόχος αυτός αποκορυφώνονται στην πράξη σήμερα, με τη βασιλεία Ερντογάν. Η Τουρκία συμπεριφέρεται, πλέον, ως μεγάλη οικονομική, στρατιωτική και πολιτική δύναμη. Εμπλέκεται σε όλες τις διεθνείς διενέξεις, απλώνεται παντού, από τη Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο και επαληθεύεται η δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου, την οποία έκανε πριν από μερικά χρόνια, σε σύναξη Τούρκων διπλωματών:
 
«Να είστε πανέτοιμοι. Σε λίγα χρόνια, τίποτε δεν θα γίνεται στον κόσμο χωρίς τη γνώση και την έγκριση της Τουρκίας». Αν αντιληφθούν, σήμερα, οι αιθεροβάμονες σε ποιον ισχυρό διεθνή παράγοντα εξελίσσεται η Τουρκία, αν μελετήσουν τη μόλις πρόσφατη περίπτωση της εμπλοκής της στη συριακή κρίση και αν αριθμήσουν τους τεμενάδες της Μέρκελ και της Ευρώπης μπροστά στον Ερντογάν, τότε είναι εύκολο να επαληθεύσουν την πρόβλεψη του Νταβούτογλου.
 
Αλλά, τη στιγμή που η Ζαχάροβα αποκάλυπτε και στους δικούς μας ανιστόρητους και ανίκανους πολιτικούς ηγέτες την πραγματική διάσταση της Τουρκίας, τα οράματα και τους πραγματικούς στόχους της, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Ανδρέου, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι αδυνατεί να συλλάβει τις πραγματικότητες. Αδυνατεί να αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας και ποιο το όραμά της. Και καλούσε, όπως πράττει συνήθως, την Τουρκία των οθωμανικών οραμάτων, «να αποδείξει με θέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις πραγματικές της προθέσεις». Ούτε καν έχει πεισθεί εδώ και 42 χρόνια ποια είναι η Τουρκία. Ούτε καν έδειξε να γνωρίζει τι θέλει η Τουρκία στην Κύπρο.
 
Ούτε καν αντιλαμβάνεται γιατί η Τουρκία θέλει την Κυπριακή Δημοκρατία «εκλιπούσα». Ούτε καν πείθεται με τις συνεχείς αδιάλλακτες και αμετακίνητες τουρκικές θέσεις. Ούτε καν άκουσε τον Ερντογάν να προτρέπει τους Τουρκοκυπρίους, «μην κάνετε βήμα πίσω, μην αποδεχθείτε επιστροφή της Μόρφου». Ούτε καν τολμά να καταγγείλει την επί 42 χρόνια τουρκική στρατιωτική κατοχή, και τα τουρκικά εγκλήματα. Αλλά τι μας λέγει; «Βρισκόμαστε στο τέλος μίας εποχής στο Κυπριακό, καθώς αρχίζουμε να διαβάζουμε και να καταγράφουμε την ιστορία με λιγότερο συναισθηματισμό και περισσότερη λογική...».
 
Υποκλιθείτε, λοιπόν, μπροστά στον μεγάλο ηγέτη, ο οποίος, ξεπερνώντας σε ανάστημα και ικανότητες όλους τους προκατόχους του, κατάφερε να «διαβάζει και να καταγράφει την ιστορία με λιγότερο συναισθηματισμό και περισσότερη προσοχή»!
 
Αλλά η πραγματική ιστορία είναι αυτή που καταγράφει η Ζαχάροβα. Η πραγματική ιστορία είναι αυτή που καταγράφει η ίδια η ιστορία, που κατέγραψε σε εκατοντάδες άρθρα του, σε ανύποπτους χρόνους, ο ιδρυτής του Συγκροτήματος Κώστας Ν. Χατζηκωστής και ισχύουν και επιβεβαιώνονται σήμερα. Η «ιστορία» που διαβάζει ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ανιστόρητη, επιστημονικά και πολιτικά ατεκμηρίωτη, και είναι αποτέλεσμα μίας δικής του, προσωπικής, κομματικής και υστερόβουλης φιλοσοφίας, η οποία έχει ως επίκεντρο την αυτοδικαίωσή του. Η «λογική» που επικαλείται ο Νίκος Αναστασιάδης είναι παράλογη, η πολιτική που ακολουθεί είναι επικίνδυνη και σύρει τον κυπριακό Ελληνισμό σε νέες τραγωδίες.
 
Μία είναι η ιστορία, καταγραμμένη από τον χρόνο, δικαιωμένη από τα γεγονότα, αποδεδειγμένη στην πράξη. Η Τουρκία στοχεύει στην αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και το πρώτο «διαμάντι» στο οθωμανικό στέμμα είναι η Κύπρος. Η Τουρκία ήλθε εδώ για να μείνει. Ήλθε για να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, και με ενδιάμεσο σταθμό τη διζωνική λύση, να καταλάβει και να τουρκοποιήσει ολόκληρο το νησί, και να εξαφανίσει βιολογικά και εθνικά τον κυπριακό Ελληνισμό.
 
Αυτή είναι η ιστορία. Όχι εκείνη που «διαβάζει» ο Πρόεδρος. Δεν έχει καμία σχέση με τη «λογική» του Προέδρου. Αυτή η «λογική» είναι παράλογη. Και οδηγεί τον κυπριακό Ελληνισμό στην ολοκλήρωση της τραγωδίας του...

Top