Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Θα σας σώσει η Ευρώπη, κορόιδα...

Θα σας σώσει η Ευρώπη, κορόιδα...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ προσφέρουν ευρωπαϊκό όπιο στον λαό και προσβλέπουν στην Ε.Ε. ως σύμμαχο στην επιβολή εθνοτικής διχοτόμησης
 
Παρά τα συνεχή εγκλήματα, πολιτικά και οικονομικά, τα οποία διαπράττει η Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού, από τη μετά πάθους υποστήριξη του σχεδίου Ανάν, μέχρι το βίαιο κούρεμα καταθέσεων και την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.
 
Παρά τη σαφέστατη φιλοτουρκική πολιτική που ασκεί, και τη σκανδαλώδη συνέχιση των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, την ώρα που η κατοχική δύναμη κατέχει διά της βίας επί 42ετία ευρωπαϊκό έδαφος, η Κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα και οι λοιποί άκριτοι ευρωλάγνοι συνεχίζουν να περιπαίζουν τον κυπριακό Ελληνισμό, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το κύριο στήριγμα και τον καταλύτη δίκαιης λύσης του Κυπριακού.
 
Αυτό το όπιο, που σερβίρουν οι ηδονοβλεψίες της Ευρώπης, συνιστά, όχι απλώς εμπαιγμό, αλλά πολιτικό έγκλημα εις βάρος της εθνικής υπόθεσης. Σε επανειλημμένα άρθρα μας καταγράψαμε τα αμέτρητα εγκλήματα της Ε.Ε. εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού και τονίσαμε ότι εμπλοκή της Ευρώπης στη λύση, όχι μόνο δεν θα επιφέρει δίκαιη λύση, αλλά θα υποβοηθήσει την πολιτική των κυβερνώντων, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, να νομιμοποιήσουν τη διχοτόμηση και να εδραιώσουν λύση διαίρεσης στη βάση εθνοτικών κριτηρίων, όπως έχει προβλέψει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ».
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, την περασμένη Κυριακή, επανέλαβε το επικίνδυνο και ανιστόρητο επιχείρημά του, ότι «η Ευρώπη, για πρώτη φορά ουσιαστικά μπορεί να λειτουργήσει ως θετικός καταλύτης της επίλυσης του Κυπριακού». Και πότε; Όταν την ίδια στιγμή, ο «φίλος μας» Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και η «ακριβή φίλη» του Προέδρου Αναστασιάδη, Μέρκελ, εξυμνούσαν την Τουρκία και φιλούσαν τα πόδια του Νταβούτογλου, ο οποίος τους εκβίαζε πως αν δεν εφαρμοσθεί η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία της επανεισδοχής.
 
Την ώρα που η Τουρκία, σε συνεργασία με την Ε.Ε., πνίγει στο Αιγαίο αθώα παιδιά, την ώρα που στη βάση προδιαγεγραμμένου σχεδίου στέλλει στην αιμάσσουσα Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες, ο κ. Τουσκ δηλώνει: «Η Τουρκία είναι παράδειγμα σε όλον τον κόσμο στο θέμα των προσφύγων. Κανείς να μη δίνει μαθήματα στην Τουρκία σε αυτό το θέμα. Αισθάνομαι περήφανος που συνεργάζομαι μαζί της σε αυτό το θέμα».
 
Αφόρητη πρόκληση για τους λαούς της Ευρώπης και για τους πρόσφυγες. Αφόρητη τουρκολαγνεία και σαφέστατη απόδειξη πως η Ε.Ε. δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό να υπερασπιστεί την Τουρκία, να τη χρυσώσει και να αποδεχθεί κάθε όρο της σε κάθε διεθνές πρόβλημα. Τα δις που της προσφέρει για να συνεχίσει να προκαλεί εκατόμβες νεκρών στο Αιγαίο και η διατήρηση στην ατζέντα της, του ξεπαγώματος κεφαλαίων τα οποία κρατά κλειστά η Κυπριακή Δημοκρατία, η μη διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, η οποία κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος, αποτελούν ζωντανή μαρτυρία της αντικυπριακής στάσης και πολιτικής της Ε.Ε. και της τουρκολαγνείας που κυριαρχεί στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Συμμάχους και ομοϊδεάτες του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.
 
Ο τουρκόφιλος Τουσκ επεσκέφθη επανειλημμένα την Κύπρο. Δεν του υπέδειξαν ποτέ ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου πώς μεταχειρίζεται τους Κυπρίους πρόσφυγες, πώς τους εκτόπισε από τα πάτρια εδάφη, η Τουρκία, «το παράδειγμα σε όλον τον κόσμο στο θέμα των προσφύγων», όπως την απεκάλεσε ο Τουσκ. Αλλά ούτε ο Αναστασιάδης, ούτε η ηγεσία του ΔΗΣΥ διαθέτουν το ανάστημα να μιλήσουν με θάρρος προς τους συμμάχους τους. Ηδονίζονται μόνο να τους κολακεύουν και να λαμβάνουν τα πονηρά εύσημά τους.
 
Αλλά, γιατί να επικρίνουμε μόνο τον Τουσκ και τη Μέρκελ; Δεν προηγήθηκε το στέλεχος του ΔΗΣΥ, κυβερνητικός εκπρόσωπος του Προέδρου Αναστασιάδη και τώρα Ευρωπαίος Επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης, σε ύμνους προς την Τουρκία; Τον Δεκέμβριο του 2014 είχε επισκεφθεί την Άγκυρα με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Και ενώπιον του Νταβούτογλου εξύμνησε την κατοχική δύναμη. «Η Τουρκία επιφορτίζεται μεγάλο βάρος λόγω των προσφύγων που έρχονται από τη Συρία και τις άλλες χώρες. Η Ευρώπη στηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας και θα συνεχίσει να τις στηρίζει», είπε.
 
Αυτή είναι η Ευρώπη, αυτή είναι η Κυβέρνηση, αυτό είναι το κυβερνών κόμμα, αυτό είναι που αισθάνεται ο κάθε συναγερμικός αξιωματούχος. Ζουν μέσα σε πέλαγος ψευδαισθήσεων τι εστί Ευρωπαϊκή Ένωση, προσβλέπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως τον κύριο σύμμαχό τους στην επιβολή της εθνοτικής διχοτόμησης ως λύσης του Κυπριακού και θα συνεχίσουν να παραπλανούν και να εμπαίζουν τον κυπριακό λαό με ανύπαρκτα ευρωπαϊκά οράματα, για δήθεν καταλύτη για δίκαιη λύση...
 

Top