Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Νίκος Αναστασιάδης κατά... Αβέρωφ Νεοφύτου

Νίκος Αναστασιάδης κατά... Αβέρωφ Νεοφύτου

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Βοηθούμε, διά στόματος Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να καταλάβει γιατί οι υπάλληλοι της Αρχής Ηλεκτρισμού ετοιμάζονται για λήψη απεργιακών μέτρων
 
Εδώ και 11 ημέρες συνεχίζεται η απεργία των νοσηλευτών στα κρατικά νοσηλευτήρια. Και αυτή η Κυβέρνηση δεν αποδείχθηκε ικανή να φέρει μία πρόταση, η οποία να δημιουργεί προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου, με στόχο την άρση της απεργίας. Και όταν μία κυβέρνηση αδυνατεί να υποβάλει πρόταση σε έναν τομέα, για τον οποίο λέγει ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, τότε είναι ανίκανη. Αν, πάλιν, παίρνει το θέμα πεισματικά και αναμένει να καμφθεί η αποφασιστικότητα των απεργών και να υποκύψουν, τότε είναι επικίνδυνη.
 
Παίζει με την υγεία των πολιτών. Ας επιλέξει, τελικά, τι από τα δύο είναι: Ανίκανη ή επικίνδυνη; Υπάρχει βεβαίως και το τρίτο ενδεχόμενο. Ο Υπουργός Υγείας να μην κατάλαβε γιατί γίνεται η απεργία. Άλλωστε, το «δεν καταλάβαμε» εξελίσσεται σε σλόγκαν της εποχής για την Κυβέρνηση. Ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης δεν κατάλαβε, λέγει, γιατί γίνονται οι απεργίες στα λιμάνια. Ούτε αύριο θα καταλάβει γιατί οι οδηγοί ταξί θα κατέλθουν σε απεργία. Κανένας Υπουργός της Κυβέρνησης δεν καταλαβαίνει γιατί ξεσπούν απεργίες στους κλάδους που βρίσκονται υπό την αρμοδιότητά τους.
 
Ούτε ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατάλαβε γιατί οι υπάλληλοι της ΑΗΚ ετοιμάζονται να πάρουν απεργιακά μέτρα. «Δεν ξέρω για ποιους λόγους προχωρούν σε απεργία», είπε. Θα του υπενθυμίσουμε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν παρών στην προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Αναστασιάδη, στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Ήταν το δεξί του χέρι. Ίσως να ήταν και αυτός που συνέταξε τις θέσεις του κ. Αναστασιάδη, για τις ιδιωτικοποιήσεις. Του υπενθυμίζουμε τι έλεγε το προεκλογικό μανιφέστο του σημερινού Προέδρου για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών.
 
Τόνιζε: «Επειδή η απερχόμενη κυβέρνηση διέπραξε ένα σοβαρό σφάλμα, να αποδεχθεί το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, εμείς, επανειλημμένα, έχουμε διακηρύξει ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να εξεύρουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους και άλλους τρόπους που θα το καταστήσουν βιώσιμο, ώστε να αποτρέψουμε την ενεργοποίηση της πρόνοιας για ιδιωτικοποιήσεις, που περιλήφθηκε στο μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο συνομολόγησε η κυβέρνηση Χριστόφια με την Τρόικα. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η δέσμευσή μας».
 
Ακόμη: Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν μέλος της ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού που διαπραγματευόταν την προεκλογική συμφωνία στήριξης του Νίκου Αναστασιάδη. Σε αυτήν τη συμφωνία, λοιπόν, ο κ. Αναστασιάδης δεσμευόταν να μην ιδιωτικοποιήσει κανέναν κερδοφόρο ημικρατικό οργανισμό και να εφαρμόσει το μικτό σύστημα οικονομίας, την ανθρωποκεντρική οικονομία. Έλεγε τότε: «Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη και καταγράφεται με απόλυτη σαφήνεια, στο πλαίσιο συμφωνίας των κομμάτων ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, που αποτελεί την πολιτική βάση της δικής μας υποψηφιότητας. Ότι τασσόμαστε ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών (cyta, AHK, Aρχή Λιμένων).
 
Ύστερα από αυτές τις διαβεβαιώσεις του Νίκου Αναστασιάδη, ότι απέρριπτε κατηγορηματικά τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, και αφόριζε τον Δημήτρη Χριστόφια για την αποδοχή των όρων της Τρόικας, υποσχόμενος ότι θα εύρισκε άλλες πηγές χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους, για να αποτρέψει τις ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη να καταλάβει ο κ. Νεοφύτου γιατί οι υπάλληλοι της ΑΗΚ ετοιμάζονται να λάβουν απεργιακά μέτρα;
 
Επειδή, ενεπαίχθησαν και παρεπλανήθησαν, κ. Νεοφύτου. Περιερχόσαστε, τότε, με παρέα τον Καρογιάν, τα γραφεία των ημικρατικών οργανισμών, και υπέσχεστο στους ημικρατικούς υπαλλήλους ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν οι οργανισμοί και δεν θα αλλάξει το καθεστώς εργασίας τους. Και σήμερα, πράττετε εκείνο το οποίο ελέγατε ότι δεν θα κάμετε.
 
Υπάρχει άνθρωπος τόσο μωρός, που να μπορεί να σας εμπιστευθεί; Αφού αλλάζετε τις θέσεις σας, όπως βολεύει τις προεκλογικές σκοπιμότητές σας. Προπατορικο αμάρτημα του ΔΗΣΥ αποτελεί η υποκλοπή της ψήφου των πολιτών, μέσω αλλαγών στις θέσεις και στις αμφιέσεις σας. Εναλλάσσετε την γκαρνταρόμπα σας ανάλογα με το τι επιβάλλει η παραπλάνηση του λαού. Και στο εθνικό θέμα, και στην οικονομία και παντού...
Υ.Γ.: Τώρα που το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, όπως καταθέσει νομοσχέδιο για την απόσπαση εργαζομένων στην Αρχή Λιμένων στη Δημόσια Υπηρεσία, τι θα πει ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την επιβάρυνση των φορολογουμένων; Πόσα θα φορτωθεί ο φορολογούμενος από τη νέα υδροκέφαλη «μεταρρυθμισμένη» δημόσια υπηρεσία, την οποία ξεκίνησε να δημιουργεί; Και έπεται συνέχεια με τους υπαλλήλους της Cyta, οι οποίοι και αυτοί θα μεταφερθούν στο Δημόσιο. Προς δόξαν του... Γλαύκου Χατζηπέτρου...

Top